رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد تاکید کرد:
ضرورت حذف یارانههای پنهان در کشور و ارتقای بهرهوری
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد گفت: به طور متوسط دولت سالانه حدود ۱۰۰ میلیاد دلار یارانه پنهان انرژی پرداخت میکند و پرداخت آن در سالهای آینده دیگر مقدور نخواهد بود لذا ناگزیریم در کشور مسیر بهینهسازی انرژی را در پیش بگیریم.
به گزارش خبرگزاری موج یزد، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد در نخستین نشست کارگروه ارتقای بهرهوری استان که در تالار کوثر استانداری یزد برگزار شد، تاکید کرد: در شرایط فعلی کشور و استان، بهرهوری دیگر انتخاب نیست بلکه یک الزام است.
مجید دهقانیزاده در این نشست با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی کشور و استان، بهرهوری دیگر انتخاب نبوده بلکه یک الزام است، گفت: به ناچار باید این مسیر مهم و سخت را با طراحی مناسب و بسیج تمامی امکانات به تحقق رساند که در غیر این صورت دیگر رشد اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به اینکه در اهداف برنامههای توسعهای و رشد اقتصادی کشور سهمی برای حوزه بهرهوری منظور شده است، افزود: در برنامه رشد اقتصادی استان یزد سهم ۴۰ درصدی برای حوزه بهرهوری تعریف شده است.
دهقانیزاده با بیان اینکه در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، از بهرهوری به عنوان اولویت اول کشور یاد شده است، گفت: اگر حداقل منابعی که برای ما باقی مانده است به شکل غیر بهرهورانه مصرف شود، قطعا کشور دچار آسیبها و ضررهایی خواهد شد که جبران آن غیرممکن است.
وی تدوین برنامه یزدِ بهرهور به عنوان الگوی کشوری در حوزه بهرهوری را اقدامی مهم در استان دانست و اظهار داشت: این برنامه مورد تایید سازمان ملی بهرهوری ایران قرار گرفته و به زودی برای عملیاتی شدن آن در دستور کار استان قرار خواهد گرفت.
دبیر کارگروه ارتقای بهرهوری استان از دستاوردهای برگزاری اولین کنفرانس ملی بهرهوری به میزبانی استان یزد سخن گفت و اظهار داشت: این کنفرانس دستاوردهای خوبی برای بسترسازی این موضوع برای استان فراهم کرد که مهمترین آن عضویت استاندار یزد به عنوان تنها استاندار کشور در مقام غیرملی در شورای سیاستگذاری همایش ملی بهرهوری ایران بود.
دهقانیزاده در ادامه سخنان خود به بخش عظیم یارانههای پنهان در کشور اشاره کرد و بیان داشت: به طور متوسط دولت سالانه حدود ۱۰۰ میلیاد دلار یارانه پنهان انرژی پرداخت میکند و پرداخت آن در سالهای آینده دیگر مقدور نخواهد بود لذا ناگزیریم در کشور مسیر بهینهسازی انرژی را در پیش بگیریم.
وی استان یزد را استانی پیشرو در حوزه صنعت و معدن ارزیابی کرد و با اشاره موفقیتها و دستاوردهای هوشمند سازی معادن در استان، گفت: اگر فکری نو و تحولی در این حوزه ایجاد نکنیم قطعا در آینده اقتصادی کشور، منطقه و جهان توفیقی به ارمغان نخواهیم آورد.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند طراحی اساسی در حوزه بهرهوری هستیم، از پیشگام شدن صنعت آجر استان در این مسیر ابراز خرسندی کرد و اذعان داشت: پروژه نوسازی و هوشمندسازی صنعت آجر با تاکید بر افزایش بهرهوری و کاهش مصرف انرژی اقدامی ارزشمند در استان و به تبع آن برای کشور است.
ارسال نظر