مدیر پایگاه میراث جهانی برج جهانی قابوس:
بنای برج قابوس، بزرگترین بنای تمدن اسلام است/ مرکز پایش هوشمند بنای برج جهانی قابوس کلید خورد
مدیر پایگاه میراث جهانی برج جهانی قابوس گفت: برای تبدیل برج قابوس به پایگاه پژوهشکده, مرکز پایش هوشمند بنا در کشور راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری موج، عبدالمجید نورتقانی در مراسم بزرگداشت ثبت جهانی برج قابوس و روز گنبدکاووس در محوطه برج قابوس در گنبدکاووس گفت: بنا داریم تا لایههای مختلف برج قابوس را به پژوهش برسانیم و تمدن این بستر عظیم را به نمایش بگذرایم تا زمینه معرفی آن فراهم شود.
وی افزود: با کلید خوردن مرکز پایش هوشمند بنا آنلاین بودن بنای برج قابوس فراهم میشود و دانشگاههای خارج و داخل کشور میتوانند برای پژوهش, دادههای لازم را به صورت آنلاین دریافت کنند.
مدیر پایگاه میراث جهانی برج قابوس تصریح کرد: بنای تاریخی برج قابوس, ریشههای تاریخی دارد و در بستر چند هزاره ساله قرار گرفته که از این لحاظ سبب افتخار است.
نورتقانی تاکید کرد: نکته اساسی در زمان ثبت جهانی برای یک بنا, بستر تمدنی آن است و بنای برج قابوس, بزرگترین بنای تمدن اسلام است.
وی با اشاره به تاثیرگذاری و اهمیت هویت تاریخی در کنار هویت قومی یادآور شد: معمولا هویت قومی همیشه مورد تاکید است, اما در بناها و ثبت آن هویت تاریخی دارای اهمیت و تاثیرگذاری بیشتر است و ما در عصر طلایی جهان اسلام, در تلاش هستیم تا بستر شکوفایی این تمدن تاریخی را به رخ جهانیان بکشیم.
منصور طعنه گنبدی, شهردار گنبدکاووس هم در این مراسم اظهار داشت: شهرداری و شورای شهر تلاش دارد در کنار فعالیت های عمرانی و فضا سازی شهری به فرهنگ شهروندی و ارتقاء آن با برنامه ریری مناسب توجه کند.
وی افزود: مشکلات عمده و عدیدهای که در بخشهای مختلف وجود دارد, با مدیریت شهری دانشمحور و مشارکت عمومی قابل رفع خواهد بود و تعامل نزدیک شهروندان با مدیریت شهری, سبب افزایش کیفیت مدیریت شهری خواهد شد.
شهردار گنبدکاووس تصریح کرد: ۴۵ هزار واحد مسکونی در شهر گنبدکاووس مشمول پرداخت عوارض نوسازی است و تنها ۱۵ هزار واحد مسکونی عوارض خود را پرداختند و تقاضای ما از مردم پرداخت به موقع عوارض برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر توسط شهرداری است.
ارسال نظر