۳۲ درصد اراضی شالیزاری گیلان شخم زمستانه خورد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از انجام مرحله نخست شخم زمستانه در بیش از ۷۶ هزار هکتار شالیزارهای استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، حبیب جهانساز، امروز با اعلام این خبر اظهار کرد: کشاورزان برخی مناطق گیلان که منابع آبی در اختیار دارند، کار اولین شخم زمستانه زمین های شالیزاری خود را آغاز کرده اند و تاکنون بیش از ۷۶ هزار هکتار، معادل ۳۲ درصد شالیزارهای استان زیر شخم زمستانه رفته که این میزان از مدت مشابه سال گذشته هفت درصد بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: پایش های هواشناسی نشان می دهد که احتمال بروز کم آبی در سال زراعی آینده وجود دارد به همین دلیل به کشاورزان گیلانی توصیه می کنیم از آب بارش ها استفاده بهینه کنند و شالیزارهایشان را زودتر شخم بزنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان گفت: شالیکاران باید مقدمات کار را فراهم کنند تا با افزایش بارش های آسمانی، با استفاده از این روان آب ها ، کار شخم زمستانه زمین های خود را به انجام برسانند.
شخم زمستانه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفتهای ساقه برنج می شود
جهانساز ادامه داد: دو مرحله شخم زمستانه اولین گام در کشت علمی برنج و دارای مزایای بیشماری است و برنجکاران گیلانی باید به این گام اول توجه کنند چراکه افزایش حاصلخیزی خاک، صرفهجویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفتهای برنج و غنیسازی خاک از جمله مزایای شخم زمستانه مزارع برنج است.
وی افزود: شخم زمستانه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفتها بهخصوص کرم ساقه خوار برنج میشود و علاوه بر این، سبب ذخیره رطوبت، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول خواهد شد.
به گفته معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان، در فصل های پاییز و زمستان و اصولاً پس از سرد شدن هوا، هم شالیکار زمان و فراغت دارد و هم اینکه به دلیل بارشهای فصلی، آب کافی در اختیار است که فرایند شخم زنی را تسهیل میکند و این کار، لاروها و حشراتی را که برای زمستانگذرانی به لایه عمقی تر خاک رفتهاند، در معرض هوای سرد قرار میدهد و از بین میبرد و یا آفات نباتی نظیر کرم ساقه خوار برنج با این روش مکانیکی کنترل میشوند.
جهانساز گفت: ممکن است بنابه شرایط جوی در فصل بهار شاهد بروز کمآبی باشیم، در حالی که شخم زمستانه میتواند پشتوانهای برای تسهیل شخم بهاره محسوب شود و با اندک میزان آب موجود شالیکار بتواند زمینش را برای انتقال نشاء آماده کند.
وی افزود: امسال برای استان گیلان 145 هزار تن انواع کود شیمیایی در نظر گرفته شده که از این میزان تاکنون 15 هزار تن توزیع شده و بقیه نیز به مرور توزیع می شود.
جهانساز گفت: برای کشت سال جاری برنج در استان گیلان، حدود یک هزار و 500 تن بذر گواهی شده طبقات مختلف آماده توزیع است و به کشاورزان توصیه می شود حتما از بذرهای گواهی شده برای کاشت برنج استفاده کنند.
استان گیلان دارای بیش از 230 هزار هکتار شالیزار است که هر ساله از کشت آنها حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفید به دست می آید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر