English

سخنگوی وزارت امور خارجه:

جمهوری اسلامی ایران درباره توانمندی‌های نظامی و دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

اسماعیل بقایی درباره مذاکرات ژنو با اروپا گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز درباره توانمندی های نظامی و دفاعی خود مذاکره نکرده و نخواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران درباره توانمندی‌های نظامی و دفاعی خود مذاکره نمی‌کند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، صبح امروز دوشنبه (۱ بهمن)، نشست خبری اسماعیل بقایی با حضور خبرنگاران در محل وزارت خارجه برگزار شد.

وی نخست درباره وضعیت آتش بس در غزه گفت: مردم منطقه و در سطح بین‌المللی همه درس های روشنی از این تحول گرفتند. اگر پیروزی را براساس تعداد کشته ها و حجم تخریب در نظر بگیریم، پیروزی با رژیم صهیونیستی بوده است. نقض قانون در بالاترین سطح رخ داد. این جنایات ممکن نبود مگر با پشتیبانی آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی. اما آنچه در نهایت حاصل شد شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر بود که نشان دادند به مفاهیم حقوق بشر باور ندارند. آنچه تعیین کننده است مقاومت مردم فلسطین بود که از درون می‌جوشد. این نوید دهنده پیروزهای بیشتر در منطقه است.

وی تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره سیاست خارجی از تریبون های رسمی اعلام میشود. حوزه سیاست خارجی یک بحث تخصصی است و هرگونه ساده سازی موضوعات پیچیده نه مفید است و نه کمک کننده.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ممنوعیت سفر اتباع ایرانی و صادرات کالا به سوریه گفت: این خبر درست نیست. ضمن اینکه ما چند هفته قبل اعلام کردیم توصیه نمی‌کنیم اتباع ایرانی به سوریه سفر کنند.

بقایی درباره موافقتنامه ایران و روسیه اظهار داشت: این متن در رسانه ها منتشر شده است. موافقتنامه ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ همچنان معتبر است و بخشی از تاریخ دو کشور محسوب میشود. البته فصل پنج و شش آن در سال ۱۳۵۸ لغو شد. در موافقتنامه ۱۳۷۹ که اساس روابط دو کشور است، به این دو موافقتنامه مذکور اشاره شده زیرا مفاد آن همچنان مهم است.

بقایی در خصوص مذاکرات جمهوری اسلامی با تروئیکای اروپا در ژنو اظهار داشت: غیرطبیعی نیست که طرفها بحث های خود را مطرح کنند. ولی چیزی که باید مدنظر قرار بگیرد این است که ایران درباره توانمندی های نظامی و دفاعی خود مذاکره نکرده و نخواهد کرد.

وی در خصوص عملکرد چهار ساله بایدن در منطقه بیان کرد: دولت دموکرات آمریکا یکی از بدترین عملکردها را در ۶۰ سال گذشته را داشت. زیرا ۱۵ ماه اخیر بر حمایت از نسل کشی در غزه متمرکز بود. وقوع آتش بس در روزهای پایانی این دولت معنادار است و برخی معتقدند که اگر این دولت ادامه میافت، نسل کشی غزه هم تداوم داشت. در سطح دوجانبه در این مدت اقدامات ایذایی آمریکا ادامه پیدا کرد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای سوئد در مورد استفاده جمهوری اسلامی ایران از گروه های سازمان یافته در این کشور گفت: این ادعاها تعجب برانگیز است زیرا هیچ سندی هم ارائه نکردند و ما هم مراتب اعتراضمان را به مقامات سوئدی اعلام کرده ایم.

بقایی درباره تاثیر تحریم بر موافقتنامه ایران و روسیه گفت: تحریم ها مانع توافقات نیست و اتفاقا یکی از راهکارهای ما استفاده از این ظرفیت هاست. انعقاد قراردادها براساس نیازسنجی کشورها صورت میگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد پیگیری حق آبه از افغانستان بیان کرد: موضوع حق آبه ایران از افغانستان همیشه دستور کار ثابت ماست. فکر میکنیم همکاری در آب میتواند یکی از نقاط قوت همکاری دو کشور باشد. امسال با توجه با بارش های مناسب، موضوع آب یکی از نقاط قوت در این روابط است.

بقایی در مورد همکاری های ایران و پاکستان عنوان کرد: این همکاری ها با آهنگ رو به رشدی در جریان است. مباحث مرتبط با مسائل امنیتی و دفاعی یکی از موارد موافقت بین دو کشور بوده و برای اجرای این بندها، ملاقات هایی انجام میدهند.

وی درباره مذاکره با غرب و احتمال به روز رسانی برجام گفت: طبق گفته عراقچی ما درباره موضوعات متنوعی با سه کشور اروپایی گفتگو میکنیم. در مورد مسائل منطقه اعتراضات جدی در خصوص مواضع آنها داریم. نمونه روشن آن حمایتشان از رژیم صهیونیستی است. یا در مورد مسائل اوکراین و سوریه صحبت هایی شده است. اما آنچه مشخص است مذاکره به معنای تصمیم گیری در موضوعات مشخص، فقط درباره هسته ای صورت گرفته است. در خصوص آمریکا هم موضع ما روشن است. در چهار سال گذشته که آمریکا عضو برجام نبود، گفتگوهای غیرمستقیم ادامه داشت. روند مسقط را در جریان هستید.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر عراقچی به نیویورک گفت: این نشست با موضوع فلسطین قرار بود امروز برگزار شود. اما طبق تحولات اخیر، فعلا این سفر انجام نمیشود.

بقایی در مورد انتظارات جمهوری اسلامی ایران از دولت ترامپ گفت: ما امیدواریم چهار سال بعد قضاوتی که در مورد دولت بایدن وجود دارد، وجود نداشته باشد و سیاست های آمریکا براساس حقوق بین‌الملل و احترام به کشورها باشد.

وی در مورد مواضع ترامپ در خصوص حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران اظهار داشت: موضع ما روشن است. ایران در دفاع از منافع ملی و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل میکند این خبرها هم درصدد القای فشار بر تصمیم گیران آمریکاست. این به خیر و صلاح هیچ کسی نیست.

بقایی در مورد رفع موانع اف ای تی اف گفت: این موضع باید در دستگاه های عالی تصمیم گیری شود و الان مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره نقش حماس در آینده نوار غزه بیان کرد: مقاومت و حماس یک جنبش ریشه دار در فلسطین است و کسی نمی‌تواند نفوذ و تأثیر و حور حماس را در آینده فلسطین نادیده بگیرد.

وی در خصوص نقش ایران در آتش بس غزه گفت: تلاش های ایران در ۱۶ ماه اخیر در بعد دیپلماتیک در سطوح چندجانبه و دوجانبه با کشورهای دخیل در روند مذاکراتی و در تماس با دوستانمان در جریانهای فعال موضوع فلسطین داشتیم ، تلاش کردیم از توقف نسل کشی حمایت کنیم.

بقایی درباره تاخیر عملیات وعده صادق به دلیل صبر برای تحقق آتش بس در غزه گفت: تصمیم در این خصوص را دستگاه های ذی ربط میگیرند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه