عضو شورای جهانی صنایع دستی یونسکو:
معنی واقعی هنرمند را در کارگاه های زربافت کاشان درک کردم
ارزیاب و عضو شورای جهانی صنایع دستی یونسکو گفت: من همواره پارچههای زری بافی را در موزه ها، کاخ های انگلستان و هند می دیدم ولی در سفر به کاشان معنی واقعی هنرمند را در کارگاه های زربافت درککردم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، آصف شیخ در آیین افتتاحیه دبیرخانه شهر ملی نساجی سنتی در خانه تاریخی باکوچی کاشان اظهار داشت: تجربه دست بافتههای نساجی در هند را دارم ولی دست بافتههای زربافت، مخمل نقش برجسته و شعربافی کاشان را در هیچ جایی ندیدیم.
وی با بیان اینکه برای گروه ارزیاب های یونسکو گرفتن تصمیم و نتیجه گیری درباره نساجی سنتی کاشان سخت بود، افزود: در سفر دو روزه خود به این شهر موارد زیادی دیدیم و جزئیات را بررسی وعنوان کردیم .
عضو شورای جهانی صنایع دستی یونسکو تاکید کرد: سعی می کنیم در ارزیابی های خود صادق باشیم و حقایق را در نظر بگیریم ولی به گزارشات و اسناد خیلی خاص تر از داشته های کاشان در ایجاد خلاقیت بازار و تولید نیاز داریم .
آصف شیخ از فعالیت بانوان در کارگاه های نساجی سنتی کاشان ابراز خوشحالی کرد و گفت: در هند صدها هنرمند و صنایع دستی وجود دارد که آقایان بیشتر فعال هستند ولی بافنده خانم نداریم.
آصف شیخ در پایان با تشکر از مهمان نوازی مردم ایران گفت: از معماری کاشان لذت بردم و اهمیت زیبایی معماری این شهر را درک کردم.
گفتنی است گروه ارزیاب های جهانی صنایع دستی یونسکو در راستای بررسی شاخص های صنعت نساجی کاشان برای معرفی و انتخاب شهر جهانی نساجی سنتی به مدت دو روز از مجموعه ها و کارگاه های سنتی این بازدید کردند.
بازدید از مرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی کاشان، بازدید از مجموعه کارگاه های اقامتگاه سنتی منوچهری، بازدید از کارگاه رنگرزی سنتی، کارگاه های زیلوبافی و زری بافی، بازدید از کارگاه های پارک علم و فن آوری، بازدید از بازار و کاروانسرای امین الدوله و فروشگاه های صنایع دستی، بازدید از کارگاه شعربافی محتشمی و خانه نساجی و افتتاح دبیرخانه شهر ملی در خانه تاریخی باکوچی از برنامه های سفر دو روزه ارزیاب های جهانی صنایع دستی یونسکو به کاشان بود.
ارسال نظر