English

وقتی در سایه بی‌تدبیری، مردم در صف مرغ، کرونا را از یاد می‌برند!

بی‌تدبیری برخی از مسئولان در شبکه تامین و توزیع اقلام اساسی، مشکلات زیادی را برای شهروندان به خصوص در روزهای پایانی سال رقم زده است، در این ایام یکی از کالاهایی که بیش از سایر اقلام، مردم را به صف کشانده و کمبود آن بیش از سایر اقلام حس می‌شود، مرغ است.

وقتی در سایه بی‌تدبیری، مردم در صف مرغ، کرونا را از یاد می‌برند!

حمیده زند - خبرگزاری موج؛ وقتی در سایه بی‌تدبیری، مردم در صف مرغ، کرونا را از یاد می‌برند، قطعا زنگ هشداری است تا مسئولان بیش از گذشته برای برون رفت از مشکلات توزیع، به دنبال راهکاری منطقی تر باشند.

به نظر می‌رسد مشکلاتی که بازار مرغ را به این وضعیت کشانده، تنها در توزیع ریشه ندارد و باید بخش زیادی از دغدغه‌ها را در ارتباط با تولید مرغ ارزیابی کرد، در فروردین سال جاری، تصاویری دردناک از زنده به گور شدن جوجه‌های یک روزه در برخی از استان‌ها، خاطر بسیاری از شهروندان را مکدر کرد، مسئولان امر در پاسخ به چنین رفتار دور از منطق و اخلاق برخی از مرغداران، آن را روشی عادی برای تعدیل‌بخشی به بازار مرغ دانستند، هر چند این پاسخ، هیچ کس را قانع نکرد و نشان داد خلاء‌هایی نیز در آزار حیوانات علاوه بر بی‌تدبیری در تعادل بخشی به تولید مرغ وجود دارد.

مرغداران در برخی از استان‌ها اعلام کردند به دلیل کمبود نهاده و قیمت پایین جوجه یک روزه، مجبور به معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه بودند، در آن ایام گزارشاتی از تکرار معدوم‌سازی‌ها ارائه شد و مسئولان بدون اینکه راهکاری اساسی و دوراندیشی منطقی داشته باشند، گذر زمان را عاملی مهم در تعدیل بازار برشمردند.

متاسفانه صدای تولیدکنندگان به جایی نرسید و هیچ کس به طور جدی، فکری برای برون رفت از این وضعیت اسف‌بار نکرد تا اینکه در شبکه تامین و توزیع، مشکلاتی اساسی دیده شد.

اگر چه با پیگیری انجام شده مشخص شد در قم، گزارشی از معدوم سازی جوجه های یک روزه اتفاق نیفتاده، اما درد دل تولیدکنندگان مرغ در قم، نشان داد که توجیه اقتصادی مناسبی به دلیل گرانی و نوسانات نهاده با تولید وجود ندارد و این عدم سنخیت میان تولید و هزینه، در کاهش تولید نیز تاثیر خواهد داشت.

در این روزهای پایانی سال، با توجه به مشکلاتی که گریبان‌گیر تامین و عرضه مرغ شده است، می‌توان به خوبی دریافت که یک بی‌تدبیری، صف‌های طولانی مردم را رقم زده و این صفوف طولانی، اجحافی در حق مردم و خطری جدی برای سلامت شهروندان است.

به گفته محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم کمبود مرغ را موجب وجود صف‌های طولانی در قم دانسته و در این باره گفت: سرانه مصرف قم از ۷۰ به ۱۰۰ تن رسیده و از طرفی تفاوت قیمت میان مرغ دولتی و آزاد، وضعیت بازار را مختل کرده است.

امیرحسین پروان معاون بازرگانی داخلی و توسعه تجارت سازمان صمت قم در خصوص این صف‌های طولانی و بی‌نتیجه ماندن تهیه مرغ توسط برخی از شهروندان اظهار داشت: تامین مرغ بر عهده جهاد‌کشاورزی است و با تمهیدات استان در جهت کمبود مرغ، کلیه تولیدات استان به صورت مرغ تک نایلونی توزیع می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به بازگشایی تالارها و رستوران‌ها و خرید مردم در شب عید، با افزایش تقاضا مواجه شده‌ایم و به دلیل توزیع مرغ به قیمت دولتی ۲۰ هزار و ۴۰۰ و مرغ منجمد به قیمت ۱۵ هزار و ۵۰۰ و تفاوتی که در بازار وجود دارد شاهد حضور مردم در صف برای تامین مرغ هستیم.

پروان تصریح کرد: در جهت تنظیم بازار، سهمیه‌ای ۲۰۰ تن مرغ منجمد دریافت شد که در ده روز قبل توزیع شد و به زودی سهمیه‌ای دیگر دریافت می‌شود.

در جلسات اخیر ستاد مدیریت بحران در قم، هشداری جدی در مورد خیز مجدد کرونا و دو برابر شدن تست های مثبت کووید۱۹ و تغییر وضعیت از آبی به زرد ارائه شد و بسیاری از مسئولان و متولیان بهداشت در قم، نگرانی خود را از وجود صف بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تامین اقلام اساسی و ترددهای گسترده در سطح شهر اعلام کرده‌اند.

کمتر از ۴ روز تا پایان سال ۱۴۰۰ وجود دارد و اتحادیه مرغداران نیز اعلام کرده است که مشکل توزیع مرغ در قم تا اوایل فروردین سال آینده رفع می‌شود و به نظر می‌رسد در این چند روز باید فکری برای تعدیل‌بخشی به بازار شود.

صادقی یکی از شهروندان بازنشسته درباره حضور خود در صف مرغ گفت: بنده بیماری قلبی دارم و باید گوشت سفید مصرف کنم، ارزان بودن مرغ نسبت به ماهی، باعث شده است برای دریافت دو مرغ به صف بیایم هر چند به یک مرغ نیز راضی هستم اما در این صف طولانی فقط ۱۵۰ کیلو مرغ عرضه شد و بسیاری از شهروندان با دست خالی رفتند.

وی گفت: سعی می کنم با ماسک و رعایت ضوابط بهداشتی در صف باشم ولی متاسفانه در همین صف که ایستاده بودیم برخی ماسک نداشتند و هیچ فاصله‌ای رعایت نشد.

ذبیحی یکی از فروشندگان نیز اظهار کرد: من تا ۱ تن نیز می توانم به فروش برسانم اما فقط ۱۵۰ کیلیو سهمیه برای توزیع دارم و شرمنده مردم هستیم.

فاطمی یکی دیگر از شهروندان می گوید در رسانه ها اعلام کرده اند برخی از خریداران مرغ در صف، دلال هستند و به این دلیل به مردم مرغ نمی‌رسد، اگر موضوع این باشد واقعا نشان از بی‌تدبیری است، وجود این صف های طولانی در شان مردم نیست و کرونا نیز با کسی شوخی ندارد، اگر این مشکل به زودی رفع نشود روزهای تلخ گذشته در شیوع کرونا دوباره تکرار می‌شود.

به نظر می‌رسد با توجه به هشدار جدی مسئولان در مورد کرونای انگلیسی و عدم رعایت ضوابط توسط برخی از شهروندان و افزایش چشمگیر تردد در سطح شهر، باید فکری برای مدیریت اقلام اساسی شود تا مردم بدون نگرانی، خود را برای آغاز سال جدید آماده کنند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه