English

وزیر میراث فرهنگی در آیین نکوداشت سعدی:

سعدی، زبان گویای حکمت، عقلانیت و اخلاق تمدنی است

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با تأکید بر ضرورت احیای اندیشه تمدن‌ساز سعدی در مناسبات امروز جهانی، اظهار کرد: سعدی صرفاً شاعر نیست؛ او زبان گویای حکمت، عقلانیت و اخلاق تمدنی است و گفتمانی زنده و نجات‌بخش برای انسان معاصر به شمار می‌آید.

سعدی، زبان گویای حکمت، عقلانیت و اخلاق تمدنی است
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، سیدرضا صالحی‌ امیری، وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در آیین باشکوه بزرگداشت سعدی شیرازی که در آرامگاه این شاعر در حال برگزاریست، با تجلیل از جایگاه تمدنی او گفت: سعدی نه تنها یک شخصیت تاریخی، بلکه یک منظومه فکری، یک جریان زنده فرهنگی و یک نماد هویتی در سپهر تمدنی ایران‌زمین است. هر زمان سخن از شیراز می‌رود، دل‌های آشنا با فرهنگ، بی‌اختیار به سمت دیار حکمت و زیبایی پر می‌کشند؛ سرزمینی که سعدی و حافظ، دو ستاره فروزان آن، بر تارک تاریخ انسانیت می‌درخشند.

وی در ادامه با اشاره به نقش بی‌بدیل سعدی در معماری قدرت نرم ملی و فرا ملی ایران، تصریح کرد: سعدی، هویت فرهنگی ما را صورت‌بندی کرده است؛ او متعلق به شیراز یا ایران نیست، بلکه سرمایه‌ای مشترک برای بشریت است. در جهانی که تنش، خشونت و افراط‌گرایی در آن فزونی یافته، گفتمان عقلانی، اخلاق‌محور و انسان‌مدار سعدی، راهی گشوده برای نجات انسان معاصر است.

وزیر میراث‌ فرهنگی با اشاره به وضعیت نگران‌ کننده اخلاق و معنویت در سطح بین‌المللی، خاطرنشان ساخت: اگر رژیم اشغالگر صهیونیستی به جنایات شرم‌آور علیه کودکان دست می‌زند، از آن‌روست که هیچ نسبتی با انسانیت سعدی‌وار ندارد. سعدی برای امروز ما، نه فقط شاعر، که نسخه شفابخش جهان زخم‌خورده ماست.

وی با تأکید بر ضرورت تبیین و ترویج اندیشه سعدی در مقیاس جهانی گفت: ایران امروز نباید صرفاً از دروازه جغرافیایی یا اقتصادی بازشناسی شود. ما حامل یک رسالت تاریخی و معنوی هستیم. شیراز در ذهن ایرانیان و جهانیان، نماد حکمت و زیبایی است. رسالت ما این است که جهانیان ایران را از افق سعدی و حافظ بشناسند، نه از منظر آمار صادرات یا ذخایر معدنی.

صالحی‌امیری در ادامه با اشاره به استقبال چشمگیر گردشگران داخلی و خارجی از سعدیه در ایام نوروز اظهار داشت: سعدی، مغناطیسی فرهنگی برای انسان امروز است. آرامگاه او یک بنای فیزیکی نیست، بلکه تجلی‌گاه روح یک ملت است؛ تجسمی از درهم‌تنیدگی هویت، حکمت، ادب و قدرت نرم ایران.

وزیر میراث‌فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین نسبت گفتمان سعدی با سیاست‌زدایی از تصویر ایران در جهان، تأکید کرد: پروژه ایران‌هراسی محکوم به شکست است؛ چرا که در عمق جان ایرانیان، صدای روشن سعدی طنین‌انداز است. تا هنگامی که حکمت، عطوفت، عقلانیت و بلاغت سعدی در ضمیر فرهنگی ما زنده است، هیچ تصویرسازی جعلی و مغرضانه‌ای تاب مقاومت در برابر حقیقت ایران را نخواهد داشت.

او در پایان، با ترسیم نقشه راهی برای بهره‌برداری راهبردی از ظرفیت‌های فکری سعدی در نهادهای علمی، آموزشی و فرهنگی، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزش‌وپرورش و نهادهای مسئول فرهنگی باید بدانند که مسیر نجات اخلاقی، معنوی و تمدنی جامعه امروز، در بازگشت به عقلانیت و معنویت سعدی‌وار نهفته است. سعدی، نه فقط میراث ما، بلکه راهنمای ما برای آینده‌ای انسانی‌تر و اخلاقی‌تر است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه