English

در واکنش به درگذشت ادیب، نویسنده و پژوهشگر لرستانی؛

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت استاد ایرج کاظمی را تسلیت گفت

محمدجعفر محمدزاده در پیامی، درگذشت ایرج کاظمی «نویسنده، ادیب و پژوهشگر لرستانی» را تسلیت گفت.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت استاد ایرج کاظمی را تسلیت گفت

به گزارش خبرگزاری موج، محمدجعفر محمدزاده مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی، درگذشت استاد ایرج کاظمی را تسلیت گفت.

در متن پیام تسلیت مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

به رفتن خرد بادمان دستگیر

ابتدا ضایعه غم انگیز درگذشت استاد عزیز و ارجمند، شادروان ایرج کاظمی را به خانواده محترم ایشان، دوستان، علاقمندان و جامعه فرهنگی استان لرستان تسلیت عرض می‌کنم.

حقیقتاً باور این خبر هنوز هم سخت است، اما چاره‌ای نیست جز آنکه حقیقت و حتمیت مرگ را بپذیریم.

استاد کاظمی حق معلمی و استادی  برگردن خیلی‌ها داشتند، بسیاری از اهالی فرهنگ، هنر و ادب استان لرستان، از کلاس‌های درس ایشان در دوره‌های مختلف اعم از دبیرستان، مراکز تربیت معلم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه لرستان، دانشگاه پیام نور و دوره‌های ضمن خدمت بهره‌ها برده اند. بنابر این، خیل شاگردان استاد کم نیستند و به همین جهت حق استادی بر گردن انبوهی از اهالی فرهنگ استان لرستان دارند.

دیگر اینکه استاد کاظمی، حق بزرگی بر جامعه مطبوعاتی لرستان و توسعه کیفی مطبوعات دارند.

ایشان قلم‌به‌دستی پرکار، تلاشگر، نکته‌سنج، ریزبین و دقیق بودند، بیش از دو دهه است که روزی بر مطبوعات لرستان نگذشته، مگر اینکه شاهد نقدها، پژوهش‌ها، تتبعات علمی و فرهنگی و مکتوبات لرستان پژوهی ایشان در قالب آثار قلمی بوده‌ایم که به‌حق، زینت‌بخش صفحات مطبوعات بوده است.

اگر فرهنگ را در حوزه نظری، دارا بودن معلومات بسیار و آگاهی به علوم و اطلاعات وسیع تخصصی زمان بدانیم، بی‌تردید استاد کاظمی را  باید نویسنده‌ای بافرهنگ بدانیم؛ زیرا که اشراف کاملی بر حوزه فرهنگ، ادبیات، هنر و لرستان‌پژوهی داشتند و خود و آثارش مرجعی برای این قبیل اطلاعات و معلومات بودند.

در بعد عملی نیز ایشان فردی فرهیخته و دارای روش و منش فرهنگی بودند؛ از آراستگی ظاهر تا آراستگی کلام و سخن در شخصیت او موج می‌زد و عامل به  آداب و رفتار ایرانی و اسلامی بودند.

به عنوان مثال کمترین محبت‌ها را با بیشترین توان خود جبران می‌کردند، هیچگاه دنبال خواسته‌های شخصی نبودند و با کوچک و بزرگ با احترام برخورد می‌کردند، علی‌رغم حضور گسترده و ارتباطات وسیع و وثیق با مدیران و دست اندر کاران، هیچگاه برای خود چیزی نخواستند؛ و در یک کلام استاد ایرج کاظمی کوهی از ادب، تواضع، معرفت، فرهنگ و هنر بودند و انسان زمانی که با ایشان دم‌خور می‌شد، بسیار از او می‌آموخت.

ایشان اگرچه با فضای مجازی و ابزارهای نوین ارتباط چندانی نداشت اما همیشه به روز بودند و از اخبار فرهنگی مخصوصا  کتب منتشرشده در کشور آگاهی داشتند.

از طرفی، ذهن سیال، حافظه قوی و فعال و تحلیل و تسلط او بر موضوعات فرهنگی و ادبی، آشنایی بر موسیقی و ردیف‌های آن، خط تحریری زیبا و تسلط در سخنوری، جملگی نشان از آمیختگی فرهنگ و هنر با شخصیت این استاد گرانمایه است.

باری، اگر اجل  مهلت می‌داد، بی‌تردید جا داشت تا جامعه فرهنگی و هنری استان لرستان و کشور سالیان دیگری از وجوه متعدد  شخصیتی استاد کاظمی بهره‌مند می‌شد، اما چه ‌توان کرد که باید تسلیم تقدیر بود و به قول حکیم طوس چنین خود را تسلی دهیم که:

همه مرگ راییم برنا و پیر

به رفتن خرد بادمان دستگیر

بار دیگر از خداوند قادر متعال میخواهم استاد فقید ایرج کاظمی را در مینو، همراه با اولیای خداوند و فرهیختگان و فرهنگ‌وران تاریخ فرهنگ و علم محشور گرداند و صبر و شکیبایی را برای همسر مکرمه ایشان، فرزندان معزّز و اقوام و نزدیکان داغدارشان خواستارم.

والسلام

محمدجعفر محمدزاده

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه