English

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:

نیروی مولد جامعه به سمت پیری می‌رود/ اهمیت ترویج فرهنگ فرزندآوری

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان گفت: وقتی که تعداد فرزندان کاهش پیدا کند؛ نیروی مولد جامعه به سمت پیری می‌رود و توان تولید جامعه پایین می‌آید و به دنبال آن اقتصاد یک کشور تحت شعاع قرار می‌گیرد.

نیروی مولد جامعه به سمت پیری می‌رود/ اهمیت ترویج فرهنگ فرزندآوری

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، غلامعلی جاودان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان اظهار داشت: وقتی که تعداد فرزندان کاهش پیدا کند؛ نیروی مولد جامعه به سمت پیری می‌رود و توان تولید جامعه پایین می‌آید و به دنبال آن اقتصاد یک کشور تحت شعاع قرار می‌گیرد و می‌تواند باعث فقر در جامعه شود.

وی در اجتماع بزرگ خانواده دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان،افزود: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت فرزند آوری و جوانی جمعیت، لازم است به فکر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خانواده باشیم.

جاودان با بیان اینکه معمولا خانواده‌هایی که فرزند ندارند یا تعداد فرزندانشان کم است طبیعتا از این لذت بی بهره‌اند در سال‌های قبل که بحث کنترل جمعیت مطرح بود بسیاری از افراد جامعه به دلایل مختلف به بحث کنترل عمل نکردند، تصریح کرد: نشاطی که یک کودک، نوجوان و یا یک جوان در خانواده می‌تواند ایجاد کند بسیاری از خانواده‌های تک فرزند تجربه نمی‌کنند به دلیل اینکه این خانواده‌ها تعداد فرزندشان اندک بوده و به هر دلیلی که این فرزند از خانواده جدا می‌شد طبیعتا پدر و مادر را دچار ناراحتی و دوگانگی روحی، روانی و افسردگی و غمزدگی می‌کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان افزود: به هر حال به دلیل این مسائل، مشکلات روحی و روانی که پدر و مادرها به علت نداشتن فرزند یا تعداد کم فرزند پیدا می‌کنند وجود دارد. از سوی دیگر نیرو و جمعیت جوان می‌تواند در راستای اقتدار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی یک کشور موثر باشد و عملا می‌توان گفت جوانان نیروی مولد یک کشور هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: وقتی که تعداد فرزندان کاهش پیدا کند؛ نیروی مولد جامعه به سمت پیری می‌رود و توان تولید جامعه پایین می‌آید و به دنبال آن اقتصاد یک کشور تحت شعاع قرار می‌گیرد و می‌تواند باعث فقر در جامعه شود.

جاودان تصریح کرد: کشورهای توسعه یافته به همین دلیل شرایط ویژه ای را برای فرزندآوری و افزایش جمعیت قرار داده‌اند و حمایت‌های ویژه‌ای از خانواده‌هایی که فرزندآوری دارند، می‌کنند.

وی عنوان کرد: در این راستا کشور ما هم برنامه‌ریزی‌هایی در ارتباط با موضوع فرزندآوری و جوانی و افزایش جمعیت در دستور کار قرار داده و برنامه‌هایی را آغاز کرده است. دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به‌عنوان دبیرخانه جوانی جمعیت موظف است برنامه‌ریزی، پیگیری و ارزیابی لازم را به انجام رساند.

جاودان ابراز داشت: با ترویج فرزندآوری به خانواده‌ها بگوییم که کاهش رشد جمعیت و تعداد کم فرزندان چه پیامدهایی هم به خود خانواده و به جامعه دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: باید خانواده‌ها را تشویق به فرزندآوری کرد؛ سیاستمداران و دولتمداران باید بدانند و آگاه باشند که ادامه روند تک فرزندی زنگ خطری است برای جامعه لذا باید به فکر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باشند و از خانواده‌هایی که زاد و ولد می‌کنند حمایت کنند.

وی با بیان اینکه تک فرزندی در خانواده آسیب‌های زیادی به همراه دارد اما در خانواده‌های سه فرزندی به بالا آسیب‌های مشخصی تعریف نشده است، اضافه کرد: یکی از چالش‌های خانواده‌های تک فرزند این است که آموزش و تربیت در این خانواده‌ها بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر است.

جاودان با اشاره به اینکه احساس تنهایی، پرخاشگری و ضعف در مهارت‌های ارتباطی از مشکلات تک فرزندی است، تصریح کرد: چند ضعف در مهارت‌های ارتباطی وجود دارد؛ نکته اول هیچ وقت پیشگام در رابطه نمی‌شود، پافشاری بر ارتباط حداقلی و همچنین ضعف در مهارت‌های عاطفی دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه