۱۰۰ اثر در حراج تهران با رویکرد هنر کلاسیک ایرانی ارائه خواهد شد
در بیست و دومین دوره حراج تهران با رویکرد به هنرهای سنتی، کلاسیک و مدرن ایران و ارائه یکصد اثر و مجموعهای از روند تاریخ هنر ایران برگزار می شود.
، روند رو به رشد برگزاری حراجهای هنر اسلامی در حراجخانههای بینالمللی که زمینه خروج آثار تاریخی و نفیس ایرانی را فراهم کرده؛ در کنار بازار غیرشفاف و زیرزمینی آثار سنتی و هنر کلاسیک ایران، حراج تهران را بر آن داشته تا در بیست و دومین دوره خود در کنار آثار هنر مدرن ایران، مجموعهای کمنظیر از آثار هنر کلاسیک ایرانی اعم از نقاشی، خوشنویسی، کتابت، هنرهای تجسمی کاربردی و فرشهای تصویری را پیش روی مجموعهداران هنری قرار دهد.
حراج تهران که طی یک دهه گذشته تلاش داشته تا زمینه تثبیت قیمت آثار هنری معاصر کشور را فراهم کند و زمینه رونق بازار هنر را در کشور ایجاد کند تا جایگاه مجموعهداری در کشور و رونق اقتصاد هنر ایران را ارتقا بخشد؛ با توجه به رشد روزافزون برگزاری حراجهای هنرهای اسلامی در حراجخانههای بینالمللی، در این دوره برگزاری خود تلاش داشته تا با گردآوری آثاری از سدههای گذشته هنر ایران زمینه تثبیت قیمت آثار هنرهای سنتی و کلاسیک ایرانی را فراهم آورد تا از خروج غیرقانونی این آثار برای عرضه در حراجهای خارجی جلوگیری و زمینه مجموعهداری از آثار هنرهای تاریخی ایران را فراهم کند.
در حراج بیست و دوم تهران، صد اثر هنری مدرن، کلاسیک و هنرهای سنتی عرضه خواهد شد که در برگیرنده مجموعهای از آثار از دوران صفویه تا عصر معاصر است. گردآوری این مجموعه آثار بر اساس شناخت دقیقی از تاریخ تصویری ایران در چهار قرن اخیر است و نمونههای درخشانی از هنر ایرانی را پیش روی علاقهمندان قرار میدهد.
بخش نقاشی بیست و دومین حراج تهران ، از آثار رضا عباسی نقاش شهیر عصر صفوی و سیر تاریخی این هنر با شاگردانش همچون معین مصور، محمد قاسم و محمد یوسف تا نقاشان دوره زندیه و قاجار همچون آقا نجف اصفهانی، آقا صادق و محمدحسن افشار ارومی تا شمایلنگاریهای عصر قاجار را شامل میشود.
همچنین آثاری از شاگردان مکتب کمالالملک همچون علی محمد حیدریان و حسین شیخ در کنار آثار هنرمندان نوگرایی همچون حسین کاظمی و احمد اسفندیاری را در کنار جمعی از هنرمندان مدرنیست ایرانی ارائه خواهد داد تا مجموعهای کمنظیر براساس تاریخ تصویری ایران را به مجموعهداران هنری پیشنهاد دهد.
بخش خوشنویسی بیست و دومین حراج تهران نیز دربرگیرنده آثاری از دوره تیموری تا عصر معاصر است که بیانگر پاسداری از این هنر در دورههای تاریخی ایران است. در این مجموعه آثاری از درویش عبدالمجید طالقانی تا میرزا غلامرضا اصفهانی، اسماعیل استرآبادی، میرحسین خوشنویسباشی تا نامآوران معاصر هنر خوشنویسی ایران همچون غلامحسین امیرخانی، یدالله کابلی، عباس اخوین و کیخسرو خروش را شامل میشود.
بخش دیگری از مجموعه آثار حراج بیست و دومین به فرشهای تصویری ایران و جعبههای لاکی و مصور اختصاص دارد که باید آنها را در هنرهای تجسمی کاربردی ایران جای داد. این آثار بخشی از هنر دیداری ایرانی هستند که بر رسانه گره بافتها و وسایل کاربردی نقش بستهاند و تاریخ تصویرسازی ایران را نمایندگی میکنند.
هنر پرقدمت و تاریخی قلمزنی ایران بخش دیگر از آثار این دوره حراج را به خود اختصاص دادهاند. این هنر که جایگاه مهمی در موزههای بزرگ دنیا دارد؛ در حراج بیست و دوم نمونههای ارزشمندی از این هنر در دوران صفوی، قاجار و معاصر پیش روی علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
بیست و دومین حراج تهران روز جمعه- ۲۶ بهمن- برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند طی روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن از ساعت ۱۱ تا ۲۱ از نمایشگاه این آثار در هتل پارسیان آزادی تهران دیدن کنند.
مجموعه حراج تهران سال ۱۳۹۱ به صورت نهادی مستقل و خصوصی شکل گرفت. این حراج معرفی بهترین نمونههای هنر مدرن و معاصر ایران، از هنرمندان پیشگام و نام آشنا گرفته تا جوانان، به مجموعهداران هنری و مخاطبان جهانی را هدف اصلی خود قرار داده است. تقویت بازار داخلی هنر که زمینه و بستر اصلی بازار جهانی است، از دیگر اهداف حراج تهران است.
بیست و یکمین دوره حراج تهران ویژه «هنر معاصر ایران» مهرماه امسال با عرضه ۱۴۰ اثر در حوزههای مختلف هنرهای تجسمی همچون نقاشی، حجم و عکس و فروش ۱۲۰ میلیارد و ۳۱۸ میلیون تومان به شیوه آنلاین (برخط) برگزار شد و اثر «بدون عنوان» منیر فرمانفرماییان با قیمت ۱۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان رکورد این دوره را شکست.
ارسال نظر