دبیر موسسه مردم نهاد مشق آفرینش:
کاشت بیش از ۴۵۰۰ بذر حرا در تالاب های هرمزگان
دبیر موسسه مردم نهاد مشق آفرینش از برگزاری هشتمین برنامه جنگل کاری تالابی و کاشت ۴۵۰۰ بذر حرا در تالاب بین المللی خور خوران استان هرمزگان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج، مهدی شیرخانی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: جنگل های حرا با توجه به اینکه جنگل های مانگرو ریختارهای گیاهی ساحلی در مناطق جزر و مدی نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری به شمار می آیند که تاثیر بسزایی در اکوسیستم دریا و ساحل دارند، طرح جنگل کاری تالابی به صورت داوطلبانه در هرمزگان از دو سال قبل آغاز شده است.
وی با اشاره به اهمیت اکولوژیکی و اقتصادی جنگلهای مانگرو، افزود: این اکوسیستم در زمره غنی ترین و حاصلخیزترین اکوسیستم های دنیا به حساب می آید و اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، ۲۲ کاربری عمده را برای این اکوسیستم ها تعیین کرده است.
دبیر موسسه مشق آفرینش خاطرنشان کرد: پایداری رسوبات، کاهش انرژی امواج، بالاترین ضریب ترسیب کربن و جلوگیری از تخریب و خوردگی سواحل و فرسایش خاک و سدی طبیعی در مقابل پدیده زمین خواری و دریا خواری از مهمترین مزایای وجود جنگل های مانگرو است.
٨٠ درصد زادآوری آبزیان خلیج فارس در جنگل های حرا انجام می شود
این فعال حوزه محیط زیست ، منابع طبیعی و بومگردی مسئولانه همچنین ادامه داد: با توجه به این ویژگی های جنگلهای تالابی حرا و تاثیرگذاری بی بدیل این پوشش های گیاهی که بر اساس تحقیقات شیلاتی صورت گرفته، بالغ بر ٨٠ درصد زادآوری آبزیان خلیج فارس در جنگل های حرا انجام می شود، این موسسه از دو سال قبل فعالیت های مدون برنامه ریزی شده و اصولی در راستای توسعه و حفاظت از این جنگل ها را شروع کرده است.
شیرخانی تصریح کرد: سال گذشته تنها در یک برنامه توسعه حرا که در دو بخش برداشت و کاشت گلدانی بذر و کاشت نهال بالغ در عرصه طبیعی صورت گرفت، بیش از هشت هزار بذر برداشت شد.
دبیر موسسه مردم نهاد مشق آفرینش با اشاره به اینکه امسال استقبال بهتری از سوی علاقمندان به مباحث حفاظتی از منابع طبیعی و محیط زیست شده است، خاطرنشان کرد: مرحله برداشت بذر برنامه جنگلکاری سال جاری نیز با همراهی انجمن دوستداران طبیعت بندرخمیر و هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست استان برگزار شد.
شیرخانی از برداشت بیش از 4500 بذر حرا و کاشت به صورت گلدانی طی یک روز خبر داد و گفت: اهمیت جنگل های دریایی در عملیات ترسیب کربن و فلزات سنگین یکی دیگر از مهمترین اهداف توسعه جنگل های مانگرو است.
این فعال حوزه منابع طبیعی تصریح کرد: در این روز همچنین بیش از 200 اصله نهال بالغ که سال قبل توسط اعضای این موسسه کاشته شده بود، در عرصه مناسب کاشته شد.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر