رئیس بنیاد ایرانشناسی:
سعدی ذخیرهای تابناک برای اهل ادب و فرهنگ همه ملل است
رئیس بنیاد ایرانشناسی، سعدی شاعر پرآوازه ایرانی قرن هفتم را نماینده خرد و سخن ایران دانست و در پیامی به مناسبت روز گرامیداشت این شاعر ایرانی نوشت: این در گرانمایه که روزی در شیراز روحبخش زوالناپذیر شکفت، اکنون ذخیرهای تابناک برای اهل ادب و فرهنگ همه ملل است.

به گزارش
، وی افزوده است: اول اردیبهشت به یاد و نام شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی مزین شده است. حکیم، ادیب و شاعر نامدار ایرانی که آفاق جهان از شعر و اندیشهاش فرهمند و آحاد آدمیان از حکمت و سخنش بهرهمند. بزرگمردی که بر آمده از توجه عمیقش به اسلام ناب، سعی وافر در رونق بخشیدن به اخلاق جهان شمول داشت.وی افزوده است: این دُرّ گرانمایه که روزی در شیراز روح بخش زوال ناپذیر شکفت، اکنون ذخیرهای تابناک برای اهل ادب و فرهنگ همه ملل است. مللی که بیش از هر زمان دیگری نیازمند پایبندی به آموزه زیبای سعدی در باب مساوات انسانی است.
آموزهای که در شعر زیبای «بنی آدم اعضای یک پیکرند» نهفته است. روز سعدی، نه تنها روز ادب و بلاغت فارسی و روحیه مداراجوی ایرانی، بلکه ادای دینی به سنت وفاداری و قدردانی از مشاهیری است که ایران امروز مدیون اندیشه و هنر آنان است. به اختصار، روز سعدی یعنی روز خرد ورزی و مدارا جویی. مبارک باد بر ایران و ایرانی که در طول تاریخ، زادگاه و پرورش دهنده چنین اسوه هایی است.
نخستین روز از اردیبهشت ماه، روز بزرگداشت ابومحمد مشرفالدین مصلح بن عبدالله بن مشرف متخلص به سعدی شاعر نامدار قرن هفتم هجری است، این روز در سال ۱۳۸۹ و در اجلاس شاعران جهان در شیراز، به نام روز سعدی نامگذاری شد.
سعدی در نظامیه بغداد، تحصیل و پس از آن به مناطق مختلفی از جمله شام و حجاز سفر کرد، سپس به زادگاه خود شیراز، برگشت و تا پایان عمر در آنجا اقامت گزید. آرامگاه وی در شیراز به سعدیه معروف است. گلستان به نثر، بوستان به نظم و مجموع اشعار شامل غزلیات و قصاید از مهمترین آثار این شاعر بزرگ پارسیگوی است.
ارسال نظر