داخلی سازی تجهیزات مخابراتی مانع از خروج ۵۰ درصدی ارز می شود
هرچقدر به سمت تولید داخلی برویم کمک میکند مانع تسلط محصولات خارجی شود، از طرف دیگر هرچقدر در تجهیزات مخابراتی به سمت تولید محصولات فناورانه برویم بیشتر مانع از خروج ارز در کشور می شود و در حال حاضر محصولات تولید داخلبین ۴۰ تا ۵۵ درصد مانع از خروج ارز شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیهی مراسم دومین میز تعمیق ساخت داخل در صنعت مخابرات در جمع خبرنگاران پیرامون سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود که «حرکت اساسی که در حمایت از تولید داخل شروع کردهایم را با قوت ادامه میدهیم و با هیچ کس هم تعارف نداریم. از فساد تا قاچاق حتما برخورد میکنیم، در واقع کیفیت تجهیزات مخابراتی ساخت داخل، گفت: کیفیت را متخصصان تایید میکنند، اما تولیدات ما در بیشتر محصولات چیزی از کشورهای مطرح دنیا کم ندارد. حتی برخی تجهیزات مخابراتی ساخت داخل باکیفیتتر از نمونههای خارجی است و قیمت بیشتر تولیدات تخصصی داخل هم به مراتب پایینتر از نمونههای خارجی است.» این رویکرد حاکی تمرکز دولت بر تقویت سیستم های مخابرات کشور است و در همین راستا شرکتهای دانش بنیان و صنعتی دستاوردهای جدیدی خود را در نمایشگاه به نمایش گذاشته اند، هرچند هنوز مشکلات ناشی از تحریم و مبادلات مالی موانعی را بر سر راه فعالیت تولیدکننده ها ایجاد کرده است، اما تمرکز بر تولیدات تخصصی و تامین نیاز داخلی چشم انداز فعالیت شرکتهای تخصصی را روشن تر نشان می دهد.
یک کارآفرین در حاشیه نمایشگاه تولیدات مخابراتی به خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه پیش از این هیچ کش فکر نمی کرد که ایران بتواند نیاز مودم خود را تامین کند، گفت: تولید تجهیزات مخابراتی در ایران روند یکسانی نداشته و در یک مقطع به شدت مورد استقبال قرار گرفت و در سالهای میانی به دلیل تغییر ساختارها و عدمحمایت کافی این روند با نوسان همراه شد، اما در اواخر سال ۹۷ تکنولوژی ال تی ای مورد استقبال شرکتهای همراه اول و ایرانسل قرار گرفته و همین موضوع دامنه بازار این محصولات را گسترش داد.
مهرداد میراسماعیلی با بیان اینکه محصولات یوتل سهم قابل توجهی در بازار مشترکین و بازار عمومی دارد، افزود: در شرایط کنونی میزان بازگشتی مودمهای داخلی زیر ۲ دهم درصد است که تابع ارائه گرانتی های ۳ ساله است، از سوی دیگر نیاز بازار کشور یک میلیون مودم در سال است که در شرایط کنونی بیش از این نیاز تولید میشود.
او با تاکید بر اینکه شرکتهای تازه ای در تولیدات ال تی یی وارد بازار رقابتی شده اند، اظهار کرد: هرچقدر به سمت تولید داخلی برویم کمک میکند مانع تسلط محصولات خارجی شود، از طرف دیگر هرچقدر در تجهیزات مخابراتی به سمت تولید محصولات فناورانه برویم بیشتر مانع از خروج ارز در کشور می شود و در حال حاضر محصولات تولید داخلبین ۴۰ تا ۵۵ درصد مانع از خروج ارز شده است.
او درباره تامین مواد اولیه محصولات مخابراتی اظهار کرد: در شرایط کنونی تنها شرکتهای محدودی در دنیا هستند که خازن تولید میکنند، همچنین این موضوع درباره چیپ ستها نیز صدق میکند که برخی از این شرکتها در چین، کره و تایوان مستقر هستند که حتی قطعات مورد نیاز برندهای برتر دنیا را تامین کنند، بنابراین قطعات وارداتی، تولیدات ایرانی از همان محصولاتی استفاده میکنند که برندهای بین المللی استفاده میکنند، از سوی دیگر قیمت محصولات مخابراتی قابل رقابت با نمونه های مشابه خارجی هستند.
مزیت ارزشافزوده و امنیتی بودن تجهیزات مخابراتی
حدود دو سال پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کردهاند که امکان اشتغالزایی ۱۲۰ هزار نفری در صنعت آی سی تی وجود دارد و می توان در همه زمینه ها گسترش پیدا کند البته این موضوع نه تنها شامل بخش استارت اپی و خدمات میشود، بلکه در بخش تولید و عرضه قطعات نیز اهمیت ویژهای پیدا کرده است.
مدیر تحقیق و توسعه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه رویکرد بخش آر اند دی روی تامین نیاز کشور در بخش سختافزارهای مورد نیاز صنعت ای سی تی متمرکز است، گفت: در شرایط کشور ایجاب میکند روی تحقیق و توسعه تجهیزات مخابراتی بیشتر کار شود، هرچند از دو سال گذشته روی طراحی و تولید مودمهای ال تی یی به صورت ویژه فعالیت شده و در شش ماه گذشته این محصول تجاری سازی شده و همکاری با اوپراتورهای اصلی در این بخش انجام شده که تحویل ۱۵ هزار محصول مودم به ایرانسل به در ماه جاری آغاز خواهد شد.
امیرحسین رشیدیان با تاکید بر اینکه محصولات ال تی یی، علاوه بر ارزشافزوده از نظر امنیتی نیز اهمیت بالایی دارد، افزود: در اختیار داشتن تکنولوژی این محصول باعث شده امکان شخصیسازی این محصول در کشور وجود داشته باشد و متناسب با ویژگی مورد نیاز اوپراتور یا مصرفکننده محصول عرضه شود.
او با تاکید بر اینکه صنعت آی سی تی بهروز و مدرن هست، اظهار کرد: این صنعت همواره در حال تغییر است و در لایه های مختلف صنعت حضور پیدا کرده است، تمرکز دولت بر داخلی سازی این صنعت میتواند نقش مهمی در اشتغال کشور داشته باشد.
رشیدیان با اعلام اینکه جلوگیری از مخاطرات طبیعی همچون اعلام هشدار در آتش سوری جنگلها از جمله فعالیتهای انجام شده در صنعت آی سی تی است، اظهار کرد: پیش از این تفاهمنامهای با پژوهشگاه زلزلهشناسی منعقدشده بود که بتواند در جلوگیری از خسارتهای زلزله عمل کرد چراکه ۱۵ ثانیه قبل از آغاز زلزله در تهران امکان شناسایی علائم آن در دماوند وجود دارد که میتوان در این بازه زمانی اقداماتی همچون قطع کردن شبکه گاز، برق و ...انجام داد تا حوادث در این مخاطره را به حداقل رساند.
ارسال نظر