English

ساختمان غیردولتی ایرانی در تورنتو مصادره شد

دادگاهی در کانادا دستور مصادره یک ساختمان غیردولتی ایران در این کشور را به نفع قربانیان حوادثتروریستی آمریکا صادر کرد.

ساختمان غیردولتی ایرانی در تورنتو مصادره شد

به گزارش خبرگزاری موج، به نوشته روزنامه تورنتو استار، دادگاهی در ایالت اونتاریو کانادا هفته گذشته با رد استدلال‌ها درخصوص مصونیت دولت ایران از مصادره اموال، طی حکمی اعلام کرد که ساختمان متعلق به مراکز فرهنگی غیردولتی ایران واقع در منطقه نورت یورک تورنتو به عنوان غرامت به قربانیان آمریکایی حوادثتروریستی اختصاص یابد.

پیش از این دادگاهی در اونتاریو به این مساله پی برده بود که خانه‌ای در خیابان شپرد، ساختمان تخلیه شده دیگری در اوتاوا و دو حساب بانکی به دولت جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد.

به نوشته این روزنامه کانادایی، پرونده مربوط به این ساختمان و حکم دادگاه در حالی مطرح شده است که دولت کانادا به دنبال ازسرگیریی روابط خود با ایران است که در دولت محافظه کار پیشین این کشور در سال ۲۰۱۲ قطع شده بود.

قوانین فدرال به قربانیان حملات تروریستی دیگر کشورها و خانواده‌های‌شان اجازه می‌دهد تا در صورت اثبات ادعاهای‌شان، از دادگاه‌های کانادا برای مصادره اموال متعلق به ایران درخواست کنند. قانون عدالت برای قربانبان تروریسم در دولت پیشین کانادا به تصویب رسید که در آن ایران و سوریه به عنوان کشورهای حامی تروریسم شناخته می‌شوند.

جان آدیر که وکالت تعدادی از قربانیان حوادثتروریستی را برعهده دارد، گفت: واضح است که آن‌ها(خانواده قربانیان) از نتایج رضایت دارند.

در میان شاکیان این پرونده، ادوارد تریسی و جوزف سیسیپیو به حضور دارند که ادعا می‌شود در دهه ۱۹۸۰ توسط حزب‌الله ربوده شده‌اند. دادگاه‌های آمریکا در سال ۲۰۰۳ برای تریسی ۱۸٫۵میلیون دلار به عنوان غرامت درنظر گرفتند، درحالی‌که بستگان سیسیپیو در سال ۲۰۰۵ به دلیل مشکلات و ناراحتی‌های احساسی ۹۱ میلیون دلار غرامت دریافت کردند.

بر اساس این گزارش، دعوای حقوقی درخصوص این ساختمان از دو سال پیش آغاز شد. در آن زمان نماینده‌ای از ایران در فرآیند دادگاه حضور نداشت اما اعلام کرد که ساختمان شماره ۲۹۰ در خیابان شپرد غربی در تورنتو و ساختمان شماره ۲ در خیابان رابینسون واقع در اوتاوا از لحاظ قانونی متعلق به دو موسسه فعال هستند و در اختیار دولت ایران قرار ندارند.

اسناد و مدارک حاکی از آن است که ساختمان نورثیورک در سال ۲۰۰۵ به مبلغ ۸۲۷ هزار دلار توسط بنیاد فرهنگیان خریداری شده است که مدیریت آن بر عهده فاضل لاریجانی، رایزن فرهنگی وقت سفارت ایران در کانادا بوده است. درحال حاضر ارزش این ساختمان نزدیک به ۱٫۳ میلیون دلار برآورد شده است.

ساختمان اوتاوا نیز در سال ۱۹۹۸ توسط مرکز فرهنگی فاطمه به قیمت ۱٫۶ میلیون دلار خریداری شد و در سال ۲۰۰۱ به بنیاد مبین انتقال یافت. اسناد و مدارک نشان می‌دهد که سید محمدحسین عادلی، سفیر وقت ایران در کانادا مدیر این بنیاد بوده است. طبق برآوردها درحال حاضر ارزش این ساختمان نزدیک به ۳ میلیون دلار است.

بنابر اظهارات قاضی براون در سال ۲۰۱۴، ایران هم‌چنین دارای دو حساب بانکی است که غیردیپلماتیک تلقی می‌شود. یکی از این حساب‌ها در اسکوتیوبانک با موجودی یک میلیون و ۶۵۱ هزار و ۹۴۲ دلار و حساب دیگر نیز در بانک آر. بی. سی با موجودی ۳۳۳ هزار و ۴۴۵ یورو است.

به نوشته تورنتو استار، ساختمان منطقه نورت یورک، مرکز مطالعات ایران نامیده می‌شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه