بابک اقبالی:
پوشش غربالگری تیروئید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۹۷ درصد است
رییس گروه بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: وجود کم کاری تیروئید در جنین، اختلالاتی در ارگانهای مهم از جمله سیستم عصبی مرکزی و اسکلتی ایجاد مینماید.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، بابک اقبالی رییس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خبری اعلام کرد: در حال حاضر پوشش غربالگری تیروئید در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ۹۷ درصد است.
اقبالی همچنین افزود: پس از انجام آزمایشات تاییدی چهار هزار و ۲۸۷ نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید شناسایی شدند که ۱۰۰ درصد بیماران زیر نظر متخصصین غدد اطفال تحت درمان قرار گرفته اند و این امر باعث شده از ضریب هوشی طبیعی برخوردار باشند.
رییس گروه بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه تصریح کرد: وجود کم کاری تیروئید در جنین، اختلالاتی در ارگانهای مهم از جمله سیستم عصبی مرکزی و اسکلتی ایجاد مینماید.
وی اذعان کرد: این بیماری وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید است که در صورت عدم تشخیص به هنگام، میتواند موجب عوارض جبران ناپذیر مغزی و بروز عقب ماندگی شدید و اختلال در رشد کودک شده و در نتیجه بار سنگینی را بر اقتصاد خانواده و جامعه وارد کند.
رییس گروه بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: غربالگری نوزادان به منظور شناسایی نوزادان بیمار و درمان به موقع آنان مهمترین گام در پیشگیری از عوارض این بیماری به شمار میرود.
وی در ادامه با اشاره به میزان این بیماری یادآور شد: میزان بروز بیماری درحال حاضر در سطح کشوری ۳.۸ ودر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴.۹ در یک هزار تود زنده میباشد.
اقبالی در خاتمه خاطرنشان کرد و گفت: در حال حاضر غربالگری تیروئید در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای نوزادان در ۳ تا ۵ روزگی انجام میشود.
ارسال نظر