هیچ شهری در خوزستان نیست که مشکل آب نداشته باشد
مدیرعامل آبفای خوزستان گفت: اکنون تقریباً هیچ شهری در استان خوزستان نداریم که مشکل آب نداشته باشد؛ شهرهای ما یا دچار مشکل ناپایداری کمی یا دچار ناپایداری کیفی هستند.
به گزارش خبرگزاری موج، صادق حقیقیپور در شورای اداری استان در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب خوزستان، سومین شرکت آب و فاضلاب کشور است. سرانه تولید ما حدود 414 لیتر به ازای هر نفر است، به صورتی که در کشور به صورت متوسط در حدود 220 لیتر است.
وی بیان کرد: روز سهشنبه پرمصرفترین روز مصرف آب در استان خوزستان بود. یعنی میزان مصرف آب استان به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز رسیده است. امسال به دلیل تابستان و گرمای طاقتفرسای آن، مصرف ما در روز سه شنبه رکورد زد که این عدد تقریبا ۱۰ درصد مصرف کل آب کشور است که عدد بسیار زیادی میباشد.
مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان عنوان کرد: آنچه در استان خوزستان با استانهای دیگر متفاوت است، این است که در خوزستان بیشتر از آبهای سطحی استفاده میکنیم و حدود ۷۱ درصد از تولید آب ما به شکل استفاده از منابع آب های سطحی است. در خوزستان، ۷۳ درصد ظرفیت استان به دیزل ژنراتور مجهز است در حالی که ظرفیت آن در کشور ۳۰ درصد می باشد.
وی افزود: قیمت هر متر مکعب آب شرب در کشور حدود ۴۵۰ تومان است که قیمت تمام شده آن برای شرکتهای آب و فاضلاب کل کشور به حدود ۸۵۰ تومان می رسد که در استان خوزستان این عدد حدود ۱۴۰۰ تومان است. ضمن اینکه ضریب تعرفه آب در استان خوزستان ۶۰ درصد کل کشور است و به غیر از اهواز در سایر شهرهای استان، قیمت هر مترمکعب آب ۴۰ درصد ارزانتر از سایر مکان های کشور است که باعث شده با تولید بسیار بالا که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب است، نتوانیم درآمد لازم را کسب کنیم. ضمن اینکه همه میدانند شرکت آب خوزستان واقعا مشکلات مالی بسیاری دارد.
حقیقیپور عنوان کرد: شهرهایی که از آب های سطحی مصرف میکنند، بیشتر در شهرهای پاییندست استان هستند که ازجمله میتوان به آبادان، خرمشهر، شادگان، سربندر و ماهشهر اشاره کرد. همچنین حدود ۱۷۱ حلقه چاه داریم که به ویژه شهرهای شمالی از آب زیرزمینی استفاده میکنند.
وی بیان کرد: در مناطق شمال شرقی نیز به شدت با افت سطح آب خام مواجه هستیم که ازجمله میتوان به ایذه، دهدز، باغملک و قلعهتل اشاره کرد. فرمانداران و بخشداران این مناطق بدانند که واقعاً در این شهرستانها وضعیت آب با آن پیک مصرف آبی که هست، حالت بحرانی به خودش گرفته است.
مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار مترمکعب در شبانهروز سیستم آبشیرینکن در شهرهای آبادان، خرمشهر و هندیجان استفاده میکنیم و حدود ۲۵ هزار مترمکعب در شادگان، دارخوین و رامهرمز و کمی افزایش ظرفیت در هندیجان، در حال انجام ساخت است.
وی بیان کرد: اکنون تقریباً هیچ شهری در استان خوزستان نداریم که مشکل آب نداشته باشد. یا شهرهای ما دچار مشکل ناپایداری کمی یا دچار ناپایداری کیفی هستند که شهرهای پاییندست استان دچار مشکل کیفی هستند و البته برخی شهرها مانند دزفول و اندیمشک نیز کیفیت آبشان خوب است.
وی بیان کرد: اگر یک مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی جدید را وارد مدار نمیکردیم، قطعا امروز شهر دزفول با تنش آبی مواجه و شوکی به شبکه آن وارد میشد. همچنین برخی شهرها هم یک حلقه چاه دارند که اگر هر مشکلی برای آن چاه پیش بیاید، ممکن است مشمول بحران شود.
حقیقیپور در ادامه عنوان کرد: جا دارد از پیگیریهای دکتر شریعتی جهت مصوبه هیأت دولت مبنی بر رفع مشکلات آب و فاضلاب قدردانی کنم. ما یک سرمایهای حدوداً ۱۸ هزار میلیارد تومانی نیاز داریم که مشکلات آب را حل کنیم و انشاءالله با این مصوبه که اجرایی خواهد شد، بتوانیم برخی از مشکلات مان را حل کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: با وجود مشکلاتی که داشتیم، در یک ماه اخیر در شهرهای بحرانی شروع به انجام اقدامات کردیم؛ سه هزار مترمکعب ظرفیت ایستگاه ۱۱ آبادان را افزایش دادیم و همچنین یک تصفیهخانه در اروندکنار احداث کردیم. در حال انجام اتصال تصفیهخانه طرح جامع به ایستگاه ۱۱ و تلمبهخانه جمشیدآباد هستیم. همچنین در حال تعمیر خط انتقال آب به طرح جامع به بهمنشیر میباشیم که حدود ۱۲ میلیارد تومان در این یک ماه گذشته هزینه شده است و اکنون وضعیت آب آبادان و اروندکنار به حالت ثبات رسیده است.
وی ادامه داد: در رامهرمز نیز با اقداماتی که داشتیم به ثبات نسبی دست پیدا کردیم و در ماهشهر در حال احداث ایستگاه پمپاژ هستیم. همچنین در شهر حسینیه که یکی از شهرهایی بود که اردیبهشت ماه در آن به مشکل برخوردیم، با تجهیز یک حلقه چاه توانستیم مشکل آن را حل کنیم.
حقیقیپور عنوان کرد: در یک ماه اخیر در این شرایط بغرنج نزدیک به ۳۳ میلیارد تومان از محل منابع داخلی شرکت هزینه کردیم و واقعا اگر روند مصرف آب به همین شکل باشد، در ماههای آینده که پیشبینی ما این است که پیک مصرف آب در اواسط مردادماه باشد، شرایط بغرنجتر میشود.
مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: شرکت آب و فاضلاب خوزستان، یک شرکت غیردولتی است و تمام این هزینه از محل منابع خودمان بوده است. ضریب تعرفه آب در استان به جزء اهواز ششدهم است و از طرفی تمام تأسیسات تولید و توزیع ما فرسوده هستند و از مردم میخواهیم که با صرفهجویی در مصرف آب و پرداخت قبوض، به ما کمک کنند.
وی در پایان گفت: در ۷۰ تا ۸۰ درصد شهرهای استان، کیفیت آب دیگر به بدی گذشته نیست، هرچند تا نقطه مطلوب فاصله داریم.
ارسال نظر