خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
تنها ۱۱ طرح تعاونی تسهیلات اشتغال روستایی دریافت کردند
به گفته معاون وزیر کشاورزی ۱۸۰۰ طرح از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به بانک ها معرفی شدند که از این تعداد تنها ۳۶ طرح برای دریافت تسهیلات پذیرفته شده و از میان آن ها تاکنون ۱۱ طرح با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان به مرحله وام رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، طرح ملی اشتغال روستایی با اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی با تلفیق منابع تسهیلاتی چهار بانک عامل؛ بانک توسعه تعاون، بانک کشاورزی، پستبانک و صندوق کارآفرینی امید با هدف حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از بهمن سال ۹۶ آغاز شد.
بر اساس آمارها در ششماهه نخست امسال ۵۰ درصد از منابع ۱.۵ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای اجرای برنامه اشتغال روستایی در اختیار ۴ موسسه عامل اجرای این طرح قرارگرفته است. در این رابطه رامین اسدی، مدیر پروژههای طرح تسهیلات اشتغال فراگیر و روستایی وزارت تعاون، کار نیز بهتازگی گفته است« بانکهای عامل پستبانک، بانک کشاورزی، صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون در اشتغال روستایی حدود ۹۰درصد سهمیه خود در دور اول را پرداخت کردهاند ». اما بررسی ها حکایت از این دارد که آمار دقیقی از تسهیلات اعطای اشتغال روستایی منتشر نشده، از سوی دیگر در سال جاری که به نام تولید و اشتغال نام گذاری شده باید طبق برنامه برای ۹۵۰ هزار نفر شغل ایجاد شود که با توجه به اعطای تسهیلات در بخش روستایی باید سهم عمده آن در بخش روستایی باشد، اما اطلاعات کمی هم که از اعطای تسهیلات منتشر شده نشان نمی دهد که اهداف اشتغالی امسال محقق شده باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج درباره میزان تسهیلات دریافتی تعاونی های روستایی از محل اعتبار اشتغال روستایی، گفت: ۱۸۰۰ طرح از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به بانک ها معرفی شدند که از این تعداد تنها ۳۶ طرح پذیرفته شده اند و ۱۱ طرح تاکنون به مرحله وام رسیده اند که بقیه آن ها به دلیل مشکلات همچون پروپوزال طرح و تضمین بانکی به مرحله وام نرسیده اند که باید این مشکلات برطرف شود.
حسین شیرزاد با بیان اینکه ۱۱ طرح روستای که توانسته اند تسهیلات دریافت کنند تنها سهم جزئی از این تسهیلات داشتند اند، افزود: از مجموع تسهیلات، تنها ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات به طرح هایی که تعاونی ها معرفی کرده اند اعطا شده و این سهم بسیار جزئی است.
او با بیان اینکه این اعتبار تنها می تواند برای شروع همکاری با شبکه تعاونی های کشاورزی باشد، تصریح کرد: در حال حاضر بخش کشاورزی به عنوان کم ریسک ترین بخش اقتصادی کشور است که بانک ها به راحتی می توانند با آن ها همکاری کنند. از سوی دیگر این بخش نیازمند تسهیلات برای نوسازی و بهسازی است، از این رو امیداوریم اعطای تسهیلات از محل اشتغال روستایی تسهیل شود
شیرزاد با اعلام اینکه دانش کافی امروز در صنایع بخش کشاورزی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: اعطای تسهیلات برای اجرای پروژه های بخش کشاورزی به دلیل ظرفیت های که در کشور وجود دارد می تواند کمترین ریسک را برای بانک ها به همراه داشته باشد، بنابراین بانک ها باید موانعی که در نتیجه تضمین بانکی وجود دارد را از پیش پای متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی بردارند.
نادیده گرفتن طرح های دامپروری در تسهیلات اشتغال
هدف طرح اشتغال روستایی توسعه اشتغال در مناطق محروم با محوریت اجرای پروژه های کوچک مقیاس آغاز شده است که بر مبنای آن طرح های همچون صنایع تبدیلی، صنایع غذایی و... باید اجرا می شد، البته انتقادهای هم درباره چگونگی اجرای تخصیص این تسهیلات وجود دارد که به طرح های بخش دامپروری تخصیص نیافته است. رییس سازمان دامپروری کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج درباره این موضوع، گفت: در حال حاضر تنها ۱۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می شود، هرچند اگر تسهیلات اشتغال روستایی در یک سال گذشته شامل اجرای گاوداریهای صنعتی می شد امروز نیاز به واردات گوشت نبود و تمام گوشت مورد نیاز در داخل تأمین می شد.
ارسال نظر