مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد:
ایجاد ردیف بودجه ملی مستقل برای بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از اقدامات شاخص این اداره کل، ایجاد ردیف بودجه ملی مستقل برای مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی است.
![ایجاد ردیف بودجه ملی مستقل برای بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/Mqhsk2ymaalx/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh6lvq_oenr7_/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C+%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%A8.jpg)
، حسن محمدی ادیب در جمع خبرنگاران، ضمن گرامیداشت دهه فجر و اعیاد شعبانیه به تشریح عملکرد این اداره کل در سالهای اخیر پرداخت و گفت: اقدامات شاخصی در سالهای اخیر اتفاق افتاد که ایجاد ردیف بودجه ملی مستقل برای مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی یکی از آن است.
وی با بیان اینکه در سطح کشور ۲۸ پایگاه ثبت شده در سازمان یونسکو وجود دارد، اعلام کرد: مجموعه تاریخی شیخ صفی یکی از این پایگاهها است که در سفر رهبری معظم در سال ۱۳۷۹ توجه ویژه ای از سوی ایشان به این بقعه صورت گرفت که متاسفانه در طول سالیان گذشته این مهم مغفول مانده بود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با استناد به صحبتهای ندایی؛ معاون وزیر وزارت مربوطه بیان کرد: ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار در سال ۱۴۰۴ به مجموعه جهانی شیخ صفی اختصاص مییابد.
۷بنای تاریخی در استان به سرمایهگذار بخش خصوصی واگذار شد
وی در خصوص تعیین تکلیف بناهای تاریخی در سطح استان گفت: واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی راه حلی مناسب برای مرمت و احیای آنهاست و با این رویکرد ۷ بنای تاریخی با مشارکت سرمایهگذاران به بخش خصوصی واگذار شد.
وی در ادامه بیان کرد: خانه عاصف و تمامی بناهای تاریخی به جز کاروانسرای قانلوبولاق که با عدم استقبال مواجه بود، برای احیا و سرمایهگذاری به بخش خصوصی واگذارشده است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری بیان کرد: شکی نیست که ظرفیت استان در حوزه گردشگری بی نظیر و مثال زدنی است و در خصوص اطلاع رسانی و معرفی ظرفیت استان، کلیپی با ۴۵ موضوع گردشگری به چهار زبان تولید شده که در نمایشگاه بینالمللی تهران از آن رونمایی خواهد شد.
محمدی ادیب با بیان اینکه رویداد ۲۰۲۳ گام مهم و مثبتی در معرفی پدیده های گردشگری، تاریخی و صنایع دستی اردبیل بود، گفت: از ِقبَل این رویداد مراجعه کنندگان برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری استان دو برابر افزایش یافته است.
وی یادآور شد: کلیپ های معرفی استان به چند زبان در رسانههای کشورهای مختلف از جمله کشورهای عضو اکو همزمان با رویداد ۲۰۲۳ برای معرفی جاذبه های استان پخش شد.
برگزاری ۳۸ جشنواره و رویداد با مشارکت مردم
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برگزاری ۳۸ جشنواره و رویداد در طول یکسال با حضور و مشارکت مردم و در راستای ایجاد نشاط اجتماعی و با در نظر گرفتن شعار جهش تولید با مشارکت اجتماعی مهم و موثربود.
کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه مرمت و باستان شناسی، عدم ضمانت اجرایی لازم قوانین حوزه میراث، محدود بودن و ابلاغ دیر هنگام اعتبارات از جمله چالش هایی است که به گفته محمدی ادیب، این اداره کل با آن روبروست.
وی همچنین بازگشایی مرز زمینی آذربایجان، افزایش تعداد پروازها به استان ، بازاریابی و تبلیغات و همچنین تدوین برنامههای تشویقی در حوزه سرمایه گذاری را، از جمله اقداماتی خواند که میتواند در حوزه گردشگری استان تاثیرگذاری مطلوب داشته باشد.
محمدی ادیب از افتتاح پل ورگه سران به عنوان پروژه شاخص در این حوزه یاد کرد و گفت: شروع کار و کلنگ زنی و افتتاح آن یکسال زمان برد و در حال حاضر طرح توسعه آن با یازده بخش در دست اجرا است.
افتتاح سه طرح گردشگری با سرمایهگذاری بیش از یکصد و ۴۱ میلیارد تومان
مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل از افتتاح ۳ طرح گردشگری با یکصد و ۴۱ میلیارد تومان توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی در سطح استان خبر داد و افزود: در ایام دهه فجر نیز تعداد ۷ طرح به بهرهبرداری رسیده است، ضمن اینکه عملیات اجرایی ۸۱ طرح گردشگری با سرمایه گذاری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در حال انجام است.
وی یادآور شد: پرونده قله سبلان برای اولین بار با رویکرد فرهنگی_ طبیعی آماده و در راستای ادامه روند ثبت جهانی این کوه عظیم به وزارت میراث فرهنگی ارائه شده است.
محمدی ادیب همچنین به احیای صنایع دستی فراموش شده استان توسط این اداره کل اشاره کرد و گفت: قورامادوزی یکی از همین هنرهاست که رو به فراموشی میرفت اما به تازگی به همت علاقمندان هنرهای سنتی احیا و اجرا شده است و حتی آموزش هم داده میشود.
ارسال نظر