خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
آمریکا و ۲ عارضه جانبی حضور ترامپ در قدرت
«ترامپ یک سیاستمدار کارآزموده نیست. او یک تاجر و شخصیت رسانه ای و تبلیغاتی است. از این رو، او اساسا تداوم حیات سیاسی خود را در جنجال می بیند. در واقع، فلسفه کاری او بر جنجالسازی استوار خواهد بود.»
، بالاخره مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور منتخب آمریکا برگزار شد و او به طور رسمی کرسی ریاست جمهوری آمریکا را به دست گرفت. او و تیمش در همین آغاز کار، به صراحت از رویکردهای تهاجمی خود مخصوصا در حوزه سیاست خارجی آمریکا رونمایی کرده اند. مثلا ترامپ تاکید کرده که کنترل کانال پاناما را به آمریکا بر می گرداند و یا در بحث اعمال تعرفه های تجاری به کشورهای مختلف جهان و صادرات آن ها به آمریکا نیز کاملا مصمم است.
با این همه، ورای لفاظی های ترامپ و تیم متحدش در قدرت که سعی دارند خود را ناجی آمریکا و عاملِ قدرت گیری مجدد آن معرفی کنند، اینطور به نظر می رسد که حضور آن ها در قدرت، به طور خاص با دو عارضه جانبی بزرگ برای کشور آمریکا همراه خواهد بود.
اول اینکه حضور فردی نظیر ترامپ در قدرت، تا حد زیادی سطح تنش ها و شکاف های سیاسی و اجتماعی در آمریکا را افزایش خواهد داد. بنیان بقا و کنش سیاسی دونالد ترامپ، بر شکاف های اجتماعی و سیاسی نهفته است و حتی خود وی به صورت آگاهانه این شکاف ها را در جامعه آمریکا نهادینه کرده تا یک پایگاه حمایتی قدرتمند داشته باشد. از این رو، هم رویکرد کلان ترامپ و نگاه وی به عرصه سیاست در آمریکا موجب تشدید و تعمیق شکاف ها در آمریکا می شود و هم جنس سیاست های او و هزینه هایی که برای آمریکا به بار خواهد آورد نیز سطح منازعات و در گیریهای سیاسی و اجتماعی در آمریکا را به نحو قابل توجهی افزایش می دهد.
بسیاری از همین حالا می گویند که سیاست های ترامپ نظیر کاهش میزان مالیات گیری و افزایش معافیت های مالیاتی سبب خواهد شد تا ثروتمندان در آمریکا پولدارتر شوند و در عوض، کلیت جامعه آمریکا مجبور شوند هزینههای گزاف و زیادی پرداخت کنند. موضوعی که آمریکایی ها به هیچ عنوان آمادگی مواجهه با آن را ندارند. همین مساله خود موجی از تنش ها و شکاف ها را در جامعه آمریکا در آینده ای نه چندان دور تشویق و تحریک خواهد کرد.
نکته دوم اینکه ترامپ یک سیاستمدار کارآزموده نیست. او یک تاجر و شخصیت رسانه ای و تبلیغاتی است. از این رو، او اساسا تداوم حیات سیاسی خود را در جنجال می بیند. در واقع، فلسفه کاری او بر جنجال سازی استوار خواهد بود. جنجال سازی هایی که سیلی از عدم قطعیت ها را در حوزه های گوناگون به آمریکا تحمیل خواهند کرد.
از این رو، از منظر فلسفه کاری و فکری نیز ایده های ترامپ در قدرت ثباتزا نخواهند بود و می توانند برای آمریکا به شدت پُرهزینه باشند. از این رو، آمریکا در دوره جدید حضور ترامپ در قدرت، روزهای پُر فراز و نشیبی را پیش رو خواهد داشت.
ارسال نظر