English

خطیب جمعه قم:

قم هنوز بین المللی نیست و باید مختصات بین‌المللی شدن آن را خارج از شعار پیاده کنیم

امام جمعه قم خدمت به این شهر را خدمت به پایگاه جهاد و اجتهاد برشمرد و گفت: قم هنوز بین المللی نیست و باید مختصات بین‌المللی شدن آن را خارج از شعار پیاده کنیم.

قم هنوز بین المللی نیست و باید مختصات بین‌المللی شدن آن را خارج از شعار پیاده کنیم

به گزارش خبرگزاری موج قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار نوروزی اعضای شورای اسلامی شهر قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه برگزار شد، با تبریک سال جدید و حلول ماه رمضان و تقدیر از شورا و شهرداری به دلیل خدمات به شهروندان و زائران کریمه اهل بیت گفت: حرکت شورا و شهرداری، حرکت قابل قبولی در این سال‌ها بوده و در این دوره نیز جای تقدیر دارد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: خدمت به قم خدمت به پایگاه جهاد و اجتهاد و کانون اصلی گفتمان معارف الهی و اهل بیت (ع) و انقلاب است و باید نسبت به توسعه و عمران آن توجه ویژه‌ای صورت پذیرد.

امام جمعه قم با اشاره به برخی از نکات در ارتباط با قم بیان کرد: داشتن سند راهبردی جامع به ویژه سندی جدید ضرورت دارد، چرا که شرایط متفاوت شده و قم اقتضائات متفاوتی دارد و باید سند جدیدی ایجاد کرد.

آیت‌الله اعرافی در مورد توجه به توسعه و عدالت نیز عنوان کرد: حرکت شورا خوب بوده و باید بتوانیم توسعه و عدالت را در کنار هم ببینیم، در برخی از مناطق کم برخوردار قم تحولاتی مشاهده می‌شود که رضایت بخش است و نگاه نسبت به پیشرفت و عدالت در همه مناطق و نقاط قم امری ضروری است.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به اهمیت حضور بخش خصوصی در توسعه قم بیان  کرد: اگر بتوان بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران را به میدان آورد و با نظارت و مراقبت لازم باشد، معجزه می‌کند.

همین موضوع رونق تولید که رهبر معظم انقلاب در شعار سال فرمودند از طریق بخش خصوصی می‌توان تحولات خوبی در این باره فراهم کرد.

آیت‌الله اعرافی در مورد توجه به بافت و اطراف حرم افزود: پیشنهاد شد استاندار و شورا و شهردار در این باره جلساتی بگذارند، برخی از تحولات در بافت حرم در ارتباط با حرم و حوزه جای تأمل دارد و در مورد دسترسی به حرم و حوزه نیز گلایه‌هایی وجود دارد، البته ما نیز تأکید داریم باید درس‌های حوزه در سطح شهر پخش شود؛ اما باید برای حرم و حوزه با نشاط و سرزنده نیز برنامه‌ریزی کرد و رونق حوزه در اطراف حرم بسیار مهم است و گره‌ها را باید گشود و زمینه این رونق را فراهم آورد.

امام جمعه قم بیان کرد: لازم است شورا روی این موضوع ایده‌ای و پروژه‌ای ارائه دهد و مطالعات لازم صورت بگیرد تا پیرامون حرم، کانون سرزنده‌ای برای زائران و مجاوران و حوزه باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: باید پروژه‌هایی طراحی شود که دسترسی به حرم و فیضیه و حوزه را نگاه دارد، در مجموع بسیاری از پروژه‌های مدیریت شهری خوب است، اما باید مطالعاتی در زمینه دسترسی به هسته مرکزی شهر صورت بگیرد.

آیت الله اعرافی در مورد توجه به معماری اسلامی و سنتی و ایرانی تصریح کرد: در این باره باید واقعیت جامعه را دید و نمی‌توان مانند قدیم حرکت کرد، اما می‌شود متناسب با دنیای امروز ایده داد، در این خصوص حوزه و دانشگاه و شورا و شهرداری باید ایده داشته باشد.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: ۴۰۰ سال قبل شیخ بهایی در اصفهان یک طرحی ارائه کرده که هنوز هم دلپذیر و چشم نواز است، در این مورد شورای شهر قم اگر افق دید خود را بالا ببرد و پروژه‌های مطالعاتی داشته باشد و تصمیمات خوبی بگیرد، تحولات مهمی صورت می‌گیرد.

او گفت: همچنین یکی از موضوعات مهم، مقاوم سازی است، نباید در برابر مقاوم سازی به دلیل سیل و زلزله و بلایایی که وجود دارد کوتاه بیاییم.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور افزود: ناوگان حمل و نقل شهری و فضای سبز نیز مهم است و کار‌های خوبی در این خصوص انجام شده که باید ادامه یابد.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: رودخانه نیز در حوزه مدیریت شهری دارای جایگاه مهمی است و نباید بار اضافه‌ای به رودخانه تحمیل کرد و باید شاهراه آزادی باشد و راه تنفس آن را نبست، این‌ها برای آینده قم بسیار مهم است.

آیت‌الله اعرافی در مورد بحث‌های بین المللی قم بیان کرد: قم هنوز بین المللی نیست و باید مختصات بین‌المللی شدن قم را خارج از شعار پیاده کنیم.

او  عنوان کرد: در دوره‌ای شاهد سرزندگی در قم بودیم و باید دوباره چنین رویکردی ایجاد شود و نشاط و سازندگی باید تقویت شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه منابع پایدار شهرداری اهمیت زیادی در توسعه و عمران قم دارد تصریح کرد: دستیابی به منابع پایدار برای شهرداری نیز راهکار دارد و باید بودجه قم ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان باشد.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: باید راه‌های درآمدزایی را احصا کرد، با تلاش شهردار و نمایندگان مجلس در برهه‌ای ۱،۰۰۰ میلیارد تومان به قم آمد که اثربخش بود، باید روی منابع پایدار کار شود و فقط نگاه به دوره فعالیت خود نداشته باشید و کار ماندگاری برای قم رقم بزنید. مسائل فرهنگی قم و صیانت از جایگاه رفیع قم در شعائر دینی و نماد‌های دینی و ارزش‌های الهی بویژه حجاب و عفاف راباید همه ما مهم بشماریم و برای آن همگرایی و هم افزایی و برنامه ریزی داشته باشیم و همه دستگاه‌ها مسئولیت دارند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه