وزرای جهاد کشاورزی و صنعت و تجارت پاسخگوی واردات برنج باشند
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس بیان داشت: وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در زمان اخذ رای اعتماد متعهد شدند به هیچ عنوان اجازه واردات برنج در زمان برداشت را ندهند اما به نظر میرسد در پشت صحنه، بجای وزارتخانهها دلالان هستند که نقش بازی میکنند.
به گزارش خبرگزاری موج، علیمحمد شاعری در برنامه زنده تلویزیونی از شبکه بینالمللی خبر اظهار کرد: سرانه مصرف برنج در کشور روزانه حدود ۱۰۰ گرم و سالانه حدود ۳۶ تا ۳۸ کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه با این میزان سرانه مصرف، ۷۰ درصد نیاز برنج کشور از تولیدات داخل تامین میشود، ادامه داد: ظرفیت رسیدن به خوداتکایی در تولید برنج در کشور وجود دارد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وظیفه داریم از تولید داخلی حمایت کنیم، افزود: تولید داخلی برنج، نیاز ۹ تا ۱۰ ماه را تامین می کند.
این مسؤول تصریح کرد: تاپایان آبان ماه که برداشت برنج به پایان میرسد نباید واردات برنج انجام شود تا بازار به نفع تولیدکننده باشد.
شاعری گفت: اگر برنج خارجی ارزان قیمت وارد کشور شود انگیزه تولید از بین میرود و برنجکاران با فروش زمینهای خود زمینه تغییر کاربری زمین های کشاورزی را فراهم میکنند.
وی با اشاره به همکاری مجلس دهم با وزارت جهاد کشاورزی برای ممنوعیت و جلوگیری از واردات برنج در فصل برداشت، ادامه داد: اگر نیاز به واردات برنج باشد به تدریج و بعد از آبان ماه وارد کشور شود تا تولید داخل ضربه نخورد و تولید و تولیدکننده مورد حمایت قرار گیرند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: امسال ستاد تنظیم بازار در تیرماه با یک تصمیم غیرکارشناسی و تحت تاثیر دلالان، عدم ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت را تصویب کرد که با فشارهای کمیسیون کشاورزی مجلس اجازه اجرای این مصوبه داده نشد و جلوی اجرای آن گرفته شد.
این مسؤول با بیان اینکه خبرهای غیررسمی از دور زدن ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت به گوش میرسد، افزود: بنا دارند برنجهای ارزان قیمت با کیفیت پایین وارد کشور کنند که این کار ضربه مهلک بر پیکر تولید داخل است و شنیده شده تاکنون بیش از یک میلیون تن برنج وارد کشور شده که بیشتر از نیاز داخلی است.
شاعری گفت: با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی وظیفه تنظیم بازار را برعهده دارد باید پاسخگوی واردات برنج در فصل برداشت باشد.
وی تصریح کرد: انتظار بر این است با توجه به تولید سالانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کشور، وزارت جهاد کشاورزی از این تولید حمایت کند در حالی که واردات بیش از یک میلیون تنی برنج در سال اقتصاد مقاومتی با تاکیدات رهبر معظم انقلاب منافات دارد.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی گفت: در فصل برداشت مرکبات هم شاهد واردات مرکبات به کشور بودیم و همین تصمیمهای نادرست بود که منجر به کاهش ۲۳ درصدی تولید گندم در کشور شد.
این مسؤول با اشاره به فشار واردکنندگان برای واردات که تولیدکنندگان را با مشکل مواجه میسازد، گفت: با توجه به اینکه تاکنون به اندازه کافی و حتی بیش از نیاز، برنج وارد کشور شده است چه دلیلی برای آزاد بودن ثبت سفارش برنج وجود دارد؟
شاعری ادامه داد: وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در زمان اخذ رای اعتماد متعهد شدند به هیچ عنوان اجازه واردات برنج در زمان برداشت را ندهند اما به نظر میرسد در پشت صحنه، بجای وزارتخانهها دلالان هستند که نقش بازی میکنند.
وی در پایان گفت: از آقایان حجتی و شریعتمداری میخواهم با توجه به اینکه برنج داخلی به اندازه نیاز در کشور وجود دارد و هیچ نیازی به واردات برنج نیست، از ثبت سفارش و واردات این محصول جدا پرهیز کنند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر