English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

چرا دولت آمریکا به دنبال تصاحب گرینلند است؟

«گرینلند محل وجود میزان قابل توجهی از منابع معدنی است که آمریکا شدیدا به آن ها جهت تغذیه اقتصاد و صنعت خود نیاز دارد. به طور خاص صنایع نظامی و الکتریکی آمریکا، تا حد زیادی به منابع معدنی کمیاب نظیر لیتیوم نیاز دارند که گرینلند از این منابع سرشار است.»

چرا دولت آمریکا به دنبال تصاحب گرینلند است؟
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، در روزهای اخیر شاهد تشدید مواضع مقام های ارشد دولت آمریکا با محوریت اراده جدی این کشور جهت تصاحب گرینلند بوده ایم. موضوعی که حتی با واکنش جریان های استقلال‌طلب در گرینلند نیز رو به رو شده و ساکنان این منطقه به رای دادن به سیاستمداران و احزابی رو آورده‌اند که قویا خواستار استقلال گرینلند هستند.

دولت دانمارک نیز در چندین نوبت تاکید کرده که گرینلند فروشی نیست و حتی برخی منابع خبری از تقویت ناوگان دریایی دانمارک در گرینلند خبر می دهند. با این همه، بسیاری به طور خاص این سوال را می پرسند که چرا دولت آمریکا تا این حد روی تصرف گرینلند تاکید دارد و به دنبال ضمیمه کردن آن به خاک خود است؟ در این رابطه، به طور خاص دو محرک عمده برای دولت آمریکا قابل مشاهده هستند.

اول اینکه داده های رسمی و معتبر حاکی از این هستند که گرینلند محل وجود میزان قابل توجهی از منابع معدنی است که آمریکا شدیدا به آن ها جهت تغذیه اقتصاد و صنعت خود نیاز دارد. به طور خاص صنایع نظامی و الکتریکی آمریکا، تا حد زیادی به منابع معدنی کمیاب نظیر لیتیوم نیاز دارند که گرینلند از این منابع سرشار است.

آمریکایی ها سال هاست که برای تامین نیاز خود به این منابع کمیاب، به چین محتاج هستند. چینی ها اصلی‌ترین رقبای بین المللی آمریکا هستند و هشدار داده اند که اقدامات مخرب دولت ترامپ علیه خود را با محدود کردن و حتی ممنوعیت ارسال منابع معدنی کمیاب به آمریکا پاسخ خواهند داد. از این رو، دولت آمریکا قصد دارد با تصرف گرینلند، عملا یک برگ برنده مهم و بزرگ در دست دولت چین علیه خود را سلب و بی‌اعتبار کند و فرصت های تازه ای را برای خودش در زمینه دسترسی به منابع معدنی کمیاب و محدود خلق کند.

نکته دوم اینکه منطقه گرینلند از حیث دریانوردی بین المللی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و تسلط آمریکا به این منطقه می تواند دست این کشور در جریان رقابت های راهبردی اش با چین و روسیه را تقویت کند. از این رو، دولت ترامپ از چشم اندازی راهبردی نیز به دنبال رقابت با چین و روسیه است و تصرف گرینلند در این معادله با دستاوردهای قابل توجهی برای ترامپ و ترامپیست ها همراه است.

ورای همه اینها، دولت ترامپ با نوعی قلدور مابی وارد کنشگری در عرصه نظام بین الملل شده و گرینلند را هدفی ساده برای خود جهت تصرف ارزیابی می کند. موضوعی که می تواند موقعیت این کشور در قالب رقابت های آتی‌اش با دیگر قطب های قدرت جهان را به نحو قابل توجهی تقویت کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه