English

مدیرعامل سازمان انتقال خون:

با اهدا کنندگان خون باید مانند وزیر رفتار شود

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: با اهدا کننده خونی که بالغ بر ۱۰۰ مرتبه خون اهدا کرده است باید مانند وزیر و سلبریتی ها با آنها رفتار شود.

 با اهدا کنندگان خون باید مانند وزیر رفتار شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست خبری فجر سلامت که امروز برگزار شد، اظهار داشت: خبرنگاران همراه همیشگی انتقال خون بوده اند و در زمان نیاز با اطلاع رسانی توانستند بازوان قدرتمندی برای ما باشند.

وی با تشکر از اهداء کنندگان خون، بیان کرد: در هر اهدا خون سه قسمت فرآورده شده و از پلاسمای آن داروهای بیشتر تولید شده و  فرد اهدا کننده سبب حفاظت جان عده بسیار زیادی از هموطنان می شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون بیان کرد: در هر زمان که ذخیره خون کاهش پیدا کرده و فراخوان صادر می شود شاهد آن هستیم که در هوای سرد، آلوده و ترافیک با حضور اهدا کنندگان  بدون هیچگونه چشم داشتی روبرو می شویم.

 

۱۰۰ درصد اهدا خون در کشور داوطلبانه است

جمالی عنوان کرد: از سال ۱۳۸۵ همین مردم بودند که باعث شدن در حال حاضر ۱۰۰ درصد اهدای خون  داوطلبانه بوده است.

وی با بیان اینکه در ابتدایی که این سمت را برعهده گرفتم ذخایر خون زیر چهار روز بود، خاطرنشان کرد:در حال حاضر  ذخیره خون به حدود هشت روز رسیده است، این موضوع مسئله مهمی است و سبب می گردد  جواب  به نیازهای خونی بیمارستان‌ها صد در صد شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون عنوان کرد: در  اوایل سال ۱۴۰۰، ۸۵ درصد نیاز خونی کشور  را جوابگو بودیم که گاها شاهد آن بودیم که برخی عمل ها به همین دلیل لغو شود که در حال حاضر به اینگونه نیست.

 جمالی در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، عنوان کرد: در حال حاضر درصد بالایی از تجهیزات مورد نیاز این سازمان در داخل کشور تولید با کیفیت خوب تولید می شود  برای مثال یخچال‌ها و فریزرها سال‌ها است که در داخل کشور راه اندازی می شود.

 وی با عنوان اینکه سانتریفیوژ یخچال‌دار یک فناوری پیشرفته است، بیان کرد: دستگاه اشعه خون بسیار حائز اهمیت است چرا که برخی افراد مانند کسی که عمل پیوند انجام داده است باید خون ها برای وی اشعه بگیرد در غیر این صورت ممکن است سبب فوت بیمار شود و درحال حاضر این کار نیز تولید آن در کشور صورت و به زودی به بهره برداری برسد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به ضرورت توجه به بحث جوانی جمعیت، تصریح کرد: سن خوندهی از ۱۸ الی ۶۵ سال است و عملا افراد بالای ۶۵ از چرخه اهدا خارج میشوند، لذا باید جوانان و بانوان را برای اهدا خون تشویق کنیم.

جمالی با اشاره به اینکه کشور به پالایشگاه بزرگ خون نیاز دارد، بیان کرد: با وجود پالایشگاه میتوان انواع فرآورده های خونی را از آن گرفت.

وی در خصوص فعالیت معاونت اجتماعی سازمان انتقال خون، افزود: ماهیت کار ما ارتباط با مردم است در این راستا این معاونت از سال نخست تاسیس این معاونت وجود داشته و در همان سال ها صدها میلیارد تومان کمک خیرین را شاهد بودیم.

جمالی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک خبرهای خوبی خواهیم شنید، گفت: تعامل با دیگر سازمان ها مانند بسیج، هلال احمر و دانشگاه ها خیر و برکت خوبی دارد که برای مردم مثبت خواهد بود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون بیان کرد: خون‌ نادر به افرادی گفته می شود که گروه خونی آنها از هر ۵۰۰۰ نفر در جهان یک نفر دارا باشد، همچنین گروه خونی خیلی نادر نیز وجود دارد که از هر ۶ میلیون نفر یک نفر از نوع خون را دارا باشد.

وی با اشاره به اینکه ما به تامین خون مورد نیاز افراد دارای گروه خونی نادر نیز توجه داریم، بیان کرد: بطور مثال یک پیرمرد ۹۴ ساله در بوشهر دچار شکستگی لگن شد که به دلیل دارا بودن گروه خونی بمبئی نتوانست مورد عمل جراحی قرار گیرد، به سرعت در اصفهان گروه خون مشابه پیدا و بیمار مورد عمل جراحی قرار گرفت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه