حمیدرضا زارعی معرفی کرد:
قدیمی ترین پل در غرب کشور
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان فامنین، پل جهانآباد این شهرستان را به عنوان یکی از مهمترین و قدیمیترین پلهای موجود در غرب کشور معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، حمیدرضا زارعی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان فامنین ضمن اشاره به اینکه پل جهانآباد این شهرستان یکی از قدیمیترین پلهای موجود در غرب کشور است، گفت: پل جهانآباد در فاصله ۶ کیلومتری جنوب شهرستان فامنین و بر روی رودخانه قره چای که یکی از پرآبترین رودخانههای کشور بوده، احداثشده است.
قدیمی ترین پل در غرب کشور بر رودخانه قره چای
وی علت احداث این پل را چنین عنوان کرد: در این منطقه به لحاظ اهمیتی که در تجارت بازرگانان و تردد مردم داشته، این پل برای تسهیل رفتوآمد بر روی رودخانه قرهچای ساختهشده است.
وی با اشاره به اینکه قدمت این پل مربوط به دوره صفویه است، گفت: رودخانه قرهچای، از رشتهکوههای استانهای قزوین و زنجان سرچشمه میگرفته و از شهرستانهای رزن و کبودراهنگ عبور میکرده و در نهایت به سد قم ختم میشد.
زارعی بابیان اینکه این پل بر روی ۴ ستون سنگی پیریزی شده که ملات بهکار رفته در آن آجر و گچ است، ادامه داد: پایههای این پل، با تخصص و مهندسی دقیقی ساختهشده است به طوریکه در هنگام طغیان رودخانه، باعث عبور آب و موج شکنی شده و فشار آب را کاهش میدهد.
رئیس اداره میراث فرهنگی فامنین با بیان اینکه این پل فاقد هرگونه تزئینات است، افزود: این پل دارای ۳ دهانه مرکزی با اندازهای مساوی و ۲ دهانه کوچکتر در اطراف است که آب از آنها عبور میکند.
وی با اشاره به اینکه این پل در میان مردم به «بش گوز» و یا «پنج چشم» معروف است، یادآور شد: این اثر در تاریخ ۹ فروردین ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۲۸۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در لیست آثار ملی قرار گرفته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان فامنین ضمن اشاره به اینکه پل جهانآباد این شهرستان را یکی از قدیمیترین پلهای موجود در غرب کشور است، گفت: پل جهانآباد در فاصله ۶ کیلومتری جنوب شهرستان فامنین و بر روی رودخانه قره چای که یکی از پرآبترین رودخانههای کشور بوده، احداثشده است.
ارسال نظر