چگونه مصرف برق خود را کاهش دهیم؟
راهکارهایی برای کاهش مصرف برق وجود دارد که با رعایت هر یک از آنها میتوان تاثیر مستقیمی بر حفظ منابع انرژی کشور و اقتصاد خانواده داشت.
، صرفه جویی، به معنی کم مصرف کردن نیست بلکه صرفه جویی دراصل به معنی استفاده صحیح و مناسب است.
صرفه جویی علاوه بر اینکه تاثیر مستقیمی در حفظ منابع انرژی کشور دارد، بر اقتصاد خانواده نیز موثر است.
در همین راستا و به تازگی وزیر نیرو اعلام کرده است که سیاست دولت در بخش آب، برق و گاز در خصوص نرخها و تعرفههای مصرفی بدین صورت است که برای مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کردهاند شاهد افزایش بهای مصرف نباشیم؛ اگر نرخی هم تغییر میکند برای این دسته بسیار بسیار اندک خواهد بود. اما برای مدیریت مصرف، باید مصارف بالاتر از الگو محدود شود و به عبارتی در این بخش، سیاستهای قیمتگذاری بهگونهای خواهد بود که مانعی برای مصارف اسرافگونه باشد.
در ادامه به معرفی راهکارهایی جهت صرفه جویی در زمینه برق منازل می پردازیم.
اگر بخواهیم ابتدا موارد مصرف برق در منازل را مورد بررسی قرار دهیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
در خانه های ما در اکثر کارها از انرژی برق استفاده می شود که آن ها را به چند دسته تقسیم بندی کرده ایم :
1_روشنایی
2- وسایل برقی مثل کامپیوتر، تلویزیون، یخچال، لباسشویی، اتو، سشوار و ...
3- وسایل سرمایشی و گرمایشی مثل کولرگازی و هیتر برقی
به 10 روش میتوان در مصرف برق تا حد ممکن صرفه جویی کرد:
روشنایی
1. با تغییر لامپ های حبابی به نورهای ال ای دی تا 90 درصد برق مصرفی که با روشن کردن لامپ در خانه صورت می گیرد صرفه جویی کنید.
2.لامپ اضافی خاموش :
حتی اگر لامپ های منزل شما از نوع ال ای دی است کماکان بهتر است لامپ اضافی را خاموش کنید.
3. روشنایی طبیعی:
در روز و زمانی که اتاق ها از روشنایی کافی برخوردارند، می توانید از روشنایی طبیعی که فواید زیادی هم دارد بهره ببرید.
وسایل برقی
4. توجه به برچسب انرژی در موقع خرید وسایل برقی:
در موقع خرید یک وسیله برقی جدید برای منزل خود حتما برچسب انرژی مورد توجه قرار گیرد. زیرا این موضوع می تواند طی سالیانی که شما از دستگاه مورد نظر استفاده می کنید برای شما هزینه آور باشد. بنابراین وسایلی را انتخاب کنید که دارای برچسب A یا B باشند.
5.هر وسیله برقی دارای ساز و کار خاصی است که باید به آنها توجه ویژه ای داشت زیرا در صورت عدم رعایت آن ها، هم دستگاه آسیب می بیند و هم برق بیشتری مصرف می گردد.
برای مثال:
یخچال: برای استفاده بهینه از یخچال و فریزر درجه ترموستات آن در دمای ۳ تا ۵ درجه سانتی گراد تنظیم شود. نوار درزگیر در یخچال و فریزر به طور مرتب بازرسی شده و مواد غذایی گرم، درون یخچال و فریزر قرار نگیرد.
کولر: کولر آبی را در سایه قرار دهید.
جارو برقی: وجود مانع در جارو برقی موجب میشود تا مصرف انرژی برق افزایش یابد.
لباسشویی: با توجه به اینکه هر لباسشویی ظرفیت مشخصی دارد، به ظرفیت آن دقت کنید و کمتر یا بیشتر از توانش از آن استفاده نکنید.
توستر و مایکروفر: این دو وسیله را برای گرم کردن غذای هر روز خود استفاده نکنید.
6.بعد از استفاده از وسایل برقی آنها را حتما از برق بکشید.
7.ساعت های کم بار: ساعت هایی به جز پیک مصرف (معمولا از نیمه شب تا صبح) به کار با وسایل پرمصرف خود اختصاص دهید. این کار تاثیر بسیار زیادی بر کاهش هزینه برق مصرفی شما خواهد داشت. برای مثال میتوانید استفاده از لباسشویی و یا اتو کردن لباس ها را به این زمان موکول کنید.
8. از کامپیوتر کم مصرف استفاده کنید: در سیستم کامپیوتری، مانیتور بیشتر مصرف انرژی برق را دارد. در صورت امکان از لپ تاپ استفاده کنید ولی در غیر این صورت از مانیتور های ال ای دی نسل جدید هم می توانید برای کم مصرف کردن سیستم کامپیوتری خود کمک بگیرید.
وسایل سرمایشی و گرمایشی
9.کولر گازی و هیتر برقی انرژی برق را به سرما و گرما تبدیل می کنند. (در بعضی از مناطق کشور به علت رطوبت هوا و یا دمای بالای هوا نمی توان از کولر آبی استفاده کرد.) اما تا حد امکان سعی کنید از این وسایل سرمایشی و گرمایشی استفاده نکنید. زیرا مصرف انرژی به شدت بالایی دارند که طبیعتا هزینه زیادی را به بار می آورند.
10.کلیه وسایل سرمایشی و گرمایشی را تمیز نگه دارید:
تمیز کردن وسایلی مانند فیلتر کولر، رادیاتورها و ... باعث کاهش مصرف انرژی می شود.
بیشتر بخوانید:
چگونه در مصرف آب صرفه جویی کنیم؟
ارسال نظر