خبرگزاری موج فارس گزارش می دهد؛
غذاهای محلی و سنتی استان فارس
بدون شک تمام شهر های ایران غذاهای خاص و متفاوت خود را دارند و استان فارس نیز از این قاعده مستثنا نیست. غذاهایی که در شهرهای دیگر سرو نمی شوند و طعم لذیذ و اصیل و واقعی آن ها را فقط می توانید در همان شهر تست کنید.
، استان فارس یکی از اصیل ترین اقوام ایرانی را دارد که دارای آداب و رسوم و فرهنگ غذایی خاص خود هستند.
غذاهایی مانند کلم پلو شیرازی، پلو اسفندی، دو پیازه آلو، شکر پلو، کوفته گشنیز شیرازی، لالک بادمجان، آش بنک (آخورک)، دمپختک عدس کلم، پی پخ، آب بنه، آش آبغوره، کوفته سبزی شیرازی، کوفته هلو شیرازی، آش انار شیراز، دمپختک کازرونی و ... تنها بخشی از این غذاهای سنتی و محلی می باشد.
شکر پلو شیرازی
شکرپلوی شیرازی از غذاهای سنتی شیراز، نمونهی بارزی از خوراکیهای محلی محسوب می شود. استفاده از مواد اولیهی متنوع در کنار یکدیگر از جمله نکاتی است که در این غذای سنتی فارس به چشم میخورد.
حضور طعمی شیرین در غذاهای محلی، شاید کمی منحصربهفرد به نظر آید، ولی قطعا بسیار لذیذ و دوستداشتنی خواهد بود. شیرازی ها با ترکیب موادی مانند برنج، خلال بادام، روغن، زعفران، شکر و برشهای باریکی از نارنگی شکرپلوی مخصوص خود را طبخ میکنند. مردم استان فارس، این غذا را با خورشت قیمه میل میکنند.
پلو اسفندی (آباده)
مردم شهرستان آباده بر اساس یک رسم دیرینه، در روز اول اسفندماه مصادف با نخستین روز آخرین ماه سال، غذایی مخصوص و بسیار مقوی میپزند که به «پلو اسفندی» یا «آش اسفندی» معروف است. مردم آباده این غذا را نماد برکت زندگی و روشنی خانه میدانند و با میل کردن آن در جمع خانوادگی خود، آخرین روزهای سرد زمستانی را پشت سر میگذارند و به استقبال بهار میروند.
برای تهیهی پلو اسفندی از چندین نوع غلات استفاده میکنند. آشپزهای این استان معمولا این غذای سنتی را با استفاده از عدس، لوبیا، نخود، ماش، میخک پودر شده، ادویهی پلویی (پودر گل سرخ، پودر زیرهی سبز، پودر دارچین، پودر زنجبیل، پودر جوز هندی و پودر هل)، پیاز، گوشت گوسفند با استخوان، برنج، جو، گندم، فلفل سیاه، کره، نمک و روغن حیوانی، طبخ میکنند. نکتهی دیگری که در مورد این غذا وجود دارد، تنوع جالبی از آش و شلهی اسفندی است که برای تهیهی آن از قلم و سیرابی گوسفند استفاده میشود و به آش اسفندی معروف است. طعم چندین غلات در کنار یکدیگر به همراه ادویهی پلویی بسیار جالب و مطبوع به نظر میرسد. البته نباید فواید غذایی این غلات را نادیده گرفت.
بیشتر بخوانید:
بهترین و معروف ترین غذاهای سنتی و محلی اصفهان
معروف ترین غذاهای سنتی استان اردبیل
سفر به فرهنگ و اقیلم قم با غذاهای سنتی و محلی
پی پخ (جهرم)
جهرم یکی از شهرهای تاریخی استان فارس به شمار میرود و دارای جاذبههای فراوانی است که گردشگران بیشماری را به سمت خود جذب کرده است. مردمان این منطقه بسیار خوش ذوق و هنرمند هستند و فرهنگ غذایی خاصی دارند.
پی پخ، غذای نام آشنا و اصیلی که به دلیل استفاده زیاد از سبزیجات سرشار از ویتامین است، یکی از غذاهای سنتی شهرستان جهرم به شمار می رود. تهیه و آماده کردن این غذا به راحتی انجام می شود و شباهت زیادی به پیراشکی های امروزی دارد به طوری که بین دو لایه خمیر اسفناج پخته شده را قرار می دهند و سپس آن را می پزند. این غذا را به عنوان منشا پیدایش پیتزا و الگویی برای آن توصیف کرده اند و مردم بر این باورند که در تاریخچه پیتزا ردپایی از ایرانیان وجود دارد.
آب بنه (فسا)
فسا یکی از شهرستان های فارس و چهارمین شهرستان پرجمعیت استان بهشمار میرود، که به شهر گندم معروف است، از جمله غذاهای محلی فسا میتوان به آب بنه، یخنی، دوپیازه آلو، شوربا، عدسی، یتیمک کدو، بادمجان پیاز بی ریزه، هویچ پلو، نان اسفناجی اشاره کرد.
برای تهیه آب بنه ابتدا بنه کوبیده شده را با دو قاشق غذاخوری آب جوش خوب ورز می دهیم و این کار را چندین بار تکرار می کنیم تا بنه به روغن بیفتد به طوری که با فشرده شدن بنه، روغن آن بچکد. سپس روغن بنه را پس از فشردن در استکان می چکانیم و کنار می گذاریم، پس از آن آب ولرم را به بنه ها اضافه کرده خوب مخلوط می کنیم. سپس مخلوط به دست آمده را صاف و فلفل، نمک، آب لیمو، پیاز و نعنا را اضافه می کنیم و در آخر روغن بنه را روی مواد می ریزیم تا خوشرنگ و زیبا شود.
از خواص درمانی بنه می توان به این موارد اشاره کرد، بنه مقوی کبد و طحال بوده و مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج میباشد، ضمن آنکه بنه، ویتامینهای آ و اقسام ب و د را نیز دارد.
ارسال نظر