«پل تاریخی مارنان» اصفهان؛ واسطه اتصال دو ساحل شمالی و جنوبی
پل تاریخی مارنان در غربی ترین قسمت شهر اصفهان بوده شکل امروزی این پل با نمای ساختمانی عصر صفوی تغییر اساسی نکرده است ولی تعمیرات مکرری را سر گذارنده است.
به گزارش خبرگزاری موج، این پل در اصل ماربین نام داشته که اسم تصحیف «مهربین» از فرهنگ اوستایى است و در طى ۱۵ قرن تاریخ اسلامى ایران پیوسته به همین نام شناخته شده و در غربیترین قسمت شهر اصفهان بوده است. این پل در عصر صفوى تغییرى نکرده ولى تعمیرات مکرر داشته است.
چهارفرسنگ به شهر اصفهان مانده رودخانه زایندهرود به شکل مارپیچى راست خم گشته وارد شهر مىگردد و و گفتهاند که به همین جهت قریه مارنان را مارنان یا ماریانان گفتهاند و در همین محل پل مارنان را ساخته و جلفا را بقریه مارنان اتصال مىدهد پل مزبور اکنون داراى هفده دهانه است ولى در پیش بیش از هفده دهانه داشته است که حالا بسته شده است. این پل را پل سرفراز هم نامیدهاند و وجه تسمیهاش را چنین بیان کردهاند که در زمان شاه سلیمان صفوى یکى از ثروتمندان ارامنه آن را ساخت و به لقب سرفراز نائل گردید و مدتى هم به همان نام سرفراز مشهور بود.
در هر حال متمول مزبور تعمیرى کرده است چه این پل قبل از آن وجود داشته است منتهى هر چه عبور و مرور به نسبت جمعیت زیادتر مىشده پل فرسوده مىگردیده است و احتیاج به تعمیر و تجدید بناء حاصل مىگردیده است ثبت تاریخى این پل در گردش ادارى است.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر