یعقوب گویلیان خبر داد؛
سنندج میزبان دومین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: «بهمناسبت گرامیداشت روز جهانی جهانگردی دومین جشنواره استانی غذاهای بومی سفره کردستان در سنندج برگزار میشود.
![سنندج میزبان دومین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/NM4MKiempspM/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh2AI7mDhwEwH/%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87+%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان، یعقوب گویلیان امروز یکشنبه در گفتگو با رسانه های کردستان اظهار کرد: دومین جشنواره غذاهای بومی کردستان دهم مهرماه به مناسبت گرامیداشت روز جهانی جهانگردی، در سه بخش غذاهای اصلی، پیشغذا، دسر و دمنوش با حضور مسئولان، هنرمندان، داوران و شرکتکنندگان در هتل شادی سنندج برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، شناسایی انواع خوراکیهای کردستان و شناسایی آشپزهای برتر بهمنظور ایجاد اشتغالزایی و همکاری با رستورانهای برتر استان را از جمله اهداف این جشنواره عنوان کرد و افزود: «حضور در جشنوارهها و نمایشگاهها برای ارائه غذاهای بومی استان و برنامهریزی سفر، معرفی و ارائه غذاهای استان در تورهای گردشگری، تاسیس سفرهخانه سنتی با هدف ارائه غذاهای بومی کردستان، ایجاد برندسازی خوراک در گردشگری کردستان و تطبیق و شناسایی غذاهای معرفی شده با ذائقه گردشگران و سایر ملل، از دیگر اهداف مهم این جشنواره است.
وی یادآور شد: بخش راویگری این جشنواره در خصوص تاثیر غذاهای بومی کردستان در مهمانیهای باشکوه حکومتی و قومی در مناسبتها و رویدادهای خاص و یا برداشتی از سفرنامهها و کتابهای تاریخی است که در آن به تمجید از غذاهای منطقه پرداخته شده است.
گویلیان بیان کرد: این بخش همچنین شامل اشعار و نظمهایی است که مادران در حین آشپزی میسرودند و یا برخی از شاعران استان برای معرفی کردستان، بهعنوان یکی از عناصر فرهنگی مهماننوازی مردم کردستان در وصف غذا سرودهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با بیان اینکه سفرهآرایی کردی نیز بهعنوان بخشی دیگر از جشنواره مورد توجه داوران است، گفت: به شرکت کننده برتر این جشنواره که برای سفرهآرایی از وسایل، ظروف آشپزی بومی کردستان و طرحهای سنتی منطقه استفاده نماید و چیدمان اصولی و دیدنی را در سفره خود در نظر داشته باشد جایزه ویژه اعطا میشود.
وی اظهار کرد: اصالت غذا، اصالت پیش غذا، طعم، مزه و مواد تشکیل دهنده، سفرهآرایی و چیدمان سنتی، رعایت نکات بهداشتی، خلاقیت در ارائه غذا، دسر و شیرینی، دمنوش محلی از جمله مواردی است که برای امتیازدهی مورد توجه داوران قرار میگیرد.
گویلیان افزود: جایزه بهترین غذا به سه نفر، بهترین چیدمان سفره کردی به یک نفر، راویگری غذای کردستان براساس مستندات تاریخی به یک نفر و جایزه به دو نفر دیگر از شرکتکنندگان که در حین داوری و اجرای جشنواره مشخص میشود، تعلق میگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با بیان اینکه علاقهمندان از سایر شهرهای کردستان نیز میتوانند دراین جشنواره شرکت نمایند، یادآور شد: برای آشنایی شرکت کنندگان لیستی از خوراکیهای استان و مناطق همجوار ارائه میشود.
وی زمان ثبتنام و ارسال نوع غذاهای بومی پیشنهادی به این جشنواره را 5 الی 20 شهریورماه 1401 بیان کرد و افزود: لیست نهایی پذیرفته شدگان پس از بررسی و تأیید توسط هیأت داوران بهعنوان غذای بومی و محلی در تاریخ 25 شهریورماه سالجاری اعلام خواهد شد.
گویلیان یادآور شد: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این جشنواره میتوانند با شماره 09183732863 تماس و یا به واحد تبلیغات و بازاریابی گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان مراجعه نمایند.
ارسال نظر