English

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران:

جمعیت‌پذیری شهر جدید «مکران» از سال آینده آغاز می‌شود

بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران، جمعیت‌پذیری شهر جدید مکران آغاز شده و تدوین بسته‌های تشویقی سرمایه‌گذاری در منطقه مکران در دست مطالعه است.

جمعیت‌پذیری شهر جدید «مکران» از سال آینده آغاز می‌شود

به گزارش خبرگزاری موج، علیرضا جعفری یادآور شد: با توجه به جهت‌گیری‌هایی آمایش سرزمین در کشور برای سوق دادن جمعیت به سواحل جنوبی کشور و همچنین تاکید رهبر انقلاب برای بهره‌مندی از سواحل مکران ، جانمایی و ایجاد شهرک‌های مسکونی و شهرهای جدید در برنامه قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر پایه مطالعات انجام شده هم‌اکنون، ۲ شهر جدید تیس و شهر جدید مکران در منطقه چابهار و در گستره غربی جاسک و شهر جدید خلیج‌فارس حدفاصل میناب و بندرعباس به عنوان شهرهای جدید جانمایی شده است.

وی افزود: کارهای عملیاتی احداث شهر جدید تیس در اواخر دهه ۹۰ با ظرفیت جمعیتی ۱۵۰ هزار نفر در مسحت ۴ هزار و ۳۸۰ هکتار با کارکرد گردشگری آغاز شد. برنامه ریزی شده است تا ۱۶۰۰ هکتار از مساحت این شهر جدید به کاربری گردشگری اختصاص یابد. هم اینک فرآیندهای اجرایی در فاز نخست توسعه در این شهر جدید در حال انجام است. اجرای ۱۵۰۰  واحد مسکونی نهضت ملی با میانگین پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد و احداث خدمات روبنایی از جمله مدرسه، مسجد، واحدهای تجاری و مرکز محله در حال انجام است.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای دولت در منطقه هاب انرژی مکران و استقرار بندر اقیانوسی در این منطقه، برنامه استقرار فعالیت‌های پتروشیمی و صنعتی در کوه مبارک، مطالعات امکان سنجی شهر جدید مکران با ظرفیت ۲۰۰ هزار نفر جمعیت حد فاصل شهر جاسک و کوه مبارک در محدوده ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار انجام شده است.  

جعفری با بیان این‌که تهیه طرح جامع شهر مکران در حال انجام است، گفت: پس از تصویب این طرح در شورای‌عالی شهرسازی و معماری، عملیات استقرار مدیریت شهری در شهر جدید مکران پیگیری و عملیات اجرایی شهرسازی در این منطقه آغاز شود.

وی با اعلام اینکه محدوده توسعه مکران از گوادر در مرز ایران و پاکستان تا میناب برنامه ریزی شده است، افزود: مکان‌یابی احداث شهر جدید خلیج‌فارس بین میناب تا بندرعباس به عنوان شهر مکمل بندرعباس با رویکرد اقتصادی و سکونت توامان در حال انجام است.

وی تصریح کرد: این شهرف با توجه به موقعیت قرارگیری در تنگه هرمز، می‌تواند بستری برای الگوهای نوین شهرسازی و معماری کشور باشد که به دنبال انجام آن هستیم. در حال حاضر، طرح مکانیابی و امکان‌سنجی احداث شهر جدید خلیج فارس به تصویب شورای برنامه‌ریزی استان هرمزگان رسیده و به شورای‌عالی شهرسازی و معماری برای تصویب در آن شورا ارسال شده است.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران یادآور شد: در محدوده نوار ساحلی جنوب احداث ۲۷ شهرک برنامه ریزی شده است که هم اکنون احداث ۸ شهرک مسکونی در سیستان و بلوچستان و ۵ شهرک مسکونی در هرمزگان در برنامه قرار گرفته است. هم اینکه پهنه‌های ۱۳ شهرک مسکونی به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده است و بعد از ابلاغ فعالیت‌های مدیریت زمین و توسعه در آنها آغاز خواهد شد.

وی پیش‌بینی جمعیت‌پذیری در نوار ساحلی جنوب و در شهرها و شهرک های جدید را معادل یک میلیون نفر تخمین زد و افزود: در برنامه است جمعیت پذیری سه شهر جدید تیس، مکران و خلیج‌فارس در سال آینده، آغاز شود. درخصوص شهر جدید مکران در نیمه دوم سال آتی فعالیت های مقدماتی جمعیت پذیری و استقرار صنعت در آن انجام ‌می‌شود.  شهر جدید خلیج فارس نیز تا انتهای سال آتی فرآیندهایش طی می شود و بعد از آن فعالیت‌های اجرایی این شهر جدید آغاز خواهد شد.

به گفته وی، در برنامه است تا حداقل فرآیند جذب سرمایه گذار برای دو شهرک مسکونی در نوار سحلی جنوب در نیمه اول سال آینده انجام شود. الگوی دولت برای ۲۷ شهرک جدید این است که مجموعه سرمایه گذاران داخلی اینکار را انجام بدهند.تدوین بسته های تشویقی سرمایه گذاری در منطقه مکران در دست مطالعه است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه