سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به خبرگزاری موج مطرح کرد:
درخواست ایران از سازمان D۸ برای شناسایی رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم آپارتاید
سخنگوی وزارت خارجه گفت: باقری کنی در نشست وزرای خارجه سازمان D۸ از اعضای این نهاد بین المللی خواست تا از ایده شناسایی رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم آپارتاید حمایت کنند.
، صبح امروز (دوشنبه ۲۱ خرداد) نشست ناصر کنعانی با خبرنگاران برگزار شد. وی درباره استعفاها در کابینه رژیم صهیونیستی پس از حملات در اردوگاه النصیرات گفت: ما این جنایات را شدیداً محکوم میکنیم. این یک جنایت غیرانسانی و وحشیانه بود که صدها در خاک و خون غلتیدند. بیش از سیصد شهید و چهارصد مجروح نتیجه این حمله بود.
در بسیاری از گزارشها اینگونه مطرح شده که نیروهای آمریکا و انگلیس در اجرای آن نقش داشتند. این بیانگر این است که در یک عملیات سه جانبه، بیش از هفتصد از شهروندان فلسطینی کشته و مجروح شدند که یک آبروریزی برای حامیان رژیم صهیونیستی است. لذا ضرورت دارد جامعه جهانی مسئولیت های حقوقی و بینالمللی خود را درک کند و برای متوقف کردن ماشین کشتار این رژیم اقدام فوری انجام دهد. هشت ماه جنایت علیه فلسطینی ها با حمایت تمام عیار دولت آمریکا صورت گرفته است.
وی افزود: هیچگونه از شواهد نشان نمیدهد دولت آمریکا در برقراری آتش بس جدی باشد. وگرنه باید از ارسال سلاح اجتناب کند. استعفاهای مکرر در کابینه رژیم صهیونسیتی نشان دهنده فروپاشی داخلی و عدم دستیابی آن به اهدافش است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج درباره جزئیات ابتکار پیشنهادی باقری کنی در نشست سازمان دی هشت درباره قطع روابط با رژیم صهیونیستی و تحریم کالاهای این رژیم گفت: در این اجلاس ایران ۸ پیشنهاد ارائه داد از جمله تعلیق شرکت رژیم صهیونیستی در نهادها و نشست های بین المللی. همچنین جمهوری اسلامی ایران موضوع تشکیل کمیته مشترک حقوقی توسط سازمان دی هشت به منظور حمایت از فلسطینی ها در بعد حقوقی در صحنه بین الملل از جمله در دیوان کیفری بین المللی و دیوان دادگستری بین المللی را مطرح کرد. علاوه براین ایران پیشنهاد داد اعضای این سازمان از شناسایی رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم آپارتاید حمایت کنند و در جهت احیای قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل تلاش کنند. این قطعنامه بسیار مهم است و احیای آن خواست تعداد زیادی از کشورهای عضو سازمان ملل است. افزون براین تحریم کالاهای اسرائیلی نیز عنوان شد. در واقع رویکرد جمهوری اسلامی ایران استفاده از سازمانهای چندجانبه به ویژه نهادهای کشورهای اسلامی برای حمایت از فلسطین است و از این رو باقری کنی در نشست استانبول چندین پیشنهاد در جهت دفاع از حقوق فلسطینی ها را مطرح کرد.
کنعانی درباره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خارج کشور گفت: دستگاه دیپلماسی برای ایجاد بستر مشارکت شهروندان ایرانی از قبل اقداماتی انجام داده است. ستادی با مسئولیت وزارت خارجه شکل گرفته است. دستورالعملها ابلاغ شده است. مدیرکنسولی وزارت خارجه در این راستا سفرهایی نیز انجام داد. شهروندان خارج کشور باید این حق را داشته باشند که با حداکثر تسهیلات امکان حضور در انتخابات را داشته باشند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص سفر باقری کنی در پایان هفته به عراق بیان کرد: هماهنگی های اولیه برای این سفر در حال انجام است. مقامات عالی دولت عراق و اقلیم کردستان به منظور تسلیت پس از شهادت رئیس جمهور و تیم همراهش به تهران سفر کردند. اکنون باقری کنی برای تشکر بابت این همدردی و همچنین گفتگو در خصوص موضوعات دوجانبه به بغداد سفر می کند.
وی در مورد احتمال حمله رژیم صهیونیستی به لبنان گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه حمایت از صلح و ثبات است و این رژیم مهمترین عامل بی ثباتی است. اکنون بعد هشت ماه جنگ دنیا قانع شده اند که رژیم صهیونیستی باعث دامن زدن به بی ثباتی هاست و هرگونه اقدام تحریک امیز علیه لبنان باید از سوی جامعه جهانی مورد محکومیت قرار بگیرد. لذا مسئولیت حامیان این رژیم در این زمینه دوچندان میشوند و بایست با نفوذی که بر رژیم صهیونیستی دارند باید مانع جنگ افروزی شوند ضمن اینکه دست از حمایت ان بردارند. ارتش و دولت لبنان هم حق هرگونه پاسخ به تجاوزات این رژیم را دارند.
کنعانی در مورد پیشنهاد بحرین برای گسترش روابط با ایران اظهار داشت: ما مواضع بحرین در ارتباط با ایران شنیدیم و این را محل توجه و مسیر ازسرگیری روابط دوجانبه قرار خواهیم داد.
وی درباره افزایش فشارهای غرب در حوزه هسته ای علیه ایران در این بازه زمانی بیان کرد: اقدامات اخیر وجاهت قانونی و منطق سیاسی برخوردار نیست و به جای اتهام زنی به ایران باید به مسئولیت های خود عمل کنند. تهران به قوانین بین المللی پایبند است. فشارهای سیاسی برخی طرفهای غربی در مقطع زمانی اخیر باعث منحرف کردن آژانس از فعالیت حرفه ای خود شده است. اینکه در نیت اروپا چه میگذرد من نیتخوانی نمی کنم.
کنعانی در مورد افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز گفت: در جریان توافق دو کشور کنسولگری ایران در شهر قاپان ارمنستان با حضور شهید امیرعبداللهیان افتتاح شد. همچنین طرف ارمنی درحال گشایش سرکنسولگری خود در تبریز هستند.
وی در خصوص تغییر سرکنسول افغانستان در مشهد گفت: این تصمیم دولت سرپرست افغانستان برای تغییر سرکنسول بود و هر تغییری در چارچوب کنوانسیون وین قابل انجام است و جمهوری اسلامی ایران هم مشکلی ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خارج کشور گفت: اطلاعات دقیق در خصوص این مسئله توسط سفارتخانه ها و سرکنسولگری های ما در اختیار شهروندان قرار میگیرد و در هر کشوری که نمایندگی سیاسی داریم صندوق اخذ رای هم در انجا برقرار خواهد شد. این انتخابات همزمان با داخل ایران برگزار می شود.
کنعانی درباره ازسرگیری روابط ایران و مصر تصریح کرد: خوشبختانه روند گفتگوهای دیپلماتیک در عالی ترین سطح و متناسب با توافق دو رئیس جمهور ادامه داشت. پس از شهادت وزیرخارجه این مذاکرات همچنان ادامه دارد و نقشه راه هم توافق روئسای جمهور دو کشور است. در اخرین گفتگو باقری کنی و همتای مصری اش بر این مسئله تاکید شد.
وی درباره پیشنهادات ایران در نشست وزرای خارجه سازمان دی هشت گفت: ۹ پیشنهاد از سوی ایران مطرح شد از جمله برگزاری نشست های دو ماهانه بین اعضای این سازمان بود که مورد استقبال سایرین قرار گرفت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد همکاری با دولت کانادا برای برگزاری انتخابات گفت: به دلیل عدم همکاری کانادا شهروندام ایرانی در دریافت خدمات کنسولی با مشکل مواجه هستند و در باره برگزاری انتخابات این مسئله در دستور کار وزارت خارجه است .
وی در خصوص نشست بریکس که در روسیه برگزار میشود گفت: پیوستن اعضای جدید به این سازمان مورد بررسی است که تصمیم برای پذیرش ترکیه باید مورد رای گیری و گفتگوی اعضا قرار بگیرد.
کنعانی در مورد ازسرگیری فعالیت دیپلماتیک اذربایجان در تهران گفت: زمان تقریبی برای این مسئله مشخص شده است و مقدمات ان در حال انجام است.
ارسال نظر