در گفتگو با خبرگزاری موج مطرح شد؛
سقوط قیمت سکه در ایران پس از افت جهانی طلا/ رشد سالانه طلا و سکه سهرقمی شد
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران اعلام کرد: در پی افت ۹۲ دلاری اونس جهانی، قیمت سکه در بازار ایران حدود ۷ میلیون تومان کاهش یافت؛ این در حالی است که طی یک سال گذشته، طلا و سکه افزایش قیمتی تا ۱۳۵ درصد را تجربه کرده بودند.

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج از تأثیر مثبت واردات شمش طلا طی دو سال گذشته خبر داد و افزود: با اقدام دولت مبنی بر اجازه ورود شمش در قبال صادرات و تأمین ارز، بخش عمدهای از مشکلات تأمین مواد اولیه در صنعت طلا و جواهر برطرف شد. این اقدام نقش مؤثری در تداوم تولید و ثبات نسبی بازار ایفا کرده است.
وی با اشاره به نوسانات بازار جهانی طلا افزود: از ابتدای سال میلادی گذشته، روند تدریجی کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی آغاز شد. قیمت انس جهانی از حدود ۲۰۴۱ دلار به ۱۹۲۷ دلار کاهش یافت و همین کاهش، تأثیر مستقیمی بر افت قیمتها در بازار داخلی نیز داشته است.
بذرافشان با اشاره به آمارهای قیمتی بیان کرد: طی یک سال گذشته، قیمت طلا با ۱۳۵ درصد و قیمت سکه با ۱۳۱ درصد افزایش مواجه شد. همچنین نیمسکه و ربعسکه نیز به ترتیب افزایش ۱۱۰ و ۱۲۷ درصدی را تجربه کردند. در روزهای پایانی سال، حباب سکه از ۱۲ میلیون تومان به بیش از ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید، اما با کاهش اخیر انس جهانی به میزان ۹۲ دلار، قیمت سکه حدود ۷ میلیون تومان افت کرده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر با تأکید بر تأثیر مستقیم کاهش قیمت جهانی و نرخ ارز بر بازار داخلی اظهار کرد: در حال حاضر، حباب سکه نیز حدود ۲.۸ تا ۳ میلیون تومان کاهش یافته و قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز حدود ۴۰۲ هزار تومان افت کرده است.
وی ضمن توصیه به مردم برای خرید با دقت و در زمان مناسب تصریح کرد: توصیه ما این است که مردم در زمانهایی که بازار دچار التهاب است یا قیمتها به شکل غیرمنتظرهای افزایش پیدا میکند، از انجام معاملات پرریسک خودداری کنند. بهترین زمان برای خرید زمانی است که بازار به ثبات نسبی رسیده و نوسانات تحلیل رفته باشد.
بذرافشان عنوان کرد: با توجه به تحلیلهای جهانی، پیشبینی میشود که انس جهانی طلا در بلندمدت با رشد همراه باشد و حتی به محدوده ۳۵۰۰ دلار نیز برسد. اما در کوتاهمدت، نوسانات بازار جهانی و نرخ ارز همچنان تعیینکننده روند قیمتها در بازار داخلی خواهند بود.
کاهش تقاضا و افت قیمت طلا؛ بازار در انتظار واکنشهای جهانی
نادر بذرافشان با اشاره به شرایط فعلی بازار طلا اظهار کرد: سه عامل اصلی در نوسانات بازار طلا اثرگذارند؛ نخست واکنشهای بازار جهانی نسبت به افزایش یا کاهش قیمت انس، دوم نوسانات نرخ ارز در بازار داخلی و سوم میزان عرضه و تقاضا.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر تقاضای چشمگیری در بازار مشاهده نمیشود، افزود: بازار در حال طی کردن روند عادی خود است و حتی در سال گذشته نیز با کاهش تقاضا برای خرید مصنوعات طلا مواجه بودیم.
بذرافشان تصریح کرد: با بازگشایی بازار پس از تعطیلات نوروز، وضعیت رکود و کاهش تقاضا همچنان ادامه دارد. کاهش قیمتها نیز باعث شده مردم برای خرید منتظر تثبیت شرایط بمانند، چرا که تداوم این کاهش بستگی به نوسانات و تحولات بازار جهانی دارد.
ارسال نظر