مدیرشیلات وآبزیان جهاد کشاورزی کردستان خبر داد:
افزایش ۱۰ درصدی تولید ماهی در استان کردستان
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی کردستان گفت:امسال پیش بینی میشود بیش از ۳۵۰۰ تن ماهیهای سرد ابی در استان تولید شود که این میزان تولید نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان؛رحمان میرزایی گفت:درحوزه تولید ماهی دراستان کردستان 10درصد افزایش داشته ایم.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به صنعت نوپای شیلات در استان کردستان گفت: طی چند ساله اخیر پرورش ماهی در سطح استان توانسته در بخش تولید واشتغال رونق زیادی داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر مجتمعهای سیروان، پالنگان و قمچقای بیجار و مزارعی دیگر در پایاب سدها عمدهترین تولیدکنندگان ماهی سرد آبی قزل الا و رنگین کمان در سطح استان هستند.
میرزایی بیان کرد: با توجه به شرایط آبی و بارندگیهای مناسب امسال در سطح استان پیش بینی میشود بیش از ۳۵۰۰ تن ماهیهای سرد ابی تولید شود که این میزان تولید نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت.
میرزایی گفت: از این میزان تولید بخشی به خارج از کشور و استانهای همجوار صادرمی شود.
مدیر شیلات و آمور آبزیان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیت تولید مراکزو تکثیر بچه ماهی سرد آبی بیش از ۱۹ میلیون در سال است، افزود:علاوه بر تولید ماهیهای سرد آبی در تولید بچه ماهی جایگاه ویژهای در سطح کشور داریم که توانستیم علاوه بر تامین نیاز استان مقداری هم به استانهای همجوار صادر کنیم.
وی گفت:در حال حاضر در سطع استان ۶ تعاونی صیادی با ۴۸۰ نفر صیاد مشغول فعالیتند که در نیمه دوم سال عملیات صید و استحصال ماهی را در منابع آبی انجام میدهند.
میرزایی با بیان اینکه کار مطالعاتی دو منبع آبی در حال انجام است، گفت: با اتمام این دوپروژه چرخه تولید ماهی در استان افزایش مییابد.
میرزایی گفت: علاوه بر تولید ماهیهای سردآبی درمنابع ابی یا دریاچه پشت سدها، ماهیهای گرم آبی از خانواده کپور ماهی نیزسالیانه توسط مجموعه شیلات جهاد کشاورزی استان در محل اعتبارات تملک دارایی متناسب با وضعیت تولید و نوع ماهی رهاسازی میشوند.
وی کپور ماهی را مناسبترین ماهی از نظر سلامت عنوان کردوگفت:، چون در منابع آبی هیچ گونه مواد غذایی دستی انجام نمی گیرد و از تولیدات اولیه منبع آبی استفاده می کنند و این ماهیها علاوه بر تولید پروتئینی از لحاظ تکثیر بیولوژیکی تاثیر بسزایی دارد.
میرزایی بیان کرد:در راستای قوانین بهره برداری از منابع آبزی پروری، جمهوری اسلامی ایران دستگاههای مربوطه را مکلف کرده تا منابع ابزی پروری را به طور مشخص اعلام کنند.
وی در ادامه از احداث دو مزرعه در پایاب سدهای سیازاخ دیواندره خبردادوگفت:این پروژهها با ظرفیت ۴۰۰ تن ماهی سرد آبی دهه مبارک فجر امسال به بهره برداری میرسد که میتواند در بخش تولید واشتغال در این شهرستان نقش بسزایی داشته باشد.
وی در بخش دیگر ازسخنانش به اجرای روشهای نوین آبزی پروری و استقرار قفسههای شناور در منابع آبی توسط این سازمان پرداخت وگفت:بر اساس دست آوردهای ابلاغ شده کلیه سدهایی که صرفا جنبه کشاورزی داردو در بحث شرب استفاده نمیشود با استقرار قفس یا روشهای نوین آبزی پروری مورد استفاده قرارمی گیرد.
ارسال نظر