دلایل ابهام فراوان در پرونده خودرویی ایروانی چیست؟
دادگاه می گوید ۷۶۴ میلیون دلار کالا به صورت قاچاق وارد شده و عباس ایروانی مدعی است میلیاردها تومان عوارض گمرکی مربوط به ۱۷ هزار برگه سبز گمرکی را در این سالها برای چه چیزی پرداخت میکردیم؟ بنابراین پرونده دارای ابهام های زیادی است
به گزارش خبرگزاری موج، صنعت خودرو سازی ایران از جمله نخستین صنایعی بود که مورد تحریم آمریکا قرار گرفت و از سوی دیگر افت شدید قیمت ارزش پول در سال ۹۷ موجب رکود و تعطیلی قابل توجه صنایع قطعه سازی شد. بر اساس گزارش نهادهای صنفی از میان ۳۰۰ هزار نفر شاغل در قطعه سازی، نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر بیکار شدند،از میان موضوعات قابل توجه در صنعت خودرو ایران از سال ۱۳۹۸تا کنون ماجرای دادگاه های عباس ایروانی موسس گروه تولیدی قطعات خودروعظام بود.که سال گذشته با اتهام قاچاق در دادگاه حضور یافت.
عباس ایروانی موسس هلدینگ عظام در جلسات قبلی دادگاه که تا مهر ۱۳۹۸ ادامه داشت، اتهام قاچاق را رد کرد و گفت: «عدد کل واردات این مجموعه از سال ۸۰ را استعلام کرده و می گویند ۷۶۴ میلیون دلار کالا به صورت قاچاق وارد کردیم! نمیشود که به مردم بگوییم کل واردات مواد اولیه و ماشین آلات گروه عظام از سال ۸۱ تا الان قاچاق بوده است. پس میلیاردها تومان عوارض گمرکی مربوط به ۱۷ هزار برگه سبز گمرکی را در این سالها برای چه چیزی پرداخت میکردیم؟... نمیدانم اتهام قاچاق به استناد چه چیزی است؟ نفس این اتهامات در دو کیفرخواست کاملا متناقض یکدیگر هستند. از طرفی کل تسهیلات ارزی اخذ شده که بخش عمده آن طی این سال ها تسویه شده را با محاسبات غیرقانونی و اشتباه ، خروج ارز بدون واردات کالا می نامند! و
او افزود: جالب است که وام های ارزی اخذ شده از بانک های ایرانی خارج از کشور را خروج ارز از کشور می نامند در صورتی که این ارز ها عینا به صورت مواد اولیه و ماشین آلات به چرخه تولید در ایران وارد شده است و طبق آخرین استعلام دادگاه از گمرک که ظاهرا شاکی پرونده بوده هیچگونه خلافی صورت نگرفته است همچنین در محاسبات بدهی بانکی مصوبات دولت (ستاد تسهیل و رفع موانع تولید) و کمیسیون اصل نود مجلس و بخشنامه دادستان کل کشور تاکنون توسط بانک ها لحاظ نشده، در صورتی که طبق نرخ ارز قانونی و مصوب ستاد تسهیل بدهی بانکی مجموعه را تماما پرداخته ایم .
عباس ایروانی مالک گروه عظام که اعلام کرده بود یک دلار در خارج از کشور سرمایه ندارد، چندی پیش با انتشار ویدیویی در اینستاگرامش درباره ی اتهاماتش با اشاره به امیدش به سیستم قضایی و نهادهای نظارتی کشور گفت:" بارها درخواست کرده ام یک نفر بیاید حرف ما را گوش کند و بدون جهت گیری و غرض ورزی ببینید ما درست می گوییم یا آنها. در پرونده ۷۰۰ میلیون دلار همه مستندات را ارائه کردیم و نتوانستند یک دلار قاچاق را ثابت کنند و اگر نیاز باشد جهت شفاف سازی اذهان توضیحات و مستندات لازم را ارائه می کنیم.
براساس این گزارش صنعت خودرو سازی ایران از جمله نخستین صنایعی بود که مورد تحریم آمریکا قرار گرفت. با آغاز تحریم فرایند زنجیره تامین مواد اولیه و قطعات با محدودیت شدید روبرو شد. از سوی دیگر افت شدید قیمت ریال در سال ۹۷ موجب رکود و تعطیلی قابل توجه صنایع قطعه سازی شد. بر اساس گزارش نهادهای صنفی از میان ۳۰۰ هزار نفر شاغل در قطعه سازی، نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر بیکار شدند. لذا در کنار ناکارآمدی سیاست ها، رشد بیکاری وکاهش تولید و افزایش قیمت بی سابقه خودروی داخلی را شاهد بودیم. در آن سوی مشکلات صنعت خودرو شرکت عظام به عنوان یک هلدینگ است با ۱۰ شرکت و ۱۲ کارخانه زیر مجموعه فعالیت داشت که حدود ۵ هزار نفر به طور مستقیم در بخش قطعه سازی خودرویی و غیر خودرویی عظام مشغول فعالیت بوده و ۲۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالشان وابسته به این شرکت است که بیش از ۱۰۷ قطعه و مجموعه قطعات گروه عظام در تولید ۱۴ خودرو داخل کشور نقش مستقیم دارد که دستکم ۴ مورد آنها جزو خودروهای پرتیراژ کشورهستند، در شرایط کنونی رونده پرونده کاملا نامشخص است.
ارسال نظر