وزیر جهاد کشاورزی از رشد ٣۵ درصدی صادرات کشاورزی خبر داد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ٩ ماه سال ١۴٠٣ نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات محصولات کشاورزی بیش از ٣۵ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان این که در دهه فجر امسال در حوزه کشاورزی با اعتبار بیش از ٢۵ هزار میلیارد تومان و اشتغال ١١۴ هزار نفر، طرحهای مختلفی در بخش کشاورزی کشور به بهرهبرداری خواهد رسید، افزود: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات و دستاورهای قابل توجهی رقم خورد و سطح خدماترسانی به روستاهای کمتر برخوردار رسید، البته شان و منزلت مردم ما بالاتر از شرایط فعلی است و باید تلاش کنیم تا بهترین خدمات و امکانات را به مردم ارایه دهیم.
نوری در تشریح گزارشی از روند عملکرد خود از ابتدای تصدی کرسی وزارت عنوان کرد: در ماههای اخیر و در مجموع طی ٩ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات از ٣۵ درصد افزایش هم فراتر رفته است.
وی گفت: یک زمانی محصول کشاورزی روی دست ما میماند و خراب میشد، در کنار جادهها میریختند یا خرید آن مشکل داشت با برنامهریزی همه آنها امروز به دلار تبدیل میشود. البته بیشتر تمرکز بر جلوگیری از هدررفت تولیدات محصولات کشاورزی است و توانستیم مسیر را برای صادرات فراهم کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی درباره محصول کیوی گفت: محصول کیوی ما را تحریم کرده بودند اما همان کیوی امسال صادر میشود و البته متاسفانه به اندازهای بود که قیمت آن در بازار داخل افزایش یافته است، باید بررسی کنیم این روند اصلاح شود.
وی با بیان این که محصول به محصول را سیاستگذاری میکنیم؛ گفت: پشت سر این سیاستها کار فکری و برنامهریزی است؛ مثلا گفتند «پسته تحریم شده است» در حالی که هنوز تحریمی نبود متاسفانه در داخل برخی قبل از خارجیها به سمت خودتحریمی میروند البته نکات و تذکراتی را گفتیم و اکنون صادرات پسته از دو برابر هم عبور کرد؛ اینها اتفاقی نیست و خود به خود رقم نمیخورد.
کمترین واردات را در چای و برنج داریم
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: وقتی در مورد یک صنفی صحبت میکنیم، حتما آخرین اطلاعات را از آنها باید بگیریم. یکی دو روزی است که میگویند یک اشتباهاتی در وزارت جهاد کشاورزی اتفاق افتاده و اینها باید جبران شود، من این اشتباهات را برای شما میشمارم و شما قضاوت کنید. یکی از اشتباهاتی که مطرح میکنند این بوده که برنج کیفی را قیمتگذاری کردیم یا پیله تر ابریشم را بالای ۵٣ درصد قیمتگذاری کردیم تقویت شود، آیا اینها اشتباه است و باید از آن برگردم؟ این در حالی است که تاکنون واردات بسیار زیادی انجام میشد اما امسال کمترین واردات را در چای و برنج داریم.
وی تصریح کرد: براساس سیاست حمایتی واردکننده را ملزم کردیم که ابتدا از تولیدکننده داخلی محصول خریداری کند و بعد ما به ازای آن سهمیه برای صادرات دریافت کند، آیا اینها سیاستهای اشتباهی است و باید از آن برگردیم؟ این سوال را باید از چایکار و برنجکار شمالی برسیم، از زعفرانکار خراسانی و سایر نقاط کشور بپرسیم که امروز حال شما چطور است؛ در ماههای گذشته چه اتفاقی افتاده است؛ آیا زعفران تا حالا بالاتر از این به فروش رسیده بود؟
نوری با تاکید بر ضرورت سیاست حمایتی از زعفرانکاران برای فروش محصول، گفت: سازوکاری با بورس کالا و سایر مجموعهها تدوین و یک سیاست پایدار و محکم ایجاد شده و همه کشاورزها توانستند زعفران خود را به قیمت مناسب بفروشند اینها سیاستهای نادرستی است و باید از آن برگردیم؟
وی تاکید کرد: با خود کشاورزان باید صحبت کنیم، اگر به نظر آنها جایی اشکال وجود دارد باید اصلاح کنیم اما آنچه که ما برداشت میکنیم اینطور است که سیاستگذاریها و قیمتگذاریها در حمایت از تولید داخلی و کشاورزان بوده است.
ارسال نظر