با حضور سفیر ایران در نایروبی صورت گرفت؛
بررسی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری ایران و کنیا
اتاق بازرگانی اصفهان میزبان هیات سرمایهگذاری کنیا به سرپرستی سفیر جمهوری اسلامی ایران در نایروبی در زمینه ساختمان و مصالح ساختمانی بود.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان ، سفیر ایران در نایروبی در نشستی که به منظور بررسی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در زمینه ساختمان و مصالح ساختمانی با فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد به ارایه توضیحاتی در خصوص نمایشگاه دایمی محصولات ایرانی در کنیا پرداخت.
در این نشست که با حضور اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان برگزار شد، جعفربرمکی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۸ سفارت ایران در صدد ایجاد فضایی برای ارایه محصولات ایرانی در نایروبی بود، هدف از راهاندازی این فضا را توسعه روابط تجاری با کنیا، ارزآوری برای کشور، استمرار چرخه تولید در ایران، تامین نیازهای بازارکنیا با محصولات باکیفیت و قیمت رقابتی ایرانی و تامین نیازهای بازار شرق آفریقا و در گام بعدی دیگر کشورهای آفریقایی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: شرق آفریقا متشکل از ۶ کشوربوده که از آوریل ۲۰۲۰ کنگو نیز به آنها اضافه شده و جمعیتی بالغ بر ۴۵۰ میلیون نفر را در خود جای داده است.
برمکی افزود: اکثر این کشورها واردکننده هستند ولی توجه به این نکته ضروری است که تجارت جادهای دو طرفه بوده و و برای داشتن فعالیت تجاری مستمر، حوزه صادرات و واردات هر دو باید مورد توجه قرار گیرد.
سفیر ایران در نایروبی با بیان اینکه نمایشگاه دایمی ایران در کنیا کلیه تولیدات قابل صادرات کشورمان در نایروبی، شرق آفریقا و تمامی کشورهایی که امکان دسترسی به آنها وجود دارد را پوشش خواهد داد افزود: مصالح و محصولات ساختمانی در اولویت قرار گرفت و در مراحل بعدی ماشین آلات کشاورزی، محصولات پتروشیمی، البسه و... را نیز پوشش خواهیم داد.
برمکی در ادامه ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص فرایند همکاری با این نمایشگاه گفت: نمایشگاه مذکور در شهرک تیلیسی واقع در حاشیه شهر نایروبی واقع شده و 5400 متر سوله برای نمایش محصولات ایرانی تخصیص داده شده است. ضمن اینکه پلتفرمی دیجیتال نیز برای توزیع محصول میان خرده فروشان در نظرگرفته شده.
وی سیاست جدید دولت کنیا مبنی بر ایجاد مسکن مقرون به صرفه را فرصتی برای شرکتها و تولیدکنندگان مصالح و ادوات ساختمانی ایرانی دانست و تاکید کرد: محصولات ایرانی از لحاظ کیفیت، قیمت و تنوع با محصولات چینی که این کشور از آن استفاده کرده قابل رقابت است.
برمکی در ادامه تاکید کرد زمینه برای حضور ایرانیها در آفریقا فراهم است و عدم شناخت واقعی از آفریقا مهم ترین مانع گسترش روابط ایران با این کشور بوده که با سفر به این کشور میتوانید از نزدیک با ظرفیتهای موجود در آن آشنا شوید.
وی راهاندازی خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا، نمایشگاه دایمی ایران در کنیا، ایجاد فضایی برای احداث شهرک صنعتی در این کشور، ایجاد ساز و کار نقل و انتقالات مالی مقیاس کوچک و اخد مجوز پرواز مستقیم ماهان به کنیا را از جمله اقدامات برای تسهیل مراودات ایران و کنیا معرفی کرد.
در ادامه احمدپزنده رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان کنیا را کشوری زیبا با مردمی مهربان و مهماننواز معرفی و تصریح کرد: آفریقا کشوری بکر و دارای فرصت و ظرفیت خوبی برای همکاری ایران با این کشور است.
وی با اشاره به تولید 70 درصد فولاد ایران در اصفهان و پتانسیل همکاری با کنیا در این زمینه، وجود اطلاعات جامع در مورد میزان نیاز این کشور، امتیازات در نظرگرفته شده برای سرمایه گذاران و نحوه تبادل ارز را بسیار حایز اهمیت دانست.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در ادامه از امکان ارایه تخفیفات ویژه به فعالان اقتصادی کنیا برای حمل دریایی محصولات خبر داد و گفت: اتاق بازرگانی اصفهان تخفیفات و امتیازات ویژه ای از شرکت کشتیرانی هندی اخذ کرده که میتوان از این فرصت برای مراوده دریایی با آفریقا استفاده کرد.
ارسال نظر