English

به مناسبت سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران:

آغاز بزرگترین فستیوال فرهنگی کشور/ نمایشگاه کتاب، تجلی‌گاه فرهنگ

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور برای همه ارکان وابسته به نشر است تا در کنار یکدیگر جدیدترین دستاوردهای خود را به منصه ظهور برسانند.

آغاز بزرگترین فستیوال فرهنگی کشور/ نمایشگاه کتاب، تجلی‌گاه فرهنگ

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، قرار است از امروز به مدت ۱۰ روز سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از آن به عنوان بزرگترین فستیوال فرهنگی کشور یاد می‌شود، با شعار «آینده خواندنی است» همانند نمایشگاه سال گذشته همزمان به صورت فیزیکی در مصلای امام خمینی(ره) و نیز به صورت مجازی در سامانه ketab.ir  برگزار ‌شود. همچنین در سی و چهارمین نمایشگاه کتاب امسال، ۳ هزار ناشر داخلی و خارجی حضور دارند و از کشورهای مختلف مهمانانی دعوت شده و مهمان ویژه امسال کشور تاجیکستان است.

نمایشگاه کتاب تهران، یکی از بزرگترین وقایع فرهنگی کشور است که این بزرگی هم به سابقه برگزاری آن برمی‌گردد و هم به کثرت شرکت کنندگان و هم به میزان استقبال زیادی که از آن می‌شود. تردیدی هم نیست که در صنعت نشر کشور، نقطه عطف و اوج خیلی از تحولات، همین نمایشگاه تهران است، به گونه‌ای که می‌توان آن را از آغاز تقویم برنامه‌ها و سال تحویل نشر کشور دانست. همه ساله بالغ بر چهل هزار عنوان کتاب جدید در روزهای برگزاری نمایشگاه به عرصه و عرضه می‌رسد و میلیون‌ها بازدیدکننده از این عناین بازدید می‌کنند و بر اساس نقل قول‌های غیر رسمی حدود ۶۰ میلیارد تومان گردش پول در آن صورت می‌گیرد.

 

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

 

 

اهمیت نمایشگاه تهران

نمایشگاه تهران از چند بعد اهمیت دارد و باید به آن نگریسته شود. اول اینکه در یک دید جزیی نگرانه و از زاویه بسته، استقبال عمومی از آن نشان می دهد که علاقه به کتاب و کتابخوانی در اقشار مختلف مردم در وضع مناسبی است و کالای کتاب بی‌مشتری نیست. اگر فارغ از اوضاع خرید و فروش کتاب در طول سال به مقطع نمایشگاه نگاه کنیم، آن را دلگرم کننده و امیدوار کننده خواهیم یافت. دومین بعد مهم نمایشگاه جنبه اطلاع‌رسانی فراگیر آن است. طبیعی است که بازدیدکنندگان در زمانی به نسبت کوتاه و با گشتی مختصر در سالن‌ها، تصویری قابل اعتنا از وضع و عناوین کتاب‌های منتشره پیدا می کنند و با ناشران و نویسندگان آشنا می‌شوند و در وضعی رو در رو پاسخ سوالاتشان را در هر زمینه‌ای می‌شنوند. سومین بعد موجی است که نمایشگاه در جامعه ایجاد می‌کند و همین حرکت موجب می‌شود که بازدید و خرید از نمایشگاه به خودی خود ارزش تلقی شود و افراد از هر قشری خود را ملزم به همراهی با موج ببینند و ضمن همراهی از منافع آن بهره مند شوند.

 

 

جنبه اقتصادی نمایشگاه کتاب

یکی از ابعاد مثبت نمایشگاه کتاب جنبه اقتصادی و رونقی است که در جیب ناشران ایجاد می‌شود. ضمن اینکه نمی‌توان از ابعاد ترویجی و تبلیغاتی و حتی سیاسی آن هم غافل بود. اما از نگاهی واقع‌بینانه و منتقدانه می‌توان معایب قابل توجهی را هم برای چنین واقعه مهمی برشمرد که از قضا  بعضی از آنها از محاسن آن نیز هستند.

 

حضور بازدیدکنندگان مختلف از اقصی نقاط کشور

بازدیدکنندگان بسیاری از اقصی نقاط کشور به دیدار از نمایشگاه می‌آیند که در میان آنها البته کتاب فروشان هم هستند که برای جور کردن اجناسشان آمده‌اند. این آمد و شد دست کم دو زبان دارد. اول اینکه شهرستانی‌ها هم کتاب مورد نظرشان را مستقیم و بی‌واسطه تهیه می‌کنند و خود را بی نیاز از مراجعه به کتاب فروشی‌ شهر و دیارشان می‌بینند. دوم اینکه با رو در روشدن ناشر و کتاب‌فروش باز هم حلقه موثر و مهم توزیع که پخش‌کننده‌ها عمده آن هستند، از معادله داد و ستد حذف می‌شوند. جالب این است که معدود خریداران جامانده از غافله کتاب تهران در نمایشگاه‌های استانی این فرصت را خواهند یافت که به کالای مورد نظرشان دست یابند.

 

بیشتر بخوانید: 

۱۰۰ ناشر خارجی و ۲۷۰۰ ناشر داخلی در نمایشگاه کتاب تهران حضور فعال دارند

گرانی دوباره کاغذ در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران

۳ هزار ناشر داخلی و خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ نمایشگاه کتاب بزرگترین جشنواره فرهنگی منطقه است

 

سامان یافتن وضعیت توزیع کتاب در سطح کشور

اگر می‌خواهیم وضعیت توزیع کتاب در سطح کشور سامان یابد باید به سمتی حرکت کند که مبتنی بر برنامه‌ریزی و اقدامات موثر باشد. در همین رابطه می‌توان گفت تولید کننده را از موضع رقابت با پخش‌کننده خارج کنیم. هم زمان با آغاز این حرکت شیب اختصاص تقریبا انحصاری یارانه را از وضع فعلی به سمت تزریق یارانه در بخش توزیع و در قدم‌های بعدی به سمت حذف کامل یارانه جابه جا کرد. با کاستن توجه و کم کردن از انرژی فراوانی که امروز در بخش تولید در صنعت نشر مصرف می‌شود و با صرف وقت و بودجه در بخش ایجاد و تکمیل شبکه توزیع کشوری کم کم خیال همه را از نگرانی نبود سیستم توزیع راحت کرد. همچنین با اتخاذ تمهیداتی بلندمدت و کم بهره، حذف مقررات دست و پاگیر در نظام صنفی کتاب فروشان، سرمایه‌گذاری در بخش آموزش نیروی انسانی متخصص کتاب فروش، جداسازی اتحادیه‌ها و تعاونی‌های ناشران از کتاب‌فروشان، توسعه بیمه سرمایه به معاملات بخش کتاب و.. ریسک سرمایه‌گذاری در بخش توزیع را به حداقل برسانیم تا رغبت عمومی برای تأسیس دفاتر توزیع و فروشگاه‌های عرضه کتاب افزایش یابد. در واقع نظام برگزاری نمایشگاه‌های کتاب را به قرار یک حرکت مرحله بندی شده متحول کنیم.

 

سخن پایانی

همه می‌دانیم که کتاب و کتابخوانی یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رشد فرهنگی جامعه به شمار می‌رود که باید به آن اهتمام ویژه‌ای داشت و با اقدام‌های لازم جهت ترویج و اشاعه فرهنگ مطالعه می‌توان شاخص‌های آن را بهبهود بخشید زیرا ترویج این فرهنگ زمینه‌های رشد و توسعه کشور را فراهم می‌کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه