رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور:
رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی را تربیت دانشجوی مهارتی است
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی را تربیت دانشجوی مهارتی عنوان کرد و گفت: این مراکز باید تخصصی باشند و در گروههای صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر جدا از مدرک گرایی بعد از فارغ التحصیلی به دنبال اشتغالزایی باشد ومدرک مشکل جامعه را حل نخواهد کرد بلکه باید به دنبال ارائه خدمات با کیفیت باشند.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری موج کردستان ؛ محمدحسین امید روز دوشنبه در آیین افتتاح ساختمان جدید دانشگاه علمی کاربردی کردستان بیان کرد: در برنامه ششم توسعه باید تعداد دانشجویان مهارتی به ۳۰ درصد برسد در حالی که اکنون ۴۰۰ هزار نفر یعنی ۱۵ درصد کل دانشجویان کشور در رشته های مهارتی تحصیل می کنند.
وی افزود: تعداد دانشجویان مهارتی حداقل باید به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد لذا دانشگاه جامع علمی کاربردی با حدود ۶۰۰ مرکز باقی مانده خود می تواند این خواسته را محقق کند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه در نظام ارزش گذاری کشور از گذشته تاکنون گرایش به مدرک گرایی مطرح بوده است، تاکید کرد: ظرفیت های اجرایی کشور در بخش خصوصی و دولتی از طریق کسانی که برای این ظرفیت ها توانمند هستند، پر نمی شود.
امید یادآور شد: در همین راستا کار جدیدی در کشور با عنوان استقرار نظام صلاحیت حرفه ای شروع شده و بر اساس این نظام افراد براساس آدم های خاص برای کارهای خاص تعیین می شوند و براساس مدارکی که می گیرند در موقعیت ها قرار خواهند گرفت.
وی گفت: تنها راه برون رفت از این مشکل، مهارت آموزی و گرایش دانشجویان به رشته های مهارتی است و دانشگاه علمی کاربردی محل مناسبی برای تحصیل در این رشته ها است
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: در این نظام، مهارتهای افراد سنجیده شده و آزمون حرفهای از آنها به عمل خواهد آمد.
امید بیان کرد: ما در این دانشگاه متاسفانه مقداری از مسیر آموزشهای مهارتی انحراف داشته و به سمت آموزشهای شبه نظری و نظری رفتهایم که در راستای جلوگیری از این امر، مشغول افزایش رشتههای مهارتی هستیم.
وی تاکید کرد: در تمام استان های کشور از جمله کردستان، توافقنامه هایی با دیگر دستگاه ها منعقد شده که نیاز استان خود را شناسایی و به ما اعلام کنند تا نیروی مهارتی در این زمینه تربیت کنیم و این آمادگی را داریم که برای تامین نیازهای استان مراکز جدید تاسیس کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور همچنین به ضرورت احداث مرکز رشد و نوآوری در مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کشور تاکید کرد و گفت: باید در کنار هر مرکز دانشگاهی ما، حداقل یک مرکز رشد و نوآوری هم داشته باشیم که در این راستا تسهیلات کم بهره را نیز به دانشجویان اعطا خواهیم کرد.
امید اظهار داشت:در سال ۸۴ حدود ۳۱۲ مرکز علمی کاربردی در کشور وجود داشت که این مراکز بعد از گذشت ۵ سال از لحاظ کیفی سه برابر شده است.
وی به کاهش جمعیت دانشجویی کشور از پنج میلیون به چهار میلیون نفر اشاره و عنوان کرد: در همین راستا تعداد دانشجویان مراکز دانشگاه علمی کاربردی هم با کاهش مواجه شده است
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور عنوان کرد: هرچند براساس مصوبه جدید شورای عالی اداری کشور، تعدادی از مراکز دولتی دانشگاه علمی کاربردی در کشور تعطیل شدند اما ما در حاضر بالغ بر ۶۰۰ مرکز را داریم که ظرفیت پذیرش یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشجوی مهارتی را دارند.
امید افزود:امسال ثبت نام ما در هر دو بخش کاردانی و کارشناسی هنوز به ۷۰ هزار نفر نرسیده است که در نهایت حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار نفر از آنها اقدام به ثبت نام نهایی میکنند، در صورتی که ظرفیت پذیرش حدود ۴۰۰ هزار نفر دانشجو را داریم.
وی خاطر نشان کرد: آموزشهای مهارتی دانشگاه جامع علمی کاربردی آموزشی خاص و آموزش دانشگاه فنی و حرفهای آموزش عام است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه امسال برای اولین بار در کشور سطحبندی مراکز ایجاد شد که در این سطحبندی ۴ مرکز تقسیمبندی شدند، ادامه داد: سطحبندی در مجموعه امکانات فرهنگی، آموزشی و زیرساختها بود که مجموعه امتیازات همسانسازی عدد ۱۰۰ بود و اگر مراکزی که ۷۶ امتیاز را کسب میکردند سطح یک معرفی میشدند که متاسفانه هیچ مرکزی در کشور در این سطح قرار نگرفت.
امید گفت: درکشور ۱۷ مرکز در سطح ۲ جای گرفته که از این تعداد یک مرکز مربوط به استان کردستان است.
وی در ارتباط با آمادهسازی محوطه بیرونی ساختمان جدید دانشگاه جامع علمی کاربردی سنندج، گفت: محوطه بیرونی این دانشگاه تا پایان شهریور ماه سال جاری تکمیل خواهد شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه با این کار، مراکز ما ملزم خواهند شد که زیرساختهای خود را تقویت کنند، افزود: ۸۰ مرکز ما نیز در سطح چهار قرار گرفتند که تا خردادماه سال آینده فرصت دارند اگر امتیازات لازم را کسب نکرده و به سطح سه ارتقا پیدا نکنند از چرخه دانشگاههای ما حذف خواهند شد.
امید اذعان داشت: دانشگاه علمی کاربردی در سطح کلان برای مقطع کارشناسی ارشد برنامه ندارد اما در آینده برای پروژه های خیلی خاص در شاخه صنعت برنامه هایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۷۵ درصد دانش آموختگان دانشگاه علمی کاربردی شاغل می شوند، گفت: ۲۵ درصد آنها قبل از آغاز تحصیل شاغل بوده و ۵۰ درصد آنها بعد از اتمام دوره های آموزشی مشغول به کار شده اند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور همچنین از پذیرش مدرسان کارآمد و توانمند در این دانشگاه در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: از سال گذشته فراخوان سراسری جذب مدرس و بررسی وضعیت مهارتی، آموزشی و سوابق علمی مدرسان را اعلام کردهایم که در این راستا برای اولین بار در استان کردستان ۲۰۰ مدرس جدید در دانشگاههای علمی کاربردی این استان مشغول به تدریس خواهند شد.
امید با اشاره به اینکه مدرسان قبلی هم مجددا ارزیابی خواهند شد، خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۲۵ درصد ریزش داشتهایم و اجازه تدریس از مدرسان سلب شده است.
وی در پایان خطاب به خبرنگاران اظهار کرد: در ترویج، گفتمانسازی و فرهنگسازی برای مهارت آموزشی به ما کمک کنید و در ارتقای کیفیت مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی مطالبهگری کنید.
ارسال نظر