English

با حضور معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور:

پایگاه اطفای حریق در تالاب بین المللی میانکاله افتتاح شد

با حضور معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران پایگاه اطفای حریق در تالاب بین المللی میانکاله افتتاح شد.

پایگاه اطفای حریق در تالاب بین المللی میانکاله افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، ایرج حشمتی معاون محیط زیستی انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در آیین افتتاح پایگاه اطفای حریق تالاب بین المللی میانکاله اصلی ترین مشکل درحوزه محیط زیست را دانش کم (نگرش و داده ها) برشمرد و اظهار داشت: استان مازندران ۴۲۰ کیلومتر نوار ساحلی، بیش از یک میلیون هکتار جنگل هیرکانی، (حدود ۵۷ درصد جنگل هیرکانی ) فسیل زنده و ۲۲ درصد مناطق حفاظت شده کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه استان مازندران با وجود مساحت جغرافیایی اندک نسبت به دیگر استان ها مناطق تحت حفاظت شده آن از سطح میانگین کشور بیشتر است، ادامه داد: مازندران دارای اقلیم جلگه‌ای، کوهستانی و جنگلی غنی است و زیست مرزها (فاصله بینابین دو اکوسیستم) بیشترین تنوع زیستی را به خود اختصاص داده است.

معاون محیط زیستی انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: ارزش گذاری محیط زیستی سطوحی دارد و بخشی از آن منفعت طلبانه است و فعالیت های ناشی از توسعه پایدار در اکوسیستم های منطقه ای و بین المللی اثرگذار هستند و ما شاهد گرد و غبار هستیم که منشا آن کشورهای خارجی هستند که با مذاکره با آنان باید اقداماتی در جهت مهار کانون گردوغبار ها صورت گیرد.

وی با اشاره به گردشگر پذیربودن استان مازندان در خصوص پیامدهای ناشی از فعالیت توسعه ناپایدار در این استان، افزود: سرانه میزان زباله در استان هزار گرم است درحالی که  این سرانه در کشور ۶۰۰ گرم است و استان مازندران حدود۶ درصد زباله کشور را تشکیل می دهد.

حشمتی تصریح کرد: ۴۶ درصد کشور زیر پوشش تصفیه فاضلاب قرار دارد و این میزان در مازندران ۱۳ درصد است و روزانه سه هزار تن زباله از ۵۵ هزار تن زباله کشور مربوط به مازندران است .

وی با اشاره به اینکه برنامه ای برای دفن پسماند در استان مازندران وجود ندارد، گفت: در استان مازندران روزانه ۱۲۰۰ مترمکعب شیرابه تولید می‌شود و هر مترمکعب زباله حجم زیادی از اکوسیستم را نابود می‌کند.

معاون محیط زیستی انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با انتقاد از نبود بازچرخانی آب در استان مازندران اظهار داشت: تلاش می‌کنیم سدهایی را اضافه کنیم که هکتارهای زیادی از جنگل‌های هیرکانی را زیر آب می‌برد و در نهایت مشکل آب استان حل نمی شود.

وی در ادامه با بیان اینکه شرایط اقلیمی کشور به گونه ای است که ما با کمبود بارش مواجه هستیم، افزود: مساحت تالاب میانکاله ۶۸ هزار هکتار است و ارزش خدماتی اکوسیستم‌های تالابی در جهان طبق محاسبات سازمان ملل بسیار بالا است.

حشمتی، مهاجرت پرنده امید به تالاب مازندران را از ظرفیت های گردشگری در این استان برشمرد و عنوان داشت: برای گردشگری سیاستگذاران باید زیرساخت های لازم را فراهم نمایند تا سبب افزایش درآمد شوند و برای توسعه پایدار باید کارخانه ایجاد شود، اما مشروط به اینکه استان متضرر نشود و ورود گردشگر در تعطیلات نوروزی  به استان مازندران به دلیل عدم مدیریت پسماند یک نوع تهدید به شمار می رود.

وی افزود: ما باید نگاهمان را نسبت به منابع ارتقاء دهیم و زمانی دچار بحران می شویم که نیازهای پیش بینی نشده برای یک اهداف مشخص مهیا نکرده ایم و یا بهره وری بیش از اندازه انجام داده و نمی توانیم بحران را مدیریت کنیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور پایگاه اطفای حریق را راهکاری برای ارتقاء تعامل و ارتباط با محیط زیست برشمرد و بیان داشت: از آموزش و فرهنگ سازی در حوزه مسائل زیست محیطی غفلت نموده و در فرهنگ سازی اگر گردشگری مسئولانه را تعریف نمائیم بسیاری از مسائل در حوزه محیط زیست حل می‌شود.

وی در پایان تمام تخریبات محیط زیست را ناشی از اقدامات بشر دانست و افزود: توسعه پایدار برای محقق شدن شروطی دارد که علاوه بر منافع اقتصادی، نباید موجب تخریب محیط زیست و برهم زدن نظم اجتماعی شود و حقوق نسل‌های آینده را باید حفظ کند و این نشان می‌دهد عقب افتادگی در حوزه توسعه وجود دارد که باید کنترل شود.

عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در مراسم افتتاح پایگاه اطفای حریق میانکاله با اشاره به اینکه آسیب پذیری محیط زیست نسبت به گذشته بیشتر شده است، افزود: تالاب میانکاله در صورت نبود آب ارزش و کارکرد تالابی خود را از دست می‌دهد و تاکنون ۳۰ درصد از سطح تالاب به میزان ۱۵ هزار هکتار پهنه آبی خشک شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط طبیعی و توپوگرافی تالاب، با کم شدن جریانات ورودی آب به تالاب شاهد خشک شدن تالاب در محدوده غربی هستیم و مناطق عمیق قسمت شرقی - خلیج گرگان واقع شده و عوامل انسانی و فعالیت های توسعه ای بیشتر فعالیت کشاورزی اثرگذار بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: برای بهره بردن از منافع اقتصادی از اراضی که در این محدوده وجود دارد باید به گونه ای باشد که از منابع آبی کمتری استفاده شود و تمام پروژه ها نیاز به ارزیابی زیست محیطی دارند.

وی گفت: پروژه‌های توسعه‌ای در حاشیه میانکاله از جنبه‌های مختلف نظیر آب، فاضلاب  و پساب بررسی می شود و در خصوص پتروشیمی میانکاله سازمان درباره این پروژه به جمع بندی خواهد رسید.

کاویان بیان داشت: ارزیابی پروژه مس نیز در دست اقدام است و ارزیابی زیست محیطی این پروژه در استان انجام گرفته است و تا زمانی که مسائل مربوط به اراضی و وسعت آن مشخص نشود، نمی توان درباره آن اظهار نظر کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه کم شدن آب دریا و پس روی آب مسئله مهمی است، تصریح کرد: ورودی آب شیرین به تالاب از طریق رودخانه قره سو استان گلستان تأمین می‌شود که به دلیل احداث سد، حق آبه لازم به داخل تالاب ورود پیدا نمی کند.

وی ابراز داشت: توسعه صنعت کشاورزی و شیلات در این منطقه سبب شده روند مجموعه آب به داخل تالاب کاهش پیدا کند و مطالعاتی برای پمپاژ آب دریای به تالاب صورت گرفته و آب شور به تنهایی کافی نیست و در کنار آن باید آب شیرین نیز تأمین شود.

کاویان گفت: در حوزه مدیریت میانکاله با عوامل متعدد طبیعی و انسانی مواجه هستیم که مدیریت این مجموعه را دشوار می کند و آینده ای که برای میانکاله متصور هستیم خارج از اختیارات ما است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به لایروبی سه کانال اصلی در محدوده تالاب میانکاله، عنوان داشت: لایروبی کانال در منطقه آشوراده در استان گلستان اولین پروژه ای که در حال اقدام است و حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تبادلات آبی در همان منطقه را تسهیل می کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه