نگاهی به نتیجه انتخابات پارلمانی ارمنستان
سرویس بین الملل- حزب حاکم جمهوری خواه ارمنستان در اولین ساعت پس از پایان زمان برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور، خود را پیروز رای گیری اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری موج به نقل از رسانه های ارمنستان، پس از حزب جمهوری خواه، بلوک زاروکیان با کسب ۲۵ درصد آرا در مکان دوم قرار گرفت و جایگاه سوم و چهارم هم به ترتیب با ۱۰ و ۵ درصد به بلوک های ائتلافی «یلک» (مخالف دولت) و داشناکسیون با پنج درصد قرار گرفته است.
این چهار حزب و بلوک انتخاباتی حد نصاب پنج درصد برای ورود به پارلمان ارمنستان را به دست می آورند.
اگزیت پول یا سوال از رای دهندگان در ۱۲۵ حوزه رای گیری در ۱۳ منطقه انتخاباتی انجام گرفت و بیش از ۱۹ هزار نفر در آن شرکت کردند.
نخستین نتایج انتخابات پارلمانی ارمنستان در ساعات آینده از سوی کمیسیون مرکزی انتخابات این کشور اعلام خواهد شد.
تا ساعت ۱۷ به وقت محلی درصد شرکت کنندگان در انتخابات پارلمانی ارمنستان به ۵۰.۹۳ درصد رسید.
کل واجدین شرایط رای دادن در ارمنستان ۲۵۸۷۷۰۶ نفر اعلام شده است.
انتخابات پارلمانی ارمنستان سرآغاز گذار از نظام ریاستی به پارلمانی براساس نتایج همه پرسی سال ۲۰۱۵ است و به همین دلیل از اهمیت خاصی برخوردار است.
در انتخابات پارلمانی ارمنستان ۹ حزب و چهار ائتلاف برای احراز ۱۰۱ کرسی مجلس این کشور، با یکدیگر رقابت کردند.
برای حضور در این انتخابات احزاب دمکرات های آزاد، تجدید حیات ارمنی، کمونیست، جمهوری خواه و داشناکسیون، فهرست های انتخاباتی مستقل ارائه کردند.
همچنین ائتلاف های «کنگره-حزب مردمی ارمنستان» به رهبری لون تر پطروسیان رئیس جمهوری اسبق، پیمان «اوهانیان-رافی-اوسکانیان»، ائتلاف «یه لک» و پیمان «زاروکیان» در انتخابات شرکت کردند.
براساس گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات ارمنستان در مجموع ۱۵۳۹ نامزد برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده بودند.
مطابق قانون اساسی اصلاح شده ارمنستان، پارلمان این کشور دارای حداقل ۱۰۱ کرسی بوده و چهار کرسی نیز به نمایندگان اقلیت های قومی اختصاص می یابد.
مردم ارمنستان با شرکت در همه پرسی سال ۲۰۱۵ به تغییر نظام حکومتی کشور خود از ریاست جمهوری به پارلمانی رای دادند.
پس از پایان دوره رئیس جمهوری این کشور در سال ۲۰۱۸، ارمنستان با نظام پارلمانی اداره و دولت نیز از طرف اکثریت تشکیل خواهد شد.
همچنین براساس تغییرات قانون اساسی، مسئولیت های مهم در اختیار نخست وزیر قرار خواهد گرفت و رئیس جمهوری نیز از طرف ۱۰۱ عضور مجلس این کشور برگزیده خواهد شد.
ارمنستان با حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز که پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ استقلال یافت، با ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر