English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

دستاوردهای سفر دوم پزشکیان به سیستان و بلوچستان/ ابعاد امنیتی و اقتصادی این سفر چیست؟

روز پنجشنبه رئیس جمهور به همراه تعدادی وزرا برای دومین بار در دو ماه گذشته راهی استان سیستان و بلوچستان شد. با توجه به جایگاه امنیتی و اقتصادی این استان در چارچوب کلی دولت، این سفر از اهمیت خاصی برخوردار است.

دستاوردهای سفر دوم پزشکیان به سیستان و بلوچستان/ ابعاد امنیتی و اقتصادی این سفر چیست؟
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، در کمتر از دوماه رئیس دولت چهاردهم دوبار به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد. دستاوردهای سفر نخست شامل تخصیص ۳۴ همت به پروژه های سال جاری و آینده این استان، ۲۴ همت برای خط‌آهن چابهار به زاهدان  و همچنین تعهد بانک‌ها به پرداخت ۲۰ همت به پروژه های این استان و در نهایت برنامه سرمایه گذاری ۷۰ همتی نهادهای اقتصادی بود.

چشم‌انداز_توسعه_سیستان_و_بلوچستان_فرصت‌ها،_چالش‌ها_و_راهبردهای_دولت (2)

در سفر دوم که روز پنجشنبه (20 دی) آغاز شد و غروب روز جمعه به پایان رسید، پزشکیان ابتدا به چابهار رفت و پس از آن، وارد زابل شد. در این سفر وزرا و مقام‌های ارشد دولت چهاردهم نیز حضور یافتند. در نتیجه این سفر دو روزه، استان سیستان و بلوچستان که این روزها نیز به دلیل خبر احتمال انتقال پایتخت به منطقه مکران مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است، به دستاوردهای قابل توجهی رسید که به اختصار به آنها اشاره می شود:

پیگیری ویژه برای اجرای بندر شهیدبهشتی چابهار، تکمیل بخشی از کریدور شمال- جنوب استان با پایان ۲۰۰کیلومتر بزرگراه در محور زابل- زاهدان، آغاز بهره‌برداری از ناحیه صنعتی زرآباد در کنارک در سواحل مکران ، بهره‌مندی ۱۶ هزار سیستانی از خدمات فاضلاب شهری، احیای برخی واحدهای صنعتی در شهرک صنعتی کنارک، بهره‌برداری از ۷ پروژه آب و فاضلاب در منطقه سیستان، راه‌اندازی پروژه توسعه شبکه جمع‌آوری فاضلاب زابل، برنامه‌ریزی برای ساماندهی حاشیه‌نشینی در استان، آغاز ساخت مدرسه شبانه‌روزی دلگان، پیگیری بهره‌برداری از سد «کهیر»، به‌عنوان بزرگ‌ترین سد سیستان و بلوچستان در آینده نزدیک، افتتاح ۴۵ کیلومتر راهگذر بزرگراهی نوار ساحلی منطقه مکران، آغاز عملیات اجرایی پروژه ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه بادی «میل نادر»، پیگیری ویژه برای رفع مشکلات تجارت مرزی در استان، آغاز ساخت طرح‌های آموزشی در نقاط مختلف استان، واگذاری ۶۰ واحد مسکونی مددجویی در استان، برنامه‌ریزی برای اجرای ۶طرح کلیدی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای تأمین آب در سیستان، برنامه‌ریزی برای ساخت ۵۰۰ کلاس درس جدید در سیستان و بلوچستان، بهره‌برداری از ۱۹۴ پنل خورشیدی برای اشتغال مددجویان بهزیستی در زهک.

نکته قابل تأمل در این سفر اهمیت ویژه ای بود که رئیس جمهور به مناطق مرزی و جنوبی این استان داد. با توجه به برگزاری نوزدهمین دور رایزنی‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران و هند توسط معاون وزیر خارجه که یک هفته قبل صورت گرفت و قولی که هندی ها مبنی بر پیگیری سرمایه گذاری در چابهار و خط آهنی این منطقه دادند، ایجاد زیرساخت مناسب با سیاست های دولت چهاردهم می تواند توسعه این استان وسیع را تسریع بخشد.

فارغ از اینکه مسئله انتقال پایتخت به مکران وارد فاز اجرایی شود یا خیر، استان سیستان و بلوچستان و به ویژه مناطق مرزی و ساحلی آن از کمبود امکانات و زیرساخت رنج می برند. لذا اجرای پروژه ها و وعده هایی که در این دو سفر خاص مطرح شده، می تواند جهشی در رونق اقتصادی، ارتقا سطح آموزش و سواد و در نتیجه امنیت این استان ایجاد کند.

واقعیت آن است که مرزهای جنوبی شرقی ایران به دلیل حملات گاه و بی گاه گروهک های مسلح با تنش روبرو است، اما ایجاد توسعه پایدار می تواند موجب تأمین امنیت شود و شاید دلیل تمرکز ویژه دولت چهاردهم بر این استان متأثر از چنین ارزیابی ای باشد. همچنین نکته دیگر اینکه این استان فضای وسیعی برای ورود بخش خصوصی دارد. در صورتی که امکانات زیربنایی آن مانند راه ها و صدور مجوزها ایجاد شود، بخش خصوصی نیز وارد این منطقه خواهد شد.

دستاوردهای دومین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان موج

پزشکیان در جریان بازدیدش از شهر زابل، شهری که دوران سربازی خود را در آنجا سپری کرده بود، اذعان کرد وضعیت اینجا نسبت به زمانی که سرباز بوده است، بدتر شده است. این گزاره نشان می دهد پرداختن به مشکلات استان سیستان و بلوچستان تا چه اندازه ضروری و جدی است. در این راستا انتخاب استاندار بلوچ و اهل سنت برای این منطقه نشان می دهد که دولت چهاردهم بنا دارد توسعه و سرمایه گذاری ها را با نگاه محلی پیگیری کند. این در حالی که تا پیش از این حتی معاون سیاسی استانداری هم بومی منطقه نبوده است. این اقدام نشانگر آن بود که دولت نگاه امنیتی به سیستان و بلوچستان ندارد.

براین اساس سفر دوم پزشکیان به این استان را باید اقدامی مهم در جهت تثبیت ریل گذاری ها با هدف برداشتن گام بلندی در مسیر توسعه پایدار سیستان و بلوچستان دانست. در این رابطه پیگیری طرح ها از سوی نمایندگان این استان می تواند به دولت کمک کند تا تحقق اهداف این دو سفر تسهیل شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه