به میزبانی شیراز؛
برگزاری چهاردهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و هفتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی
چهاردهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و هفتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از سیزدهم تا پانزدهم بهمن سال جاری در سالن های رازی و ابوریحان مجتمع فرهنگی آموزشی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری موج فارس، محمدجواد زیبایی نژاد رئیس چهاردهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و هفتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: این کنگره بین المللی پس از دو و نیم سال شرایط کرونایی به شکل حضوری و وبیناری و با حضور محققان داخلی و خارجی برگزار می شود.
زیبایی نژاد با اشاره به اینکه این کنگره با حضور شرکت کنندگانی از استان فارس و دیگر استان های کشور، همچنین از سخنرانان خارجی به صورت وبیناری بهره می جوید، افزود: چهاردهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه در نشست های صبح و هفتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی نیز در نشست های عصر به صورت وبیناری در فضای اسکای روم برگزار می شود.
زیبایی نژاد اعلام کرد: نزدیک به ۷۰ مقاله به صورت پوستر به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که ۵۰ مورد آن پذیرفته شده و این پوستر ها در بخش مسابقه ای شرکت داده شده و به بهترین پوسترهای تحقیقاتی محور تا ۵۰ میلیون ریال جایزه اهدا می شود.
رییس مرکز تحقیقات قلبی عروقی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: پوستر و سخنرانی ها با هدف پیشگیری پیش بینی شده و بیشتر جوایز به تحقیقاتی اهدا می شود که در خصوص اقدامات پیشگیرانه در زمینه بیماری های قلبی عروق انجام شده باشد.
او با اعلام اینکه حدود ۹۰ سخنران از تمامی مراکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه های علوم پزشکی کشور در این کنگره به شکل حضوری و وبیناری حضور دارند، عنوان این کنگره بین المللی را «از پیشگیری تا مداخلات قلبی» معرفی کرد.
مرکز تحقیقات قلبی عروقی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پیشگام طرح های تحقیقاتی قلبی عروقی کشور
رئیس چهاردهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و هفتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی، مرکز تحقیقات قلبی عروقی دانشگاه علوم پزشکی شیراز واقع در برج پژوهشی حضرت محمد رسول الله (ص) را نخستین مرکز تحقیقاتی کشور معرفی کرد که در زمینه اقدامات پیشگیرانه، تحقیقاتی موثر انجام داده است که در این کنگره بین المللی به این مهم بسیار پرداخته می شود.
زیبایی نژاد با تاکید بر مشارکت و یاری شرکت کنندگان این کنگره در اجرایی کردن طرح های تحقیقاتی پیرامون اقدامات پیشگیرانه در ابتلای افراد به بیماری های قلبی عروقی، از اجرای طرح تحقیقاتی قلبی عروقی از ۷ هزار و ۵۰۰ نمونه علمی از ۲۵ منطقه کلان شهر شیراز در جمعیت سنی ۴۰ تا ۷۰ ساله خبر داد که در این گروه سنی داده هایی نظیر فشار خون، قند خون، نمایه توده بدنی، چربی خون، مصرف دخانیات و تغذیه بررسی شد.
او با اعلام اینکه ۵۲ درصد از جمعیت این مطالعات را بانوان و ۴۸ درصد آن را مردان تشکیل داده بودند، گفت: از نتیجه های به دست آمده از این مطالعات این است که ۲۲ و هشت دهم درصد از این افراد سابقه فشار خون دارند، اما از این میان نزدیک به ۴ و دو دهم درصد با وجود اینکه سابقه فشارخون دارند، دارو مصرف نمی کنند.
رییس مرکز تحقیقات قلبی عروقی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هشدار داد: نزدیک به ۴۱ درصد از این افراد با وجود فشار خون بالا و مصرف دارو، اندازه گیری فشارخون آنان در وضعیت استاندارد انجام نشده و فشار خون کنترل نشده دارند.
او با این هشدار که فشار خون بالا می تواند اثرات برگشت ناپذیری بر قلب، مغز و اعصاب، چشم و کلیه بگذارد و بیشترین علت سکته های قلبی و مغزی در جوامع مختلف دنیا بر اثر فشار خون است که از آن به عنوان «قاتل خاموش» یاد می شود، اضافه کرد: نزدیک به ۲۱ درصد از افراد دارای فشار خون سطح یک و نزدیک به ۳۶ درصد از این افراد از فشار خون بالای خود اطلاع نداشتند.
زیبایی نژاد افزود: در نتایج این تحقیقات آمده که افرادی که سابقه دیابت داشتند و دارو مصرف می کنند، ۱۶ درصد گروه سنی ۴۰ تا ۷۰ سال شیراز را تشکیل می دهند؛ افرادی که سابقه دیابت داشتند و دارو مصرف نمی کردند، نزدیک به ۱۲ و دو دهم درصد افرادی که دیابت داشتند و از بیماری خود خبر نداشتند، نزدیک به ۱۰ درصد از این جامعه مورد مطالعه را تشکیل می دهند.
او با اعلام اینکه افرادی که به دیابت دچار نشده اند، اما به احتمال بسیار در آینده به دیابت دچار می شوند، نزدیک به ۲۸ درصد از این جامعه آماری بودند، افزود: تعداد افرادی که اختلالات چربی خون داشتند و دارو مصرف نمی کردند و اطلاع نداشتند، نزدیک به ۱۴ درصد است؛ این در حالی است که ۲۹ درصد از این افراد به هر شکلی اختلالات چربی خون داشتند.
رئیس چهاردهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و هفتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی با بیان اینکه در بررسی های انجام شده در زمینه چربی خون این جمعیت آماری، افراد دارای کلسترول بالای ۲۰۰، بیشترین آمار را داشتند که نزدیک به ۳۸ و نیم درصد هستند که این تعداد در بانوان بیشتر از مردان است، گفت: بررسی چربی مفید خون (HDL) از دیگر بخش های این تحقیقات علمی بود که باید بالاتر از ۴۰ باشد که چربی مفید خون حدود ۶۵ درصد از مردان این جامعه آماری زیر ۴۰ و چربی مفید خون نزدیک به ۴۸ و ۶ دهم درصد بانوان این تحقیقات نیز عادی نیست.
مصرف سیگار یا قلیان ۲۸ درصد از مردان و نزدیک به ۱۲.۵ درصد از بانوان ۴۰ تا ۷۰ ساله مورد مطالعه در شیراز
او با اعلام اینکه از دیگر محورهای این تحقیق علمی، بررسی تریگلیسرید بود که تریگلیسرید نزدیک به ۲۱ درصد از این جمعیت آماری غیر طبیعی بود و این آمار در مردان بیشتر از بانوان بود که دلیل بالا بودن این آمار در مردان بیشتر عواملی نظیر کبد چرب و دخانیات به ویژه مصرف قلیان است، ادامه داد: طبق بررسی های انجام شده، ۲۸ درصد از مردان و نزدیک به ۱۲ و نیم درصد از بانوان ۴۰ تا ۷۰ ساله مورد مطالعه این جامعه آماری در شیراز، سیگار یا قلیان مصرف می کردند.
زیبایی نژاد در ادامه توضیح داد: در ارزیابی های انجام شده در زمینه نمایه توده بدنی (BMI)که در معیارهای مختلف در استاندارد های سازمان بهداشت جهانی تعریف شده، افراد دارای نمایه توده بدنی ۱۸ تا ۲۵، طبیعی؛ ۲۵ تا ۳۰ دارای اضافه وزن؛ ۳۰تا ۳۵ چاقی درجه یک؛ ۳۵ تا ۴۰ چاقی درجه ۲ و بیشتر از ۴۰ دارای چاقی درجه ۳ هستند.
رییس مرکز تحقیقات قلبی عروقی دانشگاه اعلام کرد: در جمعیت مورد مطالعه نزدیک به ۴۴ و نیم درصد از این افراد دارای اضافه وزن، نزدیک به ۲۲ درصد چاقی درجه یک، نزدیک به ۵ و ۸ دهم درصد چاقی درجه ۲ و ۱ و دو دهم درصد چاقی درجه ۳ داشتند.
او با بیان اینکه از لحاظ فعالیت فیزیکی بر اساس استانداردهای علمی نیز حدود ۸ و یک دهم درصد از این افراد، فعالیت بالا؛ ۲۷ و دو دهم درصد متوسط و نزدیک به ۶۵ درصد فعالیت فیزیکی کم داشتند، توضیح داد: این فعالیت فیزیکی ربطی به شغل ندارد و مربوط به فعالیتی است که خارج از زمان کار انجام می گیرد.
زیبایی نژاد با این هشدار که نزدیک به ۲۲ و نیم درصد از این جمعیت مورد مطالعه، چند مورد خطرساز تاثیرگذار در ابتلا به بیماری های قلبی و مغزی نظیر چاقی، مصرف سیگار و چربی خون بالا داشتند، گفت: نزدیک به ۲۱ و نیم درصد، ۴ مورد و ۱۵ درصد از این افراد پنج عامل تاثیرگذار خطرساز را دارا بودند.
او با بیان اینکه سندروم متابولیک مجموعه ای از چاقی شکمی، فشارخون، قند خون و چربی خون ملایم است که در این جمعیت مورد مطالعه نزدیک به ۴۵ و نیم درصد از این افراد دچار این سندروم بودند، افزود: طبق بررسی های انجام شده در این جمعیت آماری از نظر وضعیت تغذیه و ریزمغذی ها، ۴۷ درصد افراد دچار کمبود ویتامین A، ۳ درصد کمبود آهن، ۸۱ درصد کمبود کلسیم، ۱۷ درصد کمبود روی، یک درصد کمبود سدیم و ۴ درصد کمبود ویتامین C داشتند.
رئیس چهاردهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و هفتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی با اعلام اینکه از نظر سلامت روان خوشبختانه ۹۵ درصد از این افراد در محدوده طبیعی قرار داشتند، اضافه کرد: در این جمعیت آماری مورد مطالعه، از نظر مصرف استانداردهای غذایی گروه شیر، سبزی ها، میوه ها و گوشت کمتر از اندازه استاندارد دریافت می شد و مقادیر مصرف گروه چربی ها، نان و غلات بیشتر از اندازه استاندارد مصرف می شد.
رییس مرکز تحقیقات قلبی عروقی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، براساس نتایج به دست آمده در نرم افزار تایید شده سازمان بهداشت جهانی، مهمترین اقدام مهم و عملیاتی انجام شده در این طرح که از سه سال گذشته تا کنون انجام شد را پیش بینی ۱۰ سال آینده افرادی دانست که در کلان شهر شیراز دچار سکته های قلبی و مغزی می شوند.
او اضافه کرد: طبق نتایج و داده های به دست آمده از این جامعه آماری، اگر این روند تداوم یابد، پیش بینی می شود که ریسک بالای سکته های قلبی در ۱۰ سال آینده در جمعیت کلان شهر شیراز در جمعیت مردان ۷ و نیم درصد و در جمعیت بانوان نزدیک به ۴ درصد می شود و آنهایی که دارای ریسک سکته های قلبی متوسط هستند، نزدیک به ۴۰ درصد در ۱۰ سال آینده، احتمال سکته های قلبی و مغزی دارند.
زیبایی نژاد با بیان اینکه پیشگیری از این فاجعه انسانی نیازمند عزم جدی عمومی و مشارکت دستگاه های اجرایی و مسوولان ارشد استان است، عنوان کرد: این آمارها نشان دهنده این است که باید یا برای آماده سازی و فراهم کردن تخت های مراقبت های ویژه مراکز درمانی و بیمارستان پیش بینی های لازم انجام شود یا با آموزش عمومی و رعایت شیوه مناسب و صحیح زندگی از ابتلای افراد به سکته های قلبی و مغزی جلوگیری شود.
او درباره امتیازات بازآموزی این رویداد علمی اعلام کرد: این کنگره دارای امتیاز بازآموزی ویژه پزشکان، پرستاران و رشته های وابسته پزشکی است و نزدیک به ۱۰ امتیاز بازآموزی وبیناری و حدود ۱۴ امتیاز بازآموزی حضوری در طی این سه روز به شرکت کنندگان داده می شود.
دکتر فیرزوه ابطحی و دکتر علیرضا عبدی دبیران علمی کنگره و دکتر نیما مهدی زادگان و دکتر حامد بذرافشان دبیران اجرایی این کنگره هستند.
ارسال نظر