رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه:
وکلا سطح آگاهی حقوقی مردم را بالا ببرند
پرویز توسلی زادهبا بیان اینکه بخش زیادی از پرونده های ورودی به دستگاه قضایی ناشی از عدم آگاهی حقوقی مردم است، گفت: از وکلای استان میخواهیم با افزایش سطح اطلاعات حقوقی مردم، به دستگاه قضایی کمک کنند.
به گزارش خبرگزاری موج کرمانشاه، رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه به مناسبت روز وکیل با حضور در کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه، با تبریک این روز به جامعه وکلای کرمانشاه، رابطه بین دستگاه قضایی استان با وکلا را رابطه ای خوب، قانونمند و توام با اعتماد توصیف کرد و افزود: از آنجایی که دستگاه قضایی، کانون وکلا و مرکز مشاورین وکلا با حقوق مردم سرو کار دارد، بنابراین به عنوان یک تشکیلات شناخته می شوند، لذا باید با کمک هم برای کسب اعتماد مردم و افزایش سرمایه های اجتماعی تلاش کنیم.
وی نقش اخلاق حرفه ای را در افزایش اعتماد مردم بسیار مهم توصیف کرد و گفت: اخلاق حرفه ای یعنی از زمانی که یک پرونده قضایی تشکیل و تا زمانی که منجربه صدور رای می شود، قاضی بگونه ای رفتار کند و تصمیمی درست بگیرد که کسب اعتماد مردم را بدنبال داشته باشد و این در بین وکلا هم باید وجود داشته باشد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه اظهارکرد: البته دستگاه قضایی استان همواره تلاش کرده تا ارتباط خوبی با مردم داشته باشد و سرمایه های اجتماعی خود را افزایش دهد که خوشبختانه موفق هم بوده ایم و نتایج آن را در قالب قدردانی هایی که مردم از ما دارند، دیده ایم.
وی در ادامه به آمار بالای تعداد پرونده های ورودی به دستگاه قضایی استان هم اشاره کرد و گفت: با بررسی بسیاری از این پرونده ها می بینیم، طرح این همه دعاوی در دادگستری ها ضرورتی ندارد و می توان بخشی از آن را با ارائه آموزش های حقوقی به مردم کاهش داد که این امر با کمک وکلا امکانپذیر است.
توسلی زاده در ادامه با تاکید براینکه رعایت امانتداری در دفاع بسیار مهم است، اعلام کرد: از وکلا انتظار داریم اطلاعات دقیقی را درباره فرآیندهای دادرسی پرونده و رای هایی که صادر می شود به موکلین خود بدهند، چراکه متاسفانه می بینیم امروزه مردم به سختی تصمیمات قضایی را می پذیرند و معترض هستند، بنابراین وکلا با ارائه اطلاعات حقوقی به موکلین خود می توانند آنها را نسبت به این تصمیمات قانع کنند، لذا وکلای ما مامور به وظیفه هستند، نه مامور به نتیجه.
وی به مشکلاتی که تشکیل هر پرونده قضایی برای طرفین دعوا و دستگاه قضایی در پی دارد هم اشاره کرد و گفت: پیگیری های دعواهای حقوقی علاوه بر وقتی که از طرفین دعوا می گیرد، هزینه های زیادی را برای خود آنها و دستگاه قضایی به دنبال دارد، در این راستا وکلا باید کمک کنند به مردم آموزش های حقوقی داده شود و آنها را به سازش بکشانند و تلاش کنند که رسیدگی قضایی را به عنوان آخرین راه برای حل اختلاف خود بدانند.
رئیس کل دادگستری استان خاطرنشان کرد: باید مردم را به سمت و سوی سازش ببریم، چراکه سازش کوتاهترین و آسانترین راه و روش برای زندگی کردن است و مشکلات بسیاری را می تواند حل کند.
وی اضافه کرد: اگر هم اختلافی به دستگاه قضایی کشیده شد، وکلا می توانند کمک کنند تا مردم تصمیمات دستگاه قضایی را قبول کنند، چراکه رای دادگاه برداشت قاضی از قانون است و این برداشت درستی است که مردم باید آن را قبول کنند.
توسلی زاده در ادامه با بیان اینکه بسیاری از پرونده های قضایی ناشی از عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات حقوقی مردم است، گفت: باتوجه به اینکه بخش قابل توجهی از این پرونده ها مربوط به قراردادهای ملکی و... مردم است، بنابراین باکمک وکلا باید در این حوزه سطح آگاهی ها را بالا ببریم. از سوی دیگر دستگاه قضایی هم درحال ساماندهی مشاورین املاک سطح استان است.
ارسال نظر