English

رزیتا خداشاهی:

سرایت و انتقال ویروس جهش‌یافته کرونا به‌ شدت بالا است

رییس بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بیان کرد: سرعت گسترش و پیشرفت ویروس کرونای جهش یافته، بسیار شدیدتر از نوع معمولی آن است.

سرایت و انتقال ویروس جهش‌یافته کرونا به‌ شدت بالا است

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، رزیتا خداشاهی رییس بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در مورد تفاوت و زمان بندی بروز کرونا معمولی با نوع جهش یافته انگیلیسی آن بیان داشت: یکی از تفاوت‌های بین کرونای معمولی با کرونای انگلیسی در مدت زمان انتقال ویروس است. مدت زمان ابتلا فرد در کرونای انگلیسی بسیار کوتاهتر از کرونای قبلی است.

خداشاهی در ادامه خاطر نشان کرد: در کرونای قبلی اگر فردی در جمع با یک فرد مبتلا تماس داشت شاید در یک بازه زمانی ۵ تا ۱۰ روز برای بروز علائم آن وقت لازم داشت، ولی در حال حاضر در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت علائم بیماری نشان داده می‌‎‌شود و تفاوت دیگر کرونای جهش‌یافته با کرونای قبلی این است که کرونای جهش‌یافته بسیار سریع گسترش و پیشرفت می‌کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها کرونایِ جهش‌یافته در سطح کشور روبه گسترش است و کرونای قبلی نیست. تمام گونه‌هایی که در کشور ارزیابی شده‌اند، همه از نوع کرونای انگلیسی است که ابتلا به کرونای جهش‌یافته در حال حاضر خانوادگی شده و دلیل آن هم سرایت بالای این ویروس است.

رییس بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ادامه داد: پروتکل‌های بهداشتی که در حال حاضر برای جلوگیری از ویروس کرونا توصیه می‌شود، همان پروتکل‌های قبل است، ولی با شدت بیشتر؛ یعنی همان موارد بهداشتی را که قبلا انجام می‌دادیم مانند رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را اکنون نیز رعایت کنیم.

خداشاهی در مورد استفاده از ماسک اضافه گفت: در حال حاضر توصیه می‌شود در مجامع عمومی حداقل دو ماسک استفاده شود که یکی از ماسک‌ها جراحی باشد و دیگری پارچه‌ای، به مردم توصیه می‌‎‌شود تا حتی‌الامکان از منزل خارج نشوند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که اگر در یک مکان شلوغ حتی با دو ماسک وارد شوید، تضمین صددرصدی برای عدم ابتلا به کرونا وجود ندارد.

وی در مورد ایمنی و آنتی بادی افرادی که بهبود یافته اند تاکید کرد: باتوجه به اینکه ویروس کرونا پدیده‌ای ناشناخته و جدید است و طبق روال طبیعی بیماری، افرادی که مبتلا به کرونا شده‌اند، نباید مجددا درگیر این ویروس شوند، اما ما با موارد ابتلاء مجدد به این ویروس بسیار مواجه بوده‌ایم. افرادی که مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند، در یک بازه سه تا ۶ ماه ایمنی در برابر ویروس دارند؛ که این ایمنی در افراد مختلف متفاوت است بعضی از از افراد ممکن است در سه ماه و برخی تا ۶ ماه ایمنی داشته باشند.

وی اشاره کرد: اگر در فضای باز فاصله اجتماعی رعایت نشود و ازدحام جمعیت وجود داشته باشد امکان سرایت ویروس وجود دارد، زیرا امکان سرایت و انتقال ویروس جهش‌یافته به‌شدت بالا است.

خداشاهی در مورد ماه مبارک رمضان و روزه گرفتن برای اینگونه افراد گفت: با توجه به اینکه بهبود یافتگان کرونا درگیر عوارض تاخیری زیادی هستند و بیشترین این عوارض ضعف شدید، خستگی مفرط وتعریق بدن است.

و باید تاکید کرد که عوارض ابتلا به ویروس کرونا در افراد مختلف متفاوت است در برخی از افراد عوارض کرونا بسیار شدید است به طوری که برخی از این افراد با کوچکترین فعالیتی دچار تنگی نفس و تعریق فراوان می‌شوند و یا اگر وعده غذایی آن‌ها طبق برنامه نباشد دچار مشکل می‌شوند؛ بنابراین برخی از افراد مبتلا به کرونا به دلیل عوارض این بیماری نمی‌توانند روزه بگیرند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه