جاذبههای فرهنگی و تاریخی کیش مغفول مانده است/ گردشگران خارجی را به کیش دعوت کنیم
مدیرخانه بومیان کیش گفت: ورود توریستهای خارجی موجب ارزآوری و رونق اقتصاد گردشگری میشود و در حال حاضر از عمان، عراق و دبی پروازهایی وجود دارد اما باید میزان ورود گردشگر به این منطقه بیشتر شود و ورود گردشگر خارجی توسعه پیدا کند و ما در جهت تحقق این هدف میتوانیم کشورهای مختلف را به کیش دعوت کنیم.
![جاذبههای فرهنگی و تاریخی کیش مغفول مانده است/ گردشگران خارجی را به کیش دعوت کنیم](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/CZOkcoGaOeAt/kwAvSYs0d3N-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9xszOViTovF0Oh5dUHpw42REcZkXjwcyzfEEbsIKMs6YDrKTy9DBSq6MSPclNa43iWz2qUfQoqgaMoAOd-7-vglQXK7hPJotYPRKlGVEoTm9GHuNmyyT11/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF+%D8%AC%D8%A7%D8%B3%D9%85+%D9%BE%D9%88%D8%B1+%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1+%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87+%D8%A8%D9%88%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86+%DA%A9%DB%8C%D8%B4.jpg)
، محمد جاسمپور مدیر خانه بومیان کیش گفت: خانه بومیان کیش نزدیک به ۹ سال است که فعالیت خود را آغاز کرده، خانهای تاریخی که به صورت موزه مردمشناسی بومیان کیش در آمده و از زمان احداث این خانه ما به صورت مستمر در نمایشگاه گردشگری تهران با همکاری سازمان مناطق آزاد کیش حضور پیدا میکنیم. امسال بخش خصوصی به همراه سازمان منطقه آزاد کیش در این مجموعه حاضر شده است.
او خاطرنشان کرد: یکی از اهداف حضور ما در نمایشگاه گردشگری معرفی فرهنگی بومیان کیش است که کمتر به آن توجه شده و با پذیرایی، اجرای موسیقی محلی و معرفی جاذبههای بومی جزیره کیش به مراجعهکنندگان سعی داریم ابعاد کمتر شناخته شده بومیان این جزیره را به جامعه بیشتری بشناسانیم.
جاسمپور افزود: اصالت و هویت کیش که مربوط به بومیان جزیره میشود در پرداختن به کیش مغفول مانده است. ما فرهنگ غنی چند هزار ساله داریم و نمونهاش شهر حریره است که هزار سال قدمت دارد؛ حریره شهری تاریخی است که از قدیم به عنوان مرکز تجارت خلیج فارس معروف بوده و تجارت مروارید یکی از تجارتهای رایج در این منطقه بوده است اما متأسفانه از زمانی که کیش به عنوان منطقه آزاد شناخته شد هیچ توجهی به این شهر نشد و کاملاً مغفول ماند و ما در مدت چند سالی که خانه بومیان را راهاندازی کردیم به همراه بومگردی روستای تاریخی باغو هدفمان این است که این جذابیتهای فرهنگی، تاریخی و بومی جزیره را معرفی کنیم تا گردشگری که به جزیره کیش میآید در کنار استفاده از امکانات تفریحی و خرید، از مناطق دیدنی، فرهنگی و تاریخی کیش نیز دیدن کند و با هویت فرهنگی این منطقه نیز آشنا شود. قطعاً گردشگران میتوانند از مشاهده این مناطق تاریخی و استفاده از غذاها و موسیقی بومی این منطقه هم لذت ببرند.
مدیرخانه بومیان کیش تأکید کرد: اگر گردشگران به منطقهای که خانه بومیان کیش را در آن راهاندازی کردهایم، بیایند متوجه میشوند که این منطقه به پاتوقی تبدیل شده که به خصوص شبها هم مسافران و هم کیشوندان به آنجا میآیند و از امکانات تفریحی استفاده میکنند که از جمله آن میتوان به کافهها و رستورانهای سنتی عربی اشاره کرد که اتفاقاً با استقبال خوبی هم روبرو شدهاند. بومیان جزیره کیش در این سالها متوجه شدهاند که خانه بومیان کیش برای معرفی فرهنگ غنی این منطقه و حفظ اصالت فرهنگی مردم این منطقه نقش داشته باشد و از طرفی میتواند یک درآمدزایی هم برای بومیان به همراه داشته باشد. خوشبختانه شاهد استقبال خوبی در این سالها از این منطقه بودیم و امیدواریم با برنامهریزیهایی که داریم و با حمایتهای سازمان مناطق آزاد در آینده این استقبال بیشتر از قبل شود.
او در ادامه درباره ورود گردشگران خارجی گفت: ما در این سالها سعی داشتیم در کشورهای منطقه حضور داشته باشیم. در نمایشگاههای کشورهایی مثل قطر، عمان، دبی و... شرکت کردیم و از آنجا که همواره ارتباطی بین ما و این کشورها وجود داشته سعیمان بر این بوده که ظرفیتها و جذابیتهایی که کیش دارد را معرفی کنیم چرا که خیلی از این کشورها اطلاعی از این ویژگیها ندارند و نیاز است که ما اقدامی در جهت معرفی داشته باشیم تا در آینده شاهد شکوفایی بیشتر ظرفیتهای کیش باشیم.
جاسمپور اظهار کرد: گردشگر خارجی مسئله بسیار مهمی است، ورود این گردشگران موجب ارزآوری و رونق اقتصاد گردشگری میشود و در حال حاضر از عمان، عراق و دبی پروازهایی وجود دارد اما باید میزان ورود گردشگر به این منطقه بیشتر شود و ورود گردشگر خارجی توسعه پیدا کند و ما در جهت تحقق این هدف میتوانیم کشورهای مختلف را به کیش دعوت کنیم. از آنجا که کیش به لحاظ زیست محیطی و جغرافیایی منطقهای منحصر به فرد است میتواند مورد توجه گردشگران قرار بگیرد و اصلیترین کاری که ما باید انجام دهیم دعوت کشورهای مختلف برای شناساندن این منطقه است.
مدیرخانه بومیان کیش در پایان تأکید کرد: انتظار ما از دولت این است که زیرساختهای بخشهای بومی را توسعه دهند، برای محلههای بومی زیرساختهای عمومی مثل پارکینگ، تأمین آب و برق را گسترش دهد و به بومیان مجوزهایی داده شود تا بتوانند با کمترین هزینه و دغدغه کسب و کارشان را راهاندازی کنند تا شاهد توسعهای پایدار در این منطقه باشیم
ارسال نظر