آیت الله اراکی:
صاحبان فن باید فقه عمران شهری را تبدیل به الگوی مهندسی کنند
عضو مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از ترویج معماری غربی در شهرهای ایران اسلامی گفت: ما در فقه عمران شهری حرفی برای گفتن داریم، صاحبان فن باید این فقه عمران شهری را تبدیل به الگوی مهندسی و آن را اجرا کنند.
به گزارش خبرگزاری موج قم، برخی از مردم قم با ثبت سوژه «جلوگیری از احداث آپارتمانهای مرتفع در اراضی پردیسان قم» شیوه اجرای نهضت ملی مسکن در شهر مقدس قم به ویژه اراضی ۵۶۰ هکتاری را بر خلاف نظر رئیسجمهور، وزیر راه و شهرسازی، علمای اعلام و اساتید حوزه و دانشگاه، دانستهاند.
در بخشی از این سوژه آمده است: «متأسفانه توسط عدهای از تصمیم سازان، با توجیه «کمبود زمین در استان» و «هزینههای بالاتر توسعه افقی نسبت به توسعه عمودی»، از آپارتمانسازی دفاع میشود؛ در حالیکه گروههای متعدد فنی و کارشناسی نشان دادهاند که هم هزینههای توسعه افقی نسبت به توسعه عمودی کمتر است و هم امکان تأمین زمین کافی و مناسب در استان قم امکانپذیر است».
این درخواست مردمی از سوی حوزویان دنبال و بهعنوان یکی از دغدغههای علما مطرح شده است.
آیتالله محسن اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز طی سخنانی با اشاره به رابطه فقه و مهندسی در ساخت شهرها، اظهار کرد: شهری که ساخته میشود باید در آن انسانها با طبیعت ارتباط برقرار کنند؛ برای مثال بتوانند آسمان را ببینند.
وی ادامه داد: امروزه در شهری که معماری آن خارجی است فرزندان ما آسمان، ستارهها و ماه را نمیبینند، آنها در کل ۲۴ ساعت نه تغییرات ماه و خورشید را و نه سایر اتفاقاتی که در آسمان میافتد را نمیتوانند مشاهده کنند.
اراکی تصریح کرد: دامنه بحث معماری شهری که بسیار گسترده است را ما در کتاب «فقه عمران شهری» آوردهایم. این مسئله بسیار جدی و مهم است و شهر باید طوری ساخته شود که انسان بتواند در خانه خودش طلوع خورشید و تغییرات را مشاهده کند.
وی افزود: درصورتی که افراد به حقیقت پی ببرند آن وقت میتوانند خدا را بشناسند و بدین جهت به بندگان خدا احترام بگذارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: ما فقه عمران ارائه میدهیم و در مقابل صاحبان فن باید این فقه را تبدیل به الگو و آن را اجرا کنند، ما در مهندسی دخالت نمیکنیم بلکه با فقه مهندسی کار و حرفی برای گفتن داریم.
ارسال نظر