English

سفیر افغانستان در قاهره تاکید کرد

ضرورت تقویت همکاری امنیتی کابل-مصر؛ قاهره از کالاهای افغانستانی حمایت کند

سرویس بین الملل - سفیر افغانستان در مصر ضمن تاکید بر همکاری امنیتی کشورش با مصر در مبارزه با تروریسم، حمایت دولت قاهره از صادرات کالاهای افغانستانی به این کشور و جذب سرمایه‌گذاری را خواستار شد.

ضرورت تقویت همکاری امنیتی کابل-مصر؛ قاهره از کالاهای افغانستانی حمایت کند

به گزارش خبرگزاری موج ، «فضل الرحمن فاضل»، سفیر افغانستان در قاهره در گفت وگو با روزنامه مصری به موضوع همکاری های همه جانبه بین دو کشور پرداخت.

فاضل در خصوص آینده روابط کابل-قاهره گفت: با آغاز سال ۲۰۰۱ میلادی مرحله جدیدی در افغانستان با انتقال مسالمت آمیز قدرت از برهان الدین ربانی به حامد کرزی آغاز شد در این برهه روابط بین افغانستان و مصر هم مورد اهتمام ویژه مقامات دو کشور قرار گرفت.

حامد کرزی، رئیس جمهور وقت افغانستان پیشتر به همراه هیاتی از وزرای افغانستانی و به دعوت همتایان مصری خود به قاهره و شرم الشیخ سفر کردند و در سال ۲۰۱۰ نیز احمد ابوالغیط وزیر خارجه وقت مصر به کابل رفت.

سفیر افغانستان با اشاره به سفرهای وزیران خارجه افغانستان طی ۱۶ سال اخیر به مصر گفت: عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز به دعوت مصر در مراسم جشن افتتاح کانال سوئز شرکت داشت.

فاضل ضمن رد هر گونه فشارهای بین المللی برای کاستن از سطح روابط مصر-افغانستان گفت که این ۲ کشور از روابط کهن، تاریخی و ریشه داری برخوردارند که امکان تضعیف آن وجود ندارد.

همکاری اقتضادی مصر - افغانستان محدود است

سفیر افغانستان در عین حال همکاری اقتصادی کشورش با مصر را محدود خواند و گفت: تاکنون در زمینه صادرات قالی، آجیل و خشکبار و برخی صنایع دستی افغان و سنگ های قدیمی مثل زمرد، یاقوت و لاجورد که افغانستان به آن شهره است، با قاهره همکاری داشته ایم.

فاضل با اشاره به اینکه توافقی بین مصر و افغانستان در خصوص سرمایه گذاری بین دو کشور بر سر طرح کانال جدید سوئز وجود ندارد، گفت: احتمالا در آینده نزدیک در چارچوب نزدیکی روابط بین دو کشور توافقی در این خصوص حاصل شود.

سفیر افغانستان بر ضرورت فراهم شدن تسهیلات از سوی دولت قاهره برای افزایش سهم سرمایه گذاری های کابل در مصر گفت: برای مثال هندوستان به منظور سرمایه گذاری بهتر و تقویت اقتصادی افغانستان، صادرات محصولات زراعتی افغانستانی به کشورش را از پرداخت محصول گمرکی معاف کرده است.

آموزش ۲ هزار افسر افغانستانی در مصر

فاضل در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به همکاری امنیتی بین کشورش با مصر در زمینه مبارزه با تروریسم گفت: همکاری های امنیتی از زمان سفر عبدالکریم مستغنی رئیس نیروهای مسلح افغانستان به قاهره در سال ۱۹۷۳ آغاز شد.

سفیر افغانستان ضمن اشاره به آموزش نظامیان افغان توسط نیروهای صاعقه مصری در دهه هفتاد قرن گذشته، گفت: در سال های اخیر دوره هایی آموزشی برای افسران افغانستانی در آکادمی پلیس در زمینه مبارزه با تروریسم برگزار می شود.

وی افزود: در مصر همچنین دوره هایی پیاپی برای بالارفتن سطح کفایت افسران افغان در همه زمینه های امنیتی برگزار می شود که شمار آنها بالغ بر ۲ هزار نفر است.

ضرورت وضع ساز و کار برای حضور گردشگران افغانستانی در مصر

سفیر افغانستان گردشگری افغانستانی ها در مصر را بسیار اندک خواند و گفت: این قضیه منحصر به آموزش دانشجویان افغانستانی است که در دانشگاه های مصر و جامعه الازهر تحصیل می کنند و غیر آن به دلیل دشواری هایی کسب مجوز از نهادهای امنیتی، هیچ گردشگری واقعی برای افغانستانی ها در مصر وجود ندارد.

فاضل گفت: اما افغانستانی هایی که طی چهار دهه گذشته به کشورهای غربی مهاجرت کرده و ملیت های خارجی گرفتند به همراه دیگر گردشگران غرب با پاسپورت خارجی به مصر سفر می کنند.

سفیر افغانستان ضمن درخواست از دولت مصر برای کاستن از قید و بندهای سختگیرانه امنیتی برای گرفتن ویزای سفر به مصر گفت: سفارت خانه های مصر در خارج از این کشور می توانند همچون برخی دیگر کشورها شرط داشتن حساب بانکی کافی را برای متقاضایان گرفتن ویزا مصر بگذارند تا برای افغانستانی هایی که تمکن مالی دارند ویزا صادر شود.

فاضل همکاری فرهنگی بین مصر و افغانستان را نیز تاریخی خواند و گفت: این دو کشور اولین بار در ششم فوریه سال ۱۹۶۴ در کابل توافقنامه همکاری فرهنگی را به امضا رساند که شامل موضوعات مختلف فرهنگی، آموزشی، تربیت جوانان و فعالیت های رادیویی بود.

وی افزود: در برهه اخیر سفارت افغانستان در قاهره در راستای تحکیم پیوندهای دو کشور اقدام به چاپ و نشر بسیاری از کتاب ها و همچنین ترجمه بسیاری از کتب ادبای افغان از زبان های فارسی و پشتو به زبان عربی کرده تا ادبیات و میراث افغانستان را به جامعه مصری بشناساند.

سفیر افغانستان درباره نقش جامعه الازهر در جامعه افغانستان گفت: الازهر تریبون علم در جامعه افغانستان است جوانان زیادی از افغانستان در الازهر تحصیل کرده و به جمع بزرگان و اندیشمندان کشورشان ملحق شدند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مقامات و مسئولین افغانستان از فارغ التحصیلان الازهر بودند، گفت: صبغه الله مجددی و برهان الدین ربانی از جمله آنهاست که به منصب ریاست جمهوری افغانستان دست یافتند و محمد موسی شفیق هم همین طور که آخرین نخست وزیر دوره پادشاهی در افغانستان بود.

سفیر افغانستان با تاکید بر اینکه شمار دانشجویان افغانستانی در الازهر هیچ گاه کم نشده گفت: بالعکس شمار دانشجویان افغانستانی در الازهر افزایش قابل توجهی داشته است. الازهر قول داده سالیانه ۷۵ بورس تحصیلی به دانشجویان افغانستان اختصاص بدهد و در کنار آن بورس جداگانه ای به افغانستانی های مقیم مصر که مایل به تحصیل در الازهر هستند اختصاص می دهد.
 

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه