English

مجتبی کوچکی در گفتگو با خبرگزاری موج عنوان کرد:

انجمن عکاسان دفاع مقدس به دنبال ناشر و موزع مطرح بین المللی است

مدیر انجمن عکاسان دفاع مقدس ضمن خبردادن از چاپ سه کتاب دیگر تا پایان سال از تصمیم این انجمن بار حضور در بازارهای جدید و گسترده بین المللی خبر داد.

انجمن عکاسان دفاع مقدس به دنبال ناشر و موزع مطرح بین المللی است

مجتبی کوچکی در مورد پروسه تولید کتاب عکس دفاع مقدسی ساسان مویدی به خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج گفت: تقریبا بخش عمده ای از پروسه انتخاب عکس های کتاب ساسان مویدی در دوره مدیریت قبلی انجمن عکاسان دفاع مقدس انجام شده بود؛ اما همیشه در پروسه های اداری تایید بودجه و مانند اینها به بن بست می رسید و در یک سال آخری هم که آقای سید عباس میرهاشمی کمتر به انجمن می آمدند تقریبا متوقف شده بود. از مقطعی که ما وارد پروژه شدیم، بدون اینکه از جایی بودجه ای بگیریم و با قرار کار نسیه با همه عوامل،  پروژه را جلو بردیم. آماده شدن ماکت کتاب، تقریبا  همزمان شد با تثبیت مدیر جدید موسسه روایت فتح، که ایشان هم با دیدن نتیجه کار، تصویب کردند که بودجه به ما تعلق بگیرد.

وی تاکید کرد: ما تقریبا بدون پول جلو رفتیم تا پروژه را به نتیجه رساندیم. قاعدتا وقتی کتاب به صورت ماکت در آمد، دیدنی شد و بیشتر خود را نشان داد و بعد منابع مالی که باید به سرعت به آن تعلق می گرفت، تخصیص یافت تا ما بتوانیم آن را به هفته دفاع مقدس برسانیم. گرچه زمان بسیار کمی داشتیم اما همه، مخصوصا آقای قائدی که طراح نمایشگاه آثار آقای مویدی بود، خیلی همکاری کرده و زحمت کشیدند.

رونمایی از سه کتاب دیگر تا پایان سال

مدیر انجمن عکاسان دفاع مقدس در مورد برنامه های آینده این انجمن تا پایان سال اظهار داشت: سه کتاب دیگر را هم وعده داده ایم که تا پایان سال منتشر کنیم که موسسه رویت فتح قول داده که بودجه آنها را هم در اختیار ما قرار دهد.

کتاب جنگ/عکاسی کتاب عکاسی جنگ نیست!

وی در مورد اینکه آیا رونمایی از آن کتاب ها به صورت یکجا خواهد بود و یا متناوب و جداگانه، گفت: همه این کارها باید به سرعت انجام گیرد. یک ترجمه بسیار بزرگ و درجه یک داریم که توسط خانم نگین شیدوش انجام می شود که ترجمه کتاب عکاسی/جنگ است. دقت کنید که عنوان کتاب عکاسی جنگ نیست بلکه به معنی تقابل دو پدیده عکاسی و جنگ است. این یک کتاب ششصد صفحه ای در قطع سلطانی است که ۲۰۰ هزار کلمه دارد و یک کتاب مرجع آموزشی خواهد شد. کتابی است که می توانم ادعا کنم که تقریبا کسانی انگلیسی نمی دانند آن را تا کنون نخوانده اند.

کوچکی با بیان این که کتاب عکاسی/جنگ برای محققین و دانشجویان بسیار مفید است، در مورد زمان رونمایی آن گفت: ترجمه آن به اتمام رسیده و در مرحله ویراستاری و صفحه آرایی است. درصددیم که آن را در آذرماه رونمایی کنیم.

عکس های حسن قائدی از جنگ سوریه منتشر می شود

وی افزود: دو کتاب دیگر یکی در مورد استان آذربایجان و دیگری کتاب عکس های حسن قائدی از جنگ سوریه را هم که در نوبت بوده اند در دستور کار امسال داریم که امیدواریم تا پایان سال آنها را هم به چاپ برسانیم.

چاپ و توزیع بین المللی کتاب های عکاسان دفاع مقدس

مجتبی کوچکی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای آثار اعضای انجمن عکاسان دفاع مقدس و کتاب های آنها در دیپلماسی فرهنگی و رساندن پیام مظلومیت رزمندگان به دنیا است، برنامه های انجمن در این حوزه چه برنامه ای دارید، گفت: اولین کاری که در این حوزه انجام داده ایم ایجاد ارتباط با آژانس های توزیع کننده کتاب در آن سوی مرزها بوده است. به دلیل اینکه من از اردیبهشت ماه مسئولیت انجمن را عهده دار شدم، فرصت ثبت نام در نمایشگاه کتاب فرانکفورت به پایان رسیده بود اما قول هایی به ما داده شده است.

وی افزود: در حال حاضر ما به فروش کپی رایت به ناشران معتبر خارجی فکر می کنیم؛ به همین منظور هم چند آژانس به ما وعده انجام این کار را داده اند که اگر آنها محقق نشود، برای انجام چنین کاری مستقیما وارد عمل شده و برای عقد قرار دادها اقدام به سفر خواهیم کرد.

مدیر انجمن عکاسان در ادامه بیان کرد: در واقع ما الان بیشتر از فعالیت های داخلی، به چاپ بین المللی کتاب ها فکر می کنیم که با این روش بتوانیم ابتدا خودمان و فعالیت عکاسانمان را معرفی کنیم و پس از آن وارد حوزه های دیگری می شویم و برنامه هایی هم برای آن داریم که به موقع اطلاع رسانی خواهد شد.

تلاش برای برگزاری نمایشگاه محسن راستانی در اروپا

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای برگزاری نمایشگاه و جلسات نقد و بررسی در دانشگاه های خارج از کشور هم برنامه ای دارید گفت: اتفاقا نکته همین جا است که ما می خواهیم به بهانه این کتاب ها، نمایشگاه، عکاس، منتقد و سخنرانانی را با خود به بیرون از کشور ببریم. به همین منظور یکی از پروژه هایی که در دست اقدام است، کار آقای محسن راستانی است که در بوسنی انجام داده اند و ما در تلاشیم تا این هنرمند را به همراه نمایشگاه و کتاب آثارش را به اروپا و بویژه منطقه بالکان ببریم.

کوچکی در پاسخ به این سوال که آیا تحریم ها مانع این برنامه ها نخواهند بود، گفت: البته تحریم ها کار را برای ما سخت کرده است اما به نظر می رسد که برای انجام کار امید زیادی وجود دارد. چرا که اگر در حمل و نقل کتاب هایمان مشکلی نداشته باشیم، سایر اقداماتمان قابل انجام است. ضمن اینکه در مورد فروش کپی رایت هم تنها مشکل جابجایی پول را داریم که آن هم در حال حاضر، به اشکال مختلفی توسط شرکت های خصوصی در حال انجام است.

تلاش برای یافتن ناشر و موزع درجه یک بین المللی

وی تاکید کرد: مهمترین مساله برای ما این است که نمی خواهیم در وهله اول به سراغ شرکت ها و ناشران کوچک و درجه سه برویم. دوست داریم با ناشری کار کنیم که موزع قوی داشته باشد و بتواند کتاب ها را در گستره وسیعی عرضه کند؛ وگرنه در حال حاضر ناشران کوچک متقاضی وجود دارند که مورد نظر ما نیستند.

مدیر انجمن عکاسان دفاع مقدس افزود: در واقع ما به دنبال یک موزع بزرگ هستیم چرا که همین می تواند به دنبالش ناشر معتبر و قدرتمندی را هم برای ما با خود بیاورد. قاعده این کار این است که ابتدا ناشر را پیدا می کنیم و به بررسی پیشنهادش می پردازیم. به عنوان مثال می بینیم که موزعی را معرفی کرده و قصد دارد که برای چاپ اول تیراژ ۲۰ هزار جلد از کتاب را منتشر نماید. طبیعتا این یک پیشنهاد خوب و جالب توجه خواهد بود.

نمایشگاه فرانکفورت تنها نمایشگاه کتاب خوب دنیا نیست

وی در مورد حضور در نمایشگاه های کتاب بزرگ ومعتبر دنیا گفت: همانطور که اشاره کردم، تا حدی فرصت حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت را از دست داده ایم اما نمایشگاه های دیگری در دنیا داریم که از نگاه خیلی ها مغفول مانده اند. به عنوان مثال کشور کویت در منطقه و همسایگی ما کتاب خوانان بسیار و سرانه مطالعه بالا و تیراژ انتشار کتاب بسیار بالایی دارد. علاوه بر کویت، در اندونزی، مالزی، روسیه، چین و هند هم نمایشگاههای بزرگ کتاب داریم کهما به دنبال تعریف بازارهای جدید و حضور در آنها هستیم.

وزارت خارجه قول هایی برای همکاری با ما داده است

مجتبی کوچکی در مورد ارتباط حضور کمال خرازی، وزیر اسبق امور خارجه در افتتاحیه نمایشگاه ساسان مویدی و ارتباط آن با نگاه انجمن به روابط بین الملل گفت: آقای خرازی علاقه بسیار زیادی به عکاسان جنگ دارند و عکاسان هم ایشان را دوست دارند. ما اگر بتوانیم از طریق ایشان روابط ددیپلماسی خود را با سفارت خانه هایی که کار فرهنگی را بلد هستند و نه کسانی که می خواهند کار صرفا یک رسمی برای ارائه بیلان کاری انجام دهند، بر قرار کنیم، تقریبا کار ماانجام شده محسوب می شود.

وی افزود: البته آقای خرازی پیش از این هم این ارادت را نسبت به عکاسان جنگ داشته است اما ما باید کمی فعال تر برخورد کنیم.

مدیر انجمن عکاسان دفاع مقدس در پاسخ به این سوال که به غیر از آقای خرازیف کدام یک از بخش های دیپلماسی کشور برای همکاری به شما روی خوش نشان داده است گفت: چند مجموعه در وزارت خارجه هستند از سازمان فرهنگ و ارتباطات نیستند اما به امور رسانه و فرهنگ می پردازند و اهمیت می دهند. آنها هم به ما قول داده اند در حضور بین المللی به ما کمک کنند. وزارت ارشاد هم از طریق خانه کتاب و موسسه نمایشگاه ها برای ارتباط با نمایشگاههای بین اللملی کتاب به ما کمک کرده و خواهد کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه