رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد:
گذرا بودن شرایط اقتصادی حاکم بر کشور/ سال متفاوت استان در بازگشت اعتبارات یک درصد معادن
سیزدهمین نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان در تالار کوثر استانداری یزد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج یزد به نقل از عمومی سازمان، مجید دهقانیزاده رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد در این نشست، شرایط اقتصادی حاکم بر کشور را گذرا دانست و با بیان اینکه تورم فعلی، شیرینی بسیاری از اقدامات بزرگ و متعدد نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت مردمی سیزدهم را تحت الشاع قرار داده است، گفت: قطعا این شرایط به این صورت باقی نخواهد ماند و آرامش بلند مدتی بر کشور حاکم و پایداری بر روی سیستم استوار خواهد شد.
اندیشکدهها پل ارتباطی نخبگان و سیستم اجرایی نظام باشند
مجید دهقانیزاده با وجود گذشت یکسال از ابلاغ برنامه تحولی یزدِ نوین به عنوان نقشه راه توسعه استان، به برخی از اقدامات و دستاوردهای این برنامه اشاره کرد و افزود: برنامه تحولی یزدِ نوین نقشه راه تحولی استان است که در قالب مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت شکل گرفت تا بتواند در میان مدت و بلندمدت اتفاقات نوین و موثری در راستای پیشرفت، توسعه و بسط عدالت در استان به همراه داشته باشد.
دهقانیزاده با تاکید بر اینکه باید ذیل مرکز پیشرفت و عدالت، سازمان عاملی را به عنوان بازوی پیگیری و اجرایی تعریف کرد، از اندیشکدهها خواست تا پل ارتباطی میان سیستم اجرایی نظام و نخبگان باشند که نظراتی برای پیشرفت و توسعه استان و کشور دارند.
وضعیت مناسب تخصیص اعتبارات در استان
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد وضعیت تخصیص اعتبارات را در استان مناسب خواند و گفت: تاکنون عمده تخصیصهای استانی به صورت نقدی صورت پذیرفته است.
دهقانیزاده با بیان اینکه برای اولین بار تخصیص متوازن ملی به صورت صددرصدی دیده شده که نیازمند پیگیری دستگاههای اجرایی برای جذب آن است، افزود: جذب به موقع و با کیفیت اعتبارات در راستای اثربخشی بیشتر این منابع بسیار با اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه، جذب و هزینه کرد اعتبارات باید به گونهای پیش برود که اثربخشی و بهرهوری واقعی مالی را در استان شاهد باشیم، اظهار داشت: هیچ بهانهای از سوی مدیران برای جذب به موقع و با کیفیت و هزینهکرد مناسب اعتبارات اعم از اعتبارات سفر، استانی، معادن و سایر اعتباراتی که از منابع ملی دستگاههای اجرایی تخصیص داده میشود، وجود ندارد.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان، سال ۱۴۰۱ را سال متفاوتی در بازگشت اعتبارات یک درصد فروش معادن ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر از محل بازگشت سهم یک درصد استان از محل فروش معادن، مبلغ ۲۶۰ میلیارد تومان به صورت کاملا نقد به استان تخصیص داده شده است.
دهقانیزاده افزود: درمرحله دوم، ۱۳۵ میلیارد تومان آن به استان برگردانده شده که به صورت اعتبارات عمرانی بوده و با هماهنگی صورت گرفته و اولویتهای مدنظر این شورا در استان توزیع خواهد شد.
وی در ادامه اذعان داشت: مجموعه مصوبات سفرهای شهرستانی با وجود برخی نواقص و ایرادات اگر محقق شود، دستاورد توسعهای خوبی را در شهرستانها شاهد خواهیم بود.
ضرورت ایجاد اورژانس ساختارمند برای کاهش حداکثری تلفات جادهای
دهقانیزاده با بیان اینکه یزد به علت شاهراه ارتباطی کشور، مرکز تلاقی راهها و ترافیکی بارها و محمولههای بزرگ اقتصادی اعم از صنعتی، معدنی و کشاورزی و در کنار آن تردد ساکنین خود به یک استان حادثهخیز به ویژه در حوزه ترافیکی تبدیل شده است، گفت: برای استان وجود اورژانس ساختارمند و با برنامهریزی شده قبلی که بتواند به کاهش حداکثری تلفات و اتفاقات جادهای منجر شود ضرورت دارد.
وی در همین خصوص از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی و سازمان اورژانس استان خواست تا با تشریک مساعی از کلیه پتانسیلهای استان همچون ظرفیت خیری، مسئولیتهای اجتماعی صنایع و معادن و... در مناطقی که اضطرار دارد ساخت مرکز اورژانس را با اولویت در دستور کار خود قرار دهند.
لزوم حفظ سهم ارزش افزوده استان در حوزه حمل و نقل و لجستیک کشور
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد، حوزه حمل و نقل و لجستیک را یکی از مزیتهای اصلی استان معرفی و بر ضرورت تقویت این نقش در کشور تاکید کرد و افزود: باید به تقویت این نقش پرداخت تا در آینده به گونهای پیش نرود که سهم استان از ارزش افزوده این بخش از دست برود.
دهقانیزاده با بیان اینکه کریدورهای بینالمللی به هر تقدیر و ترتیبی که طراحی شود ناگزیر است از ایران و به تبع آن از استان یزد به عنوان مسیر اصلی عبور کند، گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و مصونیتهای پدافندی این استان در کشور، یزد میتواند به عنوان مرکز بزرگ بارانداز ملی در کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه این نقش به خوبی در سند آمایش کشور برای استان یزد دیده شده است، گفت: یکی از ظرفیت های خوبی که در این حوزه در استان وجود دارد، بندر خشک پیشگامان است که باید با کمک همگان این ظرفیت به فعلیت کامل برسد تا از مواهب آن، همه بخش های اقتصادی استان بهره ببرند.
شایان ذکر است، تبیین برنامه تحولی یزد نوین و گزارش اقدامات صورت گرفته، ارایه اطلس اورژانس جادهای و هوایی استان، چشماندازههای برنامههای آتی این حوزه و بررسی درخواست بندر خشک پیشگامان از دیگر دستورکارهای این نشست بود که به آن پرداخته شد.
در این نشست همچنین پیشنهادهای کارگروههای تخصصی ذیل شورای برنامهریزی و توسعه استان مطرح و پس از اظهار نظر اعضاء به تصویب رسید.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان، سال ۱۴۰۱ را سال متفاوتی در بازگشت اعتبارات یک درصد فروش معادن ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر از محل بازگشت سهم یک درصد استان از محل فروش معادن و ۱۵ درصد حق بهره مالکانه معادن مجموعا، مبلغ ۲۶۰ میلیارد تومان به صورت کاملا نقد به استان تخصیص داده شده است.
دهقانیزاده افزود: در مرحله نخست سهم یک درصد فروش معادن ۴۵ میلیارد و مرحله دوم، ۱۳۵ میلیارد تومان آن به استان برگردانده شده که به صورت اعتبارات عمرانی بوده و با هماهنگی صورت گرفته و اولویتهای مدنظر این شورا در استان توزیع خواهد شد.
وی اظهار کرد: همچنین از مبلغ یاد شده ۷۸ میلیارد تومان آن از محل ۱۵ درصد حق بهره مالکانه معادن است که به استان اختصاص یافت.
ارسال نظر