عادل عربی خبر داد
کشف غار جدید در نهاوند
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان از کشف غاری جدید در نهاوند خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، عادل عربی، مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ضمن اشاره به کشف غاری جدید در نهاوند، گفت: شمار غارهای این استان به ۴۳ مورد رسید و غار جدید به طول ۱۵ متر، ارتفاع پنج متر و عمق ۲۰ متر است که تهیه شناسنامه و درجه بندی آن توسط محیط زیست انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: سال گذشته با ارتقا وضعیت چند منطقه جدید به حفاظت شده و شکار ممنوع موافقت شد که شامل غار آبی سراب کبودراهنگ ، قسمتی از منطقه الوند همدان و کوهستان گرین نهاوند است که با این اقدام مساحت مناطق تحت مدیریت محیط زیست همدان افزایش یافت.
عربی ادامه داد: صنایع آلاینده استان فصل به فصل پایش شده و آمارها گویای کاهش تعداد صنایع آلاینده استان است.
وی بیان کرد: محیط زیست همدان سال گذشته در حوزه اعتبار سنجی دادههای هوای استان رتبه نخست کشور و ارزیابی عملکرد رتبه سوم کشور را کسب کرد و از بین شاخصهای اختصاصی امتیاز ۱۰۰ را دریافت کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اولویت این مجموعه در سال جاری را پرداختن به موضوعات مغفول مانده از جمله بخش گردشگری غارها است و در این راستا تنها به جنبه حفاظتی توجه نداشته بلکه رویکرد بهره گیری از مشارکت مردم برای توسعه گردشگری است.
عربی در باره تله کابین گنجنامه اظهار داشت: متولی بسیاری از موضوعهای محیط زیستی از جمله «میدان میشان» و «کوهستان الوند» دیگر نهادها از جمله منابع طبیعی و آبخیزداری است با این وجود مجموعه گنجنامه برای هر گونه طرح توسعهای باید از محیط زیست مجوز بگیرد.
وی از ساماندهی فاضلاب گنجنامه خبرداد و یادآوری کرد: پیشتر قصد ساخت هتل در منطقه گنجنامه وجود داشت که با وجود فشارها، اما طبق قانون اجازه این ساخت و ساز داده نشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: پسماندهای بیمارستانی بی خطر سازی و سپس دفن میشود اما عمده مشکل محیط زیست در زمینه مدیریت پسماندهای بخش خصوصی است.
عربی افزود: دانشگاه علوم پزشکی اصرار داشت شرکتی مستقر نسبت به جمع آوری پسماندهای پزشکی اقدام کند که با این اقدام ۳۰ درصد پسماندهای پزشکی مطبهای خصوصی حل شد، و مابقی به علت برخی مشکلات از جمله قیمت حمل و مدیریت به تفاهم نرسیدند.
وی اظهار داشت: بخشی از مشکلات مربوط به قیمت و اجازه ندادن شهرداری به تردد وسایل نقلیه این شرکت به پیاده راه بوعلی در کارگروه مدیریت پسماند مطرح و رفع شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: اما هیچکدام از مطبها، آزمایشگاهها و کلینیکهای بخش خصوصی شهر ملایر نسبت به مدیریت پسماند همکاری نکردند و پزشکان به عنوان قشر متولی سلامت به خاطر پرداخت نکردن ماهی ۵۰۰ هزار ریال، همکاری ندارند.
وی گفت: روزانه ۶۰۰ کیلوگرم پسماند توسط مطبها تولید میشود که در اسدآباد و فامنین توسط بیمارستان بی خطر سازی شده و عمده مشکل در سه شهرستان نهاوند، ملایر و همدان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: برای استقرار کارخانه پتروشیمی ابن سینا در منطقه اقتصادی جهان آباد فامنین مجوز دریافت شده مشروط به اینکه به فکر تأمین آب از منابع دیگری باشند.
عربی افزود: دشتهای فامنین، قهاوند و کبودرآهنگ جزو دشتهای ممنوعه و بحرانی کشور محسوب میشوند و وجود ۲۷ فروچاله در این مناطق ناشی از برداشتهای غیراصولی آب و استقرار صنایع آب بر در این مناطق است.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از بروز مشکلات زیست محیطی از جمله فروچاله ها باید طرح آمایش در عمل و نه در حرف و شعار، اجرا میشد چرا که استقرار صنعت آب بر در مناطق کم آب اشتباه بزرگی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ضمن اشاره به کشف غاری جدید در نهاوند، گفت: شمار غارهای این استان به ۴۳ مورد رسید و غار جدید به طول ۱۵ متر، ارتفاع پنج متر و عمق ۲۰ متر است که تهیه شناسنامه و درجه بندی آن توسط محیط زیست انجام میشود.
ارسال نظر