English

گزارش مرور آماری انرژی جهان بریتیش پترولیوم

برآورد ذخایر گاز ایران کاهش و ذخایر نفت افزایش یافت/ حفظ رتبه نخست ذخایر گاز و چهارم ذخایر نفت جهان

شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم ناشر یکی از معتبرترین گزارش‌های بخش انرژی جهان، با اشاره به افزایش برآورد ذخایر نفتی و کاهش ذخایر گازی کشور، اعلام کرد همچنان رتبه نخست ذخایر گازی و چهارم ذخایر نفتی جهان از آن ایران است.

برآورد ذخایر گاز ایران کاهش و ذخایر نفت افزایش یافت/ حفظ رتبه نخست ذخایر گاز و چهارم ذخایر نفت جهان

به گزارش خبرگزاری موج، شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم، یکی از بزرگ ترین شرکت‌های اکتشاف و استخراج نفت در جهان، شصت و ششمین گزارش خود موسوم به گزارش «مرور آماری انرژی جهان ۲۰۱۷ » را منتشر کرد.

سری گزارش‌های مرور آماری انرژی جهان از معتبرترین گزارش‌های بخش انرژی جهان است که از دهه ۱۹۶۰ و به طور سالانه توسط بریتیش پترولیوم منتشر می‌شود.

بر اساس جدیدترین برآورد این شرکت انگلیسی، ذخایر نفتی جهان در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱.۷۰۶ تریلیون و ۷۰۰ میلیون بشکه رسیده است که از افزایش ۱۵.۲ میلیارد بشکه‌ای ذخایر نفت اثبات شده جهان در این سال نسبت به سال قبل از آن خبر می دهد. در پایان سال ۲۰۱۵ ذخایر اثبات شده نفت جهان ۱.۶۹۱ تریلیون بشکه اعلام شده بود.

این گزارش رقم ذخایر اثبات شده نفت ایران را برای سال ۲۰۱۵ و تا پایان سال ۲۰۱۶ یکسان و برابر با ۱۵۸.۴ میلیارد بشکه عنوان کرده است.

این درحالی است که در گزارش سال گذشته این رقم برای سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ معادل ۱۵۷.۸ میلیارد بشکه برآورد شده بود. به این ترتیب در این گزارش رقم ذخایر اثبات شده نفت ایران تصحیح و ۴۰۰ میلیون بشکه بر آن افزوده شده است.

بر اساس این گزارش، ایران ۹.۳ درصد کل ذخایر نفتی اثبات شده جهان را در اختیار دارد و همچنان چهارمین مالک بزرگ ذخایر نفتی در جهان محسوب می شود.

همچنین منطقه غرب آسیا ۴۷.۳ درصد کل ذخایر نفتی اثبات شده جهان را در خود جای داده است.

بر اساس برآوردهای بریتیش پترولیوم، ونزوئلا با ذخایر ۳۰۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون بشکه ای معادل ۱۷.۶ درصد کل ذخایر نفت جهان در رتبه نخست جهان از این نظر و عربستان با ۲۶۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه در رتبه دوم و کانادا با ۱۷۱.۵ میلیارد بشکه در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.

در این گزارش پس از تصحیح رقم ذخایر نفت ایران، رقم ذخایر نفت عربستان و کانادا نیز تصحیح و کاهش داده شده است. همچنین سهم آمریکا از ذخایر نفت جهان که سال گذشته ۶.۶ درصد بود به ۲.۲ درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، آمریکا با ذخایر ۴۸ میلیارد بشکه‌ای ۲.۸ درصد کل ذخایر جهان را در اختیار دارد. چین نیز با دارا بودن ذخایری برابر با ۲۵.۷ میلیارد بشکه نفت، ۳.۵ درصد ذخایر نفتی جهان را به خود اختصاص داده است.

این گزارش میزان ذخایر نفتی روسیه ۱۰۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه و عراق ۱۵۳ میلیارد بشکه عنوان کرده است.

* کاهش برآورد ذخایر گازی ایران

این شرکت همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به حجم ذخایر اثبات شده گاز در جهان و ایران پرداخته است که بر این اساس، حجم کل ذخایر گازی جهان در پایان سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۸۶.۶ تریلیون مترمکعب برآورد شده است که این رقم نسبت به سال قبل از آن ۱.۲ تریلیون مترمکعب کاهش یافته است. ذخایر گازی جهان در پایان سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۱۸۵.۴ تریلیون مترمکعب برآورد شده است.

بر اساس این گزارش، حجم ذخایر گازی ایران در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ معادل ۳۳.۵ تریلیون مترمکعب عنوان شده است که این رقم در گزارش سال گذشته برای سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ معادل ۳۴ تریلیون مترمکعب برآورد شده بود.

به این ترتیب بریتیش پترولیوم، برآورد خود از میزان ذخایر گازی ایران را کاهش داده است و سهمی که برای ایران از کل ذخایر گازی جهان برابر با ۱۸.۲ درصد عنوان کرده بود به ۱۸ درصد کاهش داده است.

اما ایران همچنان بزرگترین دارنده ذخایر گازی جهان به شمار می رود.

روسیه پس از ایران با ذخایر ۳۲.۳ تریلیون مترمکعبی در رتبه دوم و قطر با ۲۴.۳ تریلیون مترمکعب در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.

شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم از سال ۲۰۱۲ برآورد خود از حجم ذخایر گازی روسیه را اصلاح کرده کرد و ایران را که پیش از این در رتبه دوم قرار داشت به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گازی جهان معرفی کرده است. در سال های گذشته، حجم ذخایر گازی روسیه بیش از ۴۴ تریلیون مترمکعب برآورد شده بود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه